Goa barn!!

2008-02-28 @ 20:16:21
Ibland kan man bli sådär överraskande glad när barn gör något osjälviskt. Den här veckan har jag varit med om 2 olika situationer.
Igår kom Wilma med ett par byxor till Olivia som jag för 11/2 år sen tyckte var fina och undrade var de var köpta. Nu hade hon vuxit ur dem och gav dem till Olivia. Hur gulligt är inte det?! Bara att komma ihåg en så´n sak!!!

Och idag kom en kille som är en riktig strulputte i vanliga fall, med en stor portion sallad åt mig vid lunchen, något han gjort varje torsdag när jag har haft den klassen. såå sött att tänka på fröken, eller? Och vid massagen är det bara jag som får massera honom. Hela rytmikpasset kämpar han sig igenom för att få avsluta med min massage i ansiktet. Och vi snackar verkligen om att kämpa!!!!

Så med facit i hand: mitt jobb är rätt fantastiskt när barnen är ljuvliga, lektionerna flyter på och man kan avsluta med att gå på utflykt i det underbara, härliga ,soliga vårvädret!!

Men and i-lycklig!!

2008-02-27 @ 09:53:24
Jaha, så har man gjort av med en massa pengar igen då!! På underbara, härliga kläder från me and i förstås, så det är värt varendra krona.
Hela huset svämmade över av köpglada mammor igår, och Olivia fick vara värd åt sina kompisar som också hälsade på. Tur att man har en källare och ett lekrum. Jösses vad ljudnivån stiger med några barn till i huset. Men de myste o lekte o hade kul ialla fall.

Det här köpte jag. Just nu:

image469                        image471

image470                   image472


image473 Och den här måste jag nog också beställa!!!!!!!!! Tänker på Fredrik Karlssons
                                                               coola cykel med limpasadel. NOSTALGI!!!!!

Födelsedagsfika!

2008-02-25 @ 22:24:38

Söndagen bjöd på en slapp och härlig dag. Var bjudna till Familjen Marcko på födelsedagsfika. Linnea fyllde 11 år!! Herregud, vart tar åren vägen?
Goda bullar och god födelsedagstårta smaskade vi i oss. Olivia åt 3 stoora bitar tårta!!! Hur det fick plats fattar jag inte.

image467

                                      Fina födelsedagstjejen Linnea M

image468

                             Linnea är skapligt trött på att vara med på bild!!



Efter lite Thaimat och laddade batterier avslutade jag äntligen målningen runt dörrarna, från fulbrun till härligt vitt!!
Nu är det dags för nästa projekt, fast jag har inte bestämt mig än vad det blir: Trappan ner till källaren, eller ny fondvägg i köket. Fast, då vill jag ju måla resten av köket också. Och fixa ny köksbänk, och gärna nytt kakel också. Och absolut nya, sköna barstolar!!! Hm,får fundera en stund!!

Nu är det ialla fall dags att få sin skönhetssömn och ladda inför morgondagens me and i-party!!! Åhh vad här ska frossas i finfina vår/sommarkläder!!

                                                                       God natt alla kära!               
                                                                                      ♥

                                                                                     

Heeja Pixbo!!

2008-02-23 @ 23:26:15
Äntligen! Efter att ha legat däckad sen i onsdags så vaknade jag upp utan huvudvärk idag. Sååå skönt! Livet har återvänt! För att låta lite dramatisk. men det var faktiskt helt vidrigt.
Men idag fanns krafterna på plats  igen o efter en god frukost satte jag igång med att ÄNTLIGEN måla våra fula, bruna dörrkarmar som inte blivit av på typ 4 år. Och det blir så fint. Ljust o fräscht och fint. Varför gjorde man inte det här tidigare? Ja det kan man fråga sig!

Efter målning och lunch drog vi iväg till Scandinavium där Pixbo spelade mot Rönnby. 3-2 vann de med efter en riktig rysare! Fast, det är inte samma känsla att sitta på stora Scandinavium. Nä, tacka vet jag Mölnlycke!!
Olivia höll sig framme med nya, fina matchtröjan, så t.om fotofrafen från tidningen tog bilder på henne o Jessica. Go-unge!!!

