Jag har landat, men längtar ändå...

2011-04-11 @ 21:10:00
Jag älskar våren! Den är absolut bästa årstiden av alla. Det blir varmare och ljusare och man har så mycket skoj att se fram emot. Alla människor blir också både gladare och vänligare när våren kommer. Upplever jag ialla fall. Men ändå...så längtar jag så förbaskat mycket tillbaka till Lanta.  Så ni får helt enkelt stå ut med att en del av mina inlägg kommer handla om Lanta både i ord och med bilder. Som idag.

Tro inte att jag inte kan njuta av tiden här och nu, för det kan jag. Idag har jag suttit en timme i stolen på altanen och njutit av solen.
På jobbet gick vi en skön promenad på lunchrasten och njöt av vårsol och tussilago.

Ikväll var jag på väg för att träna Bodypump, men hamnade på powerwalk med Malin istället. Mycket mysigare!
Så, jag njuter av det mesta nuförtiden, jag försöker se det positiva i det mesta, jag har än så länge inte börjat stressa upp mig och jag mår fantastiskt bra i hela kroppen och själen. En skön känsla som jag hoppas få ha kvar länge.
Den här känslan av fullständig frihet och fantastiska solnedgångar vill jag bevara länge
De lyxiga helgfrukostarna är ett annat minne jag vill pränta in. Här i en trädsala på Klong kong
vissa människor stötte man också på dagligen på olika sätt; här är Deang som jobbade på den travelagencyn där man bokade buss, biljetter, lämnade in tvätt och hyrde moppe. Jordens gulligaste människa
Min trevliga hyresvärd, vars mamma varje söndag kom med lilla lådan full av ananas eller vattenmelon
tjejerna på Lilla Franska slängde sig ut genom fönstret och önskade lycklig resa och pop kan mai=ses igen
här handlade man det mesta, konstigt nog
Sååå gott!!!

Härliga helg!!

2011-04-10 @ 20:03:15
Har fortsatt att njuta helgen! Det är inte mycket som slår den svenska våren när den visar sig från sin bästa sida. Har aldrig sett så mycket folk på stans alla uteserveringar, med solglasögon och näsan mot solen. Och jag förstår dem. Man längtar en hel lång, mörk och kall vinter och helt plötsligt...sol och värme! En underbar känsla!
Idag har jag plockat fram utemöblerna och sopat av altanen. Linnea och jag har premiärsuttit i solen och stuckit näsan i vädret.

Projekt; flytta upp Linnea på vinden påbörjades idag. Vi har rensat och slängt för att så småningom göra om vinden till ett coolt tonårsrum. Hon vill ha hjälp med färgval. Förslag någon??

Eftermiddagen tillbringade vi med Jesper och Ville på Husarens uteservering i Haga. 16 fantastiska grader, kaffe, bulle och sol. Kan inte bli mycket bättre!

Nu är Linnea på bio, Olivia i badet, Magnus rättar matteprov, varma mackorna är i ugnen och jag slappar en stund framför datorn.

Har siktet inställt på en händelserik vecka.

Njut söndagen!!!!




Födelsedag, fredagsmys och lite annat

2011-04-09 @ 19:17:37
Har, som alla andra antagligen, haft en härligt, strålande och skön lördag. Hoppas att värmen och solen får stanna kvar ett tag nu.
Idag blev det lyxlördagsfrukost för 3 av 4. Magnus drog iväg tidigt för att spela badminton med polarna. Jag och tjejerna njöt av vårvärme och långfrukost.

Olivia är inne i en Barda-period nu. Barda för er som inte är insatta är ett barnprogram med inslag av riddare, gott och ont och massor av spännande saker. Barn är med och får vara äventyrare tillsammans med skådespelare.
Så just nu är det mycket svärd, sköld, pil och båge. Så mormor och morfars födelsedagspengar investerades i just detta.
Efter den shoppingen åkte vi in till stan och lunchade ute i solen med Magnus. Nice!!

Nu ska vi bara lördagsmysa, jag och tjejerna. Magnus är på stan med gamla kollegor.

I veckan har vi firat Ciccie som fyllt år. Smaskig fika och god tårta bjöds det på.
I går fredagsmyste vi ännu en gång med familjen Hemmingberg. Då stod GRILL på agendan. Hur gott som helst och ett härligt vårtecken!!




Finaste födelsedagsbarnet



Fredagsmys









Hej igen

2011-04-04 @ 18:00:16
Back in business, eller nåt!
Känns lite konstigt att börja skriva här igen efter nästan 4 månader på resebloggen.
Nu har man varit hemma i lite mer än en vecka och fy sjutton vad fort man acklimatiserar sig. Lanta känns som ett härligt minne, alldeles för långt bort.

Visst är det skönt att vara hemma igen, hos familjen, vännerna, klassen, men där slutar nog allt det där riktigt bra. Jag trivdes så sjukt bra i värmen, den stressfria miljön, den prestigelösa miljön, fukten, allt det lite halvsmutsiga, konstiga lukter, ja you name it, jag diggade den miljön helt enkelt.

Men hemma är också bra, på sitt sätt.

Olivia har fyllt 7 år. Stor, härlig tjej med massor av social kompetens, varm och inbjudande som person. Och duktig! Skolduktig men också kompisduktig. Konstiga ord, men det är så jag vill beskriva henne. Hon har sina sidor, självklart, som alla människor, men jag är en riktigt stolt mamma över mina 2 fantastiska tjejer. Det skryter jag gärna med.

Självklart blev det frukost på sängen, paket från Thailand och Sverige, fika, tårta, ja, allt som hör en födelsedag till helt enkelt.

I helgen har mamma och pappa varit här. Mysigt att få en hel helg med dem. Mamma och jag åkte in en sväng till stan för lite shopping och ett tänkt glas vin på Avalon, men jäklar vad folk ville dricka vin i lördags eftermiddag. Inte en enda sitt eller ståplats så långt ögat nådde. Så vi fick dricka gott vin hemma istället.

I söndags var det dags för kalas. Vi gjorde en favorit i repris och hyrde gympasalen, där man lätt kan ta emot 20 vilda 6 och 7-åringar utan att man bryter ihop. Kalaset avslutades med hinderbana "inte nudda golv" och i pris fick man godispåsen, förstås!

Idag har vi kunnat njuta av vårsol. Den första riktiga sen jag kom hem. Men än tar jag inte av mig vinterjackan. Jag fryser alldeles för mycket ännu.



Lyckades inte vända kortet