ont!

2010-08-21 @ 15:10:56
Jag har ont i HELA kroppen, och nej, jag är inte sjuk, fast det känns nästan som det. Jag har tagit mitt löfte på allvar och kommit igång med min träning igen. Och det behövdes verkligen, fy vad man slarvar, och då får man börja om från början. Var på Bodypump i torsdag och idag har jag som sagt ont i alla delar av kroppen!

Slut på gnället. Det är lördag, och jag fick sova länge. För länge nästan, så jag skäms lite. Men skönt var det, och antagligen välbehövligt också.

Nu börjar vi så smått komma in i våra rutiner igen, vilket känns otroligt skönt, faktiskt.

Har haft en härlig vecka på jobbet, med fina barn, underbara kollegor, jaa, de är faktiskt precis så underbara som jag skriver.

Igår var det dags för gården igen, för Linnea alltså. Vilken förändring denna tjej har gjort. Från att ha suttit ensam på sitt rum när hon inte hade någon att vara med, till nu, då hon själv tar tag i saker, hittar nya kompisar att hänga med, ser till att få saker gjorda, sitter absolut inte ensam överhuvudtaget. Självförtroendet och självkänslan har vuxit med raketfart. Underbart!!

Vi övriga i familjen var hembjudna till Jesper och Anne i Haga. De ska också till Thailand och åker redan nu i september och blir borta ett halvår. Och...de ska också till Koh lanta. Olivia och deras Elliot blev "kära" så det bådar ju gott för en trevlig vänskap senare. Underbara barn! Kul att ha några på plats som kan kolla läget med boende åt oss. Kanske att vi hyr ett större hus ihop, och då är alla som vill välkomna att hälsa på!!!

Allt är ju lite manana när det gäller Thailand, har fått helt klart nu att vecka 1-7 har jag jobb, sen lutar det åt att de öppnar upp nya skolan på en annan ö och då stannar vi nog kvar till vecka 13, men än så länge vet vi alltså inte.


Nu ska vi fixa Olivia inför maskeradkalas, Linnea är i Eklanda och Magnus o jag ska passa på att ta en trevlig fika på nåt mysigt café, och bara få lite skön vuxentid!!

Hittade lite härliga bilder från sommaren



Fika hos Karin, Henrik, Vilmer och Axel

Henrik



Gränna


Olivia i mammas o pappas vattenspridare, brrrrr!!



Jessica och Noah/Isak (vet ju inte vem som är vem än)



Bad i poolen i Kolstad



Marstand





Nordens ark, Smögenräkor och Duo jag



Hågge o Jag


Kvällsromenad runt Sisjön                           Stefan o Olivia          lite regn

mys med finaste vänner Grebbestad

Bloggtorka

2010-08-18 @ 22:16:29
Jag vet!! Det råder torka på bloggfronten, men efter en slapp sommar utan alla rutiner, så tar just det all min kraft nu. Att komma in i rutinerna igen. Upp tidigt på morgonen (inte min grej) komma i tid med Olivia till Bamba, komma i tid själv till jobbet, få upp Linnea i tid till skolan. Nåja, om några veckor har vi nog fått snurr på det också.

Har haft en urkul helg i Mjölby ialla fall! Massor av dans, sång, mer dans, sköna vänner och en riktigt rolig Logfest. Tack Jessica o Stefan för att ni fixar så bra!!!

Linnea och Ebba tillbringade en skön helg på Nibbla med Stenberg och Felix, och Olivia fick hänga med Mams o Paps.

Som sagt, skolan har börjat och det känns riktigt bra!! Tror att det kan bli ett riktigt kanon-år. Jag hoppas det ialla fall. Jag har ju världens bästa kollegor omkring mig, plus alla fina elever, så då kan det väl bara bli bra, eller??

Måste komma igång med min träning igen. Det är INTE kul när kläderna stramar lite här och där. Nej, nu får det vara slut på slappandet och drickandet och svullandet!
























Fler bilder kommer en annan gång, nu strejkar eländet!!



Hit ska vi i vinter...

2010-08-07 @ 16:48:56
men än så länge känns det låångt borta och helt overkligt.
Det ska bli spännande, härligt, bra för tjejerna att se något annat, bra för familjen att få umgås på ett helt nytt sätt och en rolig utmaning för oss alla.

Än så länge vet vi inte hur länge, men vi drar någon gång vid jul och blir borta till sportlovet ialla fall. Sen får vi se...kanske blir det längre, kanske inte. Men ett äventyr väntar, DET vet vi!!!



samling på stranden





min blivande kollega Marika, till vänster

Olivias vinbärspaj

2010-08-07 @ 16:38:29
Igår kom Olivia in med massor av röda vinbär. Så vad göra? Jo, en paj förstås. Från Leila, förstås.
Och så fick det bli.
God  blev den, fast vi glömde ju totalt bort vaniljsåsen!!!
Jag lovar Karin, jag tar inte med resterna på måndag, Magnus får äran att bjuda sina kollegor. Här ska motioneras och ätas nyttigt från och med måndag!