Och sen var det då Melodifestival!! Men vad f-n är det fråga om??? BWO, visst helt ok, men resten!!! Det är så man baxnar. Det enda som är värt att se är ju underbare Björn gustavsson. Garvar högt varje gång! Fantastisk!!!! Hade hellre röstat på hans låt om Carina Berg!!

image464

      Kolla in coola matchtröjan!!! Vet inte om Olivia eller Jessica är mest stolt!!!

image465

                  Det är det här Olivia längtar efter i 3 låååånga perioder!!!

image466

                             Pixbos lilla maskot eller bästa supporter!!

Mina barn, datarävar!!

2008-02-22 @ 12:18:16
Jaa, så är det faktiskt. Om Linnea bara fick, så skulle hon nog kunna äta, sova och alltid vara vid datorn. Förtappade barn! Och Olivia håller på att bli likadan. I morse innan dagis fick hon sitta en stund och spela det mycket pedagogiska spelet förskolan. =) Och hon är grym på det också!! Fast det jag log mest åt var ändå när hon instruerar mig om hur man klickar för att komma in på spelet och så vidare. Kära nån, vad ska det bli av dem?
Tro nu inte att de faktiskt FÅR sitta hur mycket de vill vid datorn, för det får de inte. Bara så ni vet!!
Men man kan ändå inte förundras över hur mycket de faktiskt lär sig. Så med viss måtta ser jag datorn som en grym tiilgång för dem. Själv fick man gå till datarummet på gymnasiet där det stod 10 datorer kanske, kommer inte ihåg. Däremot minns jag att jag inte var så intresserad av att lära mig. Då! Jaa, tider förändras o det gäller att hänga med så gott det går.

image462

image463

Piff hemma

2008-02-21 @ 10:23:42
I början av veckan när bara Linnea var krasslig och jag hade massor av energi, passade jag på att fixa lite i vår hall. Och jag är faktiskt rätt nöjd med resultatet. Heja IKEA!! Tänk vad lite piff som behövs för att det ska kännas fint o fräscht!!

image458


Tyvärr rann orken ut och ersattes av en vidrig huvudvärk!!! Efter Ciccies o min mysfika på Långedrags Wärdshus (älskar det stället) så kom jag hem som ett ras!! Trodde helt ärligt att jag skulle svimma i hallen o Magnus fick leda mig till soffan. Skum känsla!!!
Så nu blir det till att ligga nerbäddad och ta det alldeles lugnt resten av veckan=(
Ingen after work för mig alltså. Sorry vänner!!



image460

Fikamys vid brasan!! God latte och mumsig chokladbit! Och fantastiskt trevlig personal. Ser fram emot många trevliga sommarkvällar på detta ställe.

image461

                                                                             ♥

Förkylt!

2008-02-20 @ 09:33:24
Både Linnea och jag är lite sänkta av en envis förkylning, så vi får hålla oss hemma och bli friska. Rätt mysigt faktiskt att bara vara hemma vi två. Det är sällan Linnea är sjuk och annars är hon ju mest med Linnea, så nu passar jag på att mysa och umgås ordentligt med henne.
På fredag är det after work, och som det känns just nu så blir det ingen för mig, men man vet ju aldrig. Kanske om mina fina kollegor ska med.....=)

image457

              Hittade en mysig bild från Öland. Tjejerna slappar i hängmattan.
                                                                    ♥

Fredag med 4 barn

2008-02-16 @ 17:58:35
Så var det då fredag igen! På programmet för denna kväll stod barnvakt av Ella och Maja, besök av Jessica, Malin o smula och lite god mat och fredagsmys! Och givetvis Let´s Dance!
Efter en heldagsutflykt med pappa Magnus, Maja och Manne, somnade Olivia o Ella helt utmattade i vår säng och till slut
myste  Maja o Linnea  in sig i Olivias rum. En härlig fredagkväll med glada barn!
Vaknade av att Maja kom intassande vid 8.30! Tjejerna kollade lite på barnprogram o jag fixade god frukost. Sen lektes det friskt hela dagen.
Nu väntar en skön lördagskväll med Melodifestival och hämtmat!!!

image454

                                         Frukostmys med tjejerna!!

image455

                                         Du och din......kamera!!

image456

Sol!!!!!!!!!!!!!!!

2008-02-16 @ 17:49:07
Veckan på jobbet har varit helt underbar, trots lov! Solen har ju visat sig och man riktigt känner alla underbara vårkänslor som spirar. Ialla fall gör jag det. Allt blir lite lättare och lite roligare!!
Så just nu och några månader framåt har man det inte så jättehemskt på jobbet. Inte när dagarna ser ut såhär!

image450

                        Favvokollegorna Karin o Marie gottar sig i solen

image451

                            Hm, Erik jobbar för fullt................på brännan=)

image452

                           Daniel, Kent o Mersia passar på att gotta sig i solen!

Avslutade veckan med DISCO! Trots sol så murrade vi in oss med nerdragna gardiner, discolampa, massor av kul musik och godisätande barn. Succé!! Karin, Erik o jag dansade oss varma!!

Kärlek!

2008-02-16 @ 17:43:53
Brukar inte fira alla hjärtans dag faktiskt. Men i år blev det så ändå. Vilket är jättemysigt, förstås. Inte bara på jobbet utan även hemma fick jag underbara tulpaner och en god middag av älsklingen. Härligt!
Även Linnea hade fixat present. En jättefin mugg med hjärtan på som jag ska ha på jobbet!!! Underbara unge!!!

image449

                                     Jag får alltid vårkänslor av tulpaner!

Världens bästa kollegor!!!!!

2008-02-14 @ 15:25:48

Idag har det varit både kärlek och vår i luften (och på jobbet)!
Underbara Erik överraskade oss (Karin, mig o Jessica) med fantastiskt fina tulpaner på jobbet idag. Tänk  vad glad man kan bli för en så´n gest=) vi log ikapp resten av dagen!!
Sen har man ju världens bästa jobb, ibland. Idag var ytterligare en så´n dag!! Solen sken och vi satt ute och bara njöt av värmen i ansiktet medan våra änglar till barn lekte sådär fint och bra som man önskar att de ska göra varje dag..

Erik hade slagit på stort o tagit med singstar till Fritids. Tror ni det blev succé eller?! Fast vem tycker att det är roligast, vi eller barnen=) Erik o Jessica sjöng så det skallrade och Karin o jag kämpade tappert med Total eclipse of the heart. Hur det lät?? Eh, ljuvligt förstås!!!!

Sen var det ju kärleken också. Pyssel och bakning hanns också med: smaskiga hjärtekakor 

och många föräldrar kommer bli sååå lyckliga över allt kärlekspyssel de får av sina änglar idag!!!
Mys pys på jobbet!! Absolut! Mycket tack vare underbart roliga kollegor och fantastiska barn!! Love ya!!

                                                                                             ♥

image443

                                           Karins söta lilla kärleksråtta!!



image444

             Jessica fullt koncentrerad och en galen Erik som sjunger hellre än bra!!!

image445

                           Som sagt, men bjuder på sig själv gör han!!!

image446

Smarriga kladdhjärtekakor!!!! Sååå mumsiga. Karins o min karaktär föll kan man säga!!

image447

                           Stooor kram till dig Erik för de fina tulpanerna!!!

image448

                                         Och det här... det är äkta kärlek det!!!!
                                                                        ♥

ÄNTLIGEN!!!!

2008-02-13 @ 20:26:11
Ikväll 21.00 är det dags igen!!  Jag har en date med McDreamy!! Nya fräscha avsnitt av absoluta favvoserien Greys Anatomy!!! Då hoppas jag att Olivia sover sött och att Magnus håller sig borta på gymet. Vill vara alldeles ensam och bara njuta!!!
Jag vet, det låter helt galet men det bjuder jag på. Och imorgon bitti får man njuta ännu mer vid frukosten, då Marie, jag o Karin kan diskutera kvällens avsnitt. Yay!!!
Kan väl säga att sambon inte är lika exalterad som jag!!!

image442

                                                             Puss alla kära!!!
                                                                         ♥

...och här kommer bilder från lördagen

2008-02-11 @ 09:54:25
image436

                                             Hanna och Marcus på Tranquilo

image437

              Barndomsbästisarna! Hanna o jag hängde ihop lika mycket som Linnea o Linnea

image438

              Nya baren i källaren på Tranquilo. Lagom soft och gooda caprinas!

image440

image441

         En hel del caprinas/mojitos blev det... Nu ska jag ha en vit månad..eller nåt!