God sushi tillverkas



och gott blev det

Gaaaaah, hur ska jag orka gå upp!!!!???

2010-08-07 @ 16:00:39
...när jag inte ens orkar upp innan 9 som det är nu? Idag var min tanke att komma upp runt 8. visst! Jag vaknade halv 11...av att Olivia vaknade och satte på sin TV. Och ändå kom HON i säng tidigt igår. Det här är galet!!
Jag kommer ALDRIG vara människa på måndag morgon!!

Men, men, nu är nu!! Och idag har vi varit och kollat in nya Shrek-filmen. Klart godkänd från alla 3.

Igår hade vi en skön slappardag.  En eftermiddagspromenad fick vi till ialla fall, med Olivia på cykel och en stund senare en STOOOOR godispåse med oss hem.

I torsdags firade Tranquilo 5 år, så det kändes nästan självklart att vi skulle gå dit en sväng. Massor av folk, bästa killarna bakom baren, goda drinkar, men lite för lite salsa, får summera kvällen.

















minisemester i Grebbestad

2010-08-04 @ 22:45:12
Nu har vi nog gjort den allra sista utflykten denna semester. Den gick till Grebbestad och campingliv!! En natt i tält tillsammans med familjen, mysigt, men åh vad skönt det var att komma hem, ställa sig i en varm, skön dusch och sen krypa ner i sin egna, sköna, mjuka, härliga säng!!!

2 fina dagar fick vi ialla fall, tillsammans med Gerles och Hemmingbergs. De ena i husvagn, de andra på hotell.
Lite stranden-läge första dagen, men liite väl blåsigt, barnen badade och Manne badade, men inte vi andra.

Kvällen ägnades åt grillning och skönt häng vid husvagnen med massor av barn och vuxna, gott att äta och mer att dricka. (Hu, den här semestern har jag inte varit snäll alls mot kroppen. Ändring på det gäller!!!) Fick till en powerwalk/löptur på över en timme idag. Det gick inte fort, men det gick!


Dag 2 i Grebbestad var också solig men tyvärr också blåsig. Så efter ett tappert försök en stund på stranden gav vi upp och drog in till Grebbestad istället. Sköna timmar med sol, kaffe, glass och sköna vänner.

Kvällen avnjöt vi på terassen precis vid bryggan med en härlig utsikt över hamnen. Ännu mera god mat, ännu mera gott att dricka och sen var det dags för familjen att styra Toyotan tillbaka till Göteborg.
som sagt, 2 sköna dagar och en helt ok natt i tält, så är det skönt att landa hemma.

Kan bara summera sommaren och MITT FÖRSTA SOMMARLOV med positiva minnen. Trots hemmasemester har vi fått gjort en hel massa skojiga aktiviteter, själva och med andra härliga vänner. 
Så jag återvänder totalt utvilad och såå nöjd och laddad inför höstterminen! En skön känsla att ha!

















2 tonåringar och en flaska alkoholfritt jordgubbsvin



varför är det alltid männen som hamnar vid grillen???

























jag bara njuter...av härliga vänner, sommaren och att bara vara

2010-08-01 @ 22:12:37
I torsdags åkte vi båt, helt plötsligt och oplanerat. Stefan och Marcus landade vid lilla bommen och plötsligt satt vi i världens finaste båt på väg mot Saltholmen. Tyvärr var vädret inte det bästa, men vi njöt ändå, jag inifrån båten och Magnus och Olivia uppe från flybridge.

När jag klev av för att möta upp Karra i Linnéstan, fortsatte man och dotter en stund till med båten.

Själv fick njuta av mat, rosé och bästaste Karins sällskap på Lilla Linné. Hade kunnat sitta hur länge som helst och bara prata, prata, prata, om allt, eller inget!!!
Tusen tack Karin, för det superfina armbandet som jag har på mig mest hela tiden. I love it!!!

Fredagskvällen gick i Italienskt tema. Mysmiddag med Hemmingbergs, italienska tapas och pizza a la Leila!! Gott gott gott!!! Mannes 80 och 90-tals musikquiz toppade hela kvällen.

Igår fick jag njuta av bästaste Ciccies sällskap på stan. En god fikalunch på Le pain, strosa omkring och bara vara i flera timmar är HUR skönt som helst!! Att jag kom hem med 2 ljuvliga skålar från Green Gate gjorde det ju inte sämre på nåt sätt=)






galningar




och en dansande sötis








2-årig bröllopsdag

2010-08-01 @ 21:47:17
Japp, idag för 2 år sen stod lilla familjen på ön Oslijak i värmen och det glittrande vattnet som var alldeles turkosblått, finklädda och pirriga. Vi kunde inte valt en bättre plats. Kan bara tänka tillbaka med värme på just den dagen då vi gifte oss. En helt fantastisk, underbar och romantisk dag, som alltid kommer ha en stor plats i hjärtat.

Idag firade vi den med en mycket trevlig middag på Blomstermåla, Särö. Tjejerna fick mysa hemma och Magnus o jag fick en skön stund i kvällssolen, med havet som absolut bästa utsikt (förutom Magnus förstås)









såhär såg det ut för 2 år sen!!