Systrar eller kompisar?!

2008-02-11 @ 09:48:05
Ja, det kan man fråga sig! Eftersom dessa 3 madamer hänger ihop en hel del så känns de mer som systrar än kompisar. Och beter sig därefter. Herregud, det är så hårtestarna ryker ibland. Men så har de en massa skoj och mys också, tack och lov. Vilka jag pratar om? Olivia, Maja och Ella såklart!
Glöm att det går att dricka en kopp kaffe i lugn och ro med 3 fina barn som leker i ett hörn så snällt och fint. Nä, här ska det låtas, brötas, skrikas och tjafsas! Men däremellan leker de som små änglar, våra goa tjejer!!
Hämtade Olivia efter hennes övernattning och möts av en glitter-rosa dotter. Maja hade gjort en snygg sminkning med...glitterlim!!!! Tror att Olivia fortfarande glittrar=)

Det har varit en dramatisk helg för stackars Maja. I fredags klämde hon sitt finger så illa i skolans dörr, så toppen av fingret gick av!!  Efter omplåstring på akuten och en stor tuta på fingret blev hon trots allt redo för kvällens stora händelse: Melodifestivalen!!!! Modiga Maja!!!!

image432
                                                 Stora, duktiga Maja
                                
image433

image434
                                   
                                               En söt men galen lillasyster

image435

                                                    En galen skrutta till..

Me and i

2008-02-10 @ 11:15:34
Kollade in nya kollektionen av me and i i fredags! Karin o jag fnissade av förtjusning. Nu längtar vi efter att få se kläderna "live". Och efter våren!


image427                  image428          image429                     image430                       image431
godisråttor                              frotté tunika och känning                  kakelmönstrad klänning             sköna mysbyxor


                                                                             Bättre än julafton!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skrattfest!!

2008-02-10 @ 11:05:56
Ärligt talat! Jag kan inte riktigt komma ihåg när jag skrattade så mycket att jag knappt fick luft, tårarna rinner och man får nästan panik!!! Så var det igår. Fredrik Lindström var helt strålande. Snacka om att hitta precis de där sakerna som gör att man är så typiskt svensk. Många träffande repliker! Hur bra som helst!
Kul att för första gången kolla in Stora Teatern också. Har ju bara bott här i 13 år nu!!!

Efter storan drog Hanna, Marcus, Magnus o jag vidare till Delirium där vi hittare ett mysigt kryp-in och fick dricka lite olika sorters öl tillsammans med en good ostbricka.

Därefter drog vi vidare iväg till.....TRANQUILO!!!! Nån som blir förvånad? Inte? Fast nu åt vi där för första gången. Supergod Jamalaya men en servitris som borde hitta ett annat yrke! Avslutade med kaffe och sååå mumsiga tryfflar!!

Sen blev det förstås goda Caprinas o Mojitos av alla möjliga sorter. Livsfarligt gott!!

En fantastisk lördag på många vis med goda vänner, mycket skratt, god mat och gott att dricka.

Olivia fick också en härlig lördag: Först kalas hos dagis-bästisen Maja, sen övernattning hos Ciccie, Manne, Ella o Maja med melodifestival och mys. När jag ringde för att säga god natt, sov både hon och Ella redan.
                                                  Tack snälla Ciccie o Manne för hjälpen!!!!
                                                                                     ♥

image424

                                         En kalasfin, chipsätande Olivia!!

image425

                              Goda öl och mumsig ostbricka på Delirium

                       Fler kort kommer ikväll med bättre kamera, hoppas jag!!!

Schlager-fritids!!

2008-02-09 @ 11:11:51
Idag har det varit en sån där underbart galen och rolig dag på jobbet.Erik, Karin o jag fick schlager-fnatt och blev skogstokiga av all härlig gammal schlager som spelades. Erik gick ut starkt i värsta Stenmarcks-stil och karin o jag hakade på med Tusen o en natt och massor av annan härlig schlagermusik. Barnen (och Simon) tittade på oss som om vi blivit skvatt galna, men efter en stund hängde fler goa barn på. Snacka om fest på jobbet!!!
Myste vidare hemma med lite thai och gott vin till. Och Let´s Dance, förstås!!!
Såhär lät Olivia i sin lilla lek vid sidan av: "Maria Öhrman, 5 !!! Helt underbart!!!

image418

                                   Kolla in schlagerprinsen och micken!!!

image419

                              Schlager-Karin sjunger så tavlorna hoppar!!!

image420

                        Simon o Emma undrar nog mest vad sjutton vi håller på med?

image421

                                          "Kom o håll om mig, släpp inte taget....."

image422

                                   Våra bakgrundsdansare, Tua o Bianca!!!

image423

Trodde det var en omöjlighet att dricka vin till Thaimat, men Stenberg har ju koll, tack o lov!!
                                                              Mumsigt gott blev det!!!

...och här fanns en bild=)

2008-02-06 @ 19:50:04
Hittade soppan på Karins blogg.

                                                                             Se och njut!!!

              image417

SÖTFESSAPA (köttfärssoppa)

2008-02-06 @ 19:46:43
...Så skrev en av våra 6-åringar att dagens rätt hette i skolan idag=) Helt underbart!!! Tyvärr glömde jag dokumentera det hela, men men. Huvudsaken är att de vill och vågar.

Trevliga saker att se fram emot i detta trista februariväder: Hanna o Marcus kommer hit o hälsar på. Fredrik Lindström står på programmet och så någon trevlig restaurang med god mat och gott vin. Och kanske en liten mojito?=)

image416

Snaart!! Kan man njuta av altanen igen med en god kopp kaffe och lite vårsol i ansiktet=)

Äntligen!!!Semlor!!

2008-02-05 @ 20:21:09
Hade verkligen bestämt mig för att vänta till fettisdagen. Och jag lyckades!! Helt otroligt! Men oj vad jag har njutit av den underbart goda, fantastiska semlan. Eller, egentligen vill jag bara åt mandelmassan, men ändå...
Karin och jag, fast mest Karin, bjöd barn (och kollegor) på nybakade semlor även på fritids. Fast vaniljcreme är inte riktigt samma grej som mandelmassa=(  Huvudsaken är att barnen var glada och nöjda! Fast...är barn någonsin nöjda? Här kommer några vanliga frågor när man väl bjuder på nå´t gott: Hur många får man? Får man bara en? Får man fler? Varför är de aldrig nöjda med det de FAKTISKT  får??? Någon som känner igen??

Sen bar det av till träning och på barnpassningen blev det också semlor. Fast inte till mig då, utan till Olivia.
Ciccie och jag tränade hårt, så nu har man verkligen unnat sig en supersmaskig semla.

image415

                              Hur bra var inte barnpassningen idag?!!!

Bilder från Karlsborg

2008-02-03 @ 19:06:43
Här kommer lite bilder från Hågges 40-års firande. Inte de bästa men,men!!image411

             Kusinen Moa, svägerskan Monika och halva Gunilla(Monikas mamma)

image412

                                 Pappa, Martin (i bakgrunden) och mamma

image413

            En datanörd till dotter: Linnea. Och i bakgrunden Monikas pappa Rolf

image414

                                   Lite släktmys hos familjen Seth-Hågner

Lyxig lördag!

2008-02-03 @ 18:58:09
Efter en skön eftermiddag på egen hand, utan barn eller sambo, med en god Latte, lite fönstershopping och en avslappnande solning, laddade man batterierna inför kvällen fest hos Gerles.
Smygstartade hos Ciccie o Manne innan vi drog vidare.
Pyssliga Pernilla hade som vanligt fixat och trixat med det mesta! Champagne och tiiltugg bjöds det på och därefter massor av smaskiga pajer, dipsåser, breadsticks, grönsaker och inte minst alla goda drinkar som rickard fixade till i baren!!! Lyx!!!!

image405

                                                         Partypinglan!!
                                                                   ♥

image407

                        En sliten Erik och partypinglan Ciccie!

image408

                                   2 partypinglor till: Jessica o Malin

image409

                             Vad är väl en fest utan Singstar nuförtiden!!!

image410

                                                               Åsa o Bettan!!

                                        Tack för en trevlig kväll Pernilla o Rickard!!!