Nobel, söndagsshopping och adventsmys

2008-11-30 @ 21:41:46
Har varit en intensiv vecka, full av aktiviteter. En trött kropp ville inte fira nobel på jobbet, fast glittrigt och glammigt värre var det. Kul att se kollegorna uppsnoffsade till tänderna.
Lördagen blev lugn och stillsam. Linnea och hennes kompisar gick på Liseberg hela dagen och åkte pendel och buss hem!! En orolig hönsmamma? Självklart, men de klarade resan med bravur.
Sen blev det lördagsmys med bakning av både lussebullar och knäck, Carola sjöng lika ljuvligt som vanligt och en härlig adventsfeeling infann sig hos familjen Hågner, Nilsson, Stenberg.
Idag har dagen varit full av bara trevligheter. Började på stan med en latte på NK, tillsammans med Marie, Helena och Karin. Därefter kom ialla fall min julshopping igång ordentligt. Känner mig såå nöjd med mina julklappsinköp!!
Höjdpunkten på shoppingdagen blev förstås brunchen på In Contro. Massor av god mat och trevlig underhållning från pianotrubaduren (heter det så?) och förstås sällskapet!! Kan inte bli mycket bättre! Tack fina vänner/kollegor för en toppeneftermiddag!

Och nu har vi precis avslutat vår årliga förstaadventsfika tillsammans med fler härliga vänner. Givetvis bjöds det på tjejernas nybakade lussebullar, pepparkakor med blåmögel, hjortronglögg, och massor av annat gott.

Veckan som kommer blir absolut mycket lugnare än tidigare. Har lovat mig själv och andra att ta det lugnt. Sköta om mig själv lite bättre helt enkelt!! Träning, mat och rejält med sömn står på agendan!!

    Ha en härlig första adventssöndag alla fina människor i mitt liv!!! Tack för att ni finns och för att ni bryr er om!!!
                                                                                                          ♥



                                Supersnygga kollegor



                                  Eh, fler  snygga kollegor




                                      Redo för nobelfest





                                               En fin kollega till



                    Och så lite lussebullebak



                       Lovely brunch med fina kollegor







                          Nästan hela familjen Marcko



                             Herr och Fru Hemmingberg



                                        Ciccie o Åsa



                                            Fru Gerle



                                      Ella Linnea Linnea






                                        Värdinnan själv



                               Full fart på lussebaket

Fika, igen!

2008-11-25 @ 21:59:45
Ingen har väl kunnat undgå att undertecknad älskar att fika. Och gärna på trevliga caféer.
Så, efter att ha lämnat av 3 tjejer med ett stooort födelsadagspaket till William och hans bowlingskalas, så åkte Olivia o jag in till Linnéstan för en trevlig söndagsfika med lilla familjen Ek och Åsa o Erik. Malin ville på fullaste allvar sitta ute och fika, men där sa jag stopp!
In i värmen blev det till slut och Line bara sov och sov hela tiden. Olivia fick busa med favorit-Jessica en stund innan vi fick susa hemåt och ta hand om alla me&i-gäster.

Idag har jag bockat av en av alla saker som ska ske denna vecka. Vernissage på skolan stod på listan. Massor av fikasugna barn, föräldrar, mor-och farföräldrar, syskon och annat löst folk, gjorde att det nog slogs rekord på massor av folk på liten yta. Uppskattat blev det ialla fall och barnen fick en hel del klirr i fritidskassan. Nice!!



                                Världens finaste lilla tjej!



            Förutom min egen lilla galna guldklimp förstås



                                                 Snygging



                                   Trevligt fikasällskap

Tiden rusar på

2008-11-24 @ 22:24:18
Och vips så är det ny vecka igen. Och en hysteriskt uppbokad sådan. Ikväll var det me&i träff, imorgon blir det vernissage på fritids, onsdag julfest med 2:orna och Linnea har match, torsdag arbetslagsträff, fredag nobelfest, lördag än så länge ingenting, och söndag, stan med brudarna och brunch på in contro, sen adventsfika här hemma.  Sådär, det var den veckan det! Och så vill man ju helst pilla in lite träning nånstans också.
Jaja, ilandsproblem, men ändå, jag blir stressad bara jag tänker på att orka med allt.

Helgen har ialla fall varit lugn och skön. magnus har varit iväg på racketlonturnering, julbord och andra skojigheter, medan jag o tjejerna drog till Tjolöholm Slott och julmarknaden. Kallt, men mysigt. God fika med årets första lussebulle, massor av smaskigheter att shoppa och en klättrande tomte, som Olivia absolut inte ville hälsa på. Blen var full med tjejer eftersom Linnea fick med sig både Linnea och Natalie. Myslördag.
Lördagskvällen myste vi med lax, smågodis, glögg stjärnor på is och en sprakande brasa. Och en Olivia i lucianattlinne med krona på huvudet. Den kronan kommer inte leva fram till Luciadagen, var så säker!!

I söndags var Linnea på Bowlingkalas och Olivia o jag åkte in till Linné och tog en trevlig fika med Malin, Jessica, Line, Erik o Åsa. Line sov mest hela tiden och var inte ett dugg intressera av sin omgivning. Men söt som socker är hon förstås,det lilla pyret!

Avslutade helgen med me&i-visning här hemma. Mer glögg, kladdkaka, ostbollar, toffé, brända mandlar och andra nyttigheter bjöds det på och lite shopping förstås. Mys!



                  Frusna tjejer väntar på godisregn från tomten





                                           Fika på slottet


                              HA EN LOVELY VECKA!

Julmarknad

2008-11-21 @ 20:10:05
Läste på Annies blogg att det är julmarknad på Tjolöholms slott denna helg. Jag missade tyvärr detta förra året, så nu gör jag ett nytt försök. Kan vara mysigt att få lite julfeelings redan nu!
Är det någon som blir sugen på att hänga med?
kaffe, glögg, lussekatter, julgodis och annat gott utlovas. Och förhoppningsvis en massa inspiration. Tomten ska tydligen vara på plats också, så Olivia får väl ta med typ hela leksakstidningen med allt som är ikryssat, och ge tomten! Hahahaha!

Nu har vi njutit av en god gryta med gott vin till. Linnea lär vi väl inte se röken av än på flera timmar. Så lilla familjen får mysa på egen hand.

                                                                         Ha en härlig fredagskväll!!

Fredagsfeeling

2008-11-21 @ 15:28:13
Efter att ha varit hemma i två dagar, och kunnat sova liite längre på morgonen, så har en härlig fredagsfeeling infunnit sig!
Har tagit det betydligt lugnare än igår och bara njutit av dagen tillsammans med Olivia, som trots sina 38,3 grader, fortfarande är förvånansvärt pigg.
Idag blev det bakning, igen! Inte bra för karaktären, men mysigt när vi hjälps åt, jag o Olivia. Den här gången blev det Cecilias fantastiskt goda kladdkaka! Inget slår den!.

Egentligen var det tånkt en after work ikväll, med Ciccie o Pernilla, men istället blir det lugn hemmakväll, med nästan hela familjen. Linnea har galamiddag med tjejerna i klassen. Kul att dessa 9 tjejer hittar på saker tillsammans. Trots att de är otroligt olika allihop.

Har precis pratat med en gammal vän från Mjölby, Burre, för er som vet vem han är. han hade precis kommit hem från några åk i skidbacken.Hur härligt låter inte det??!! Nä, det får helt klart bli en skidresa till Sälen i vinter igen!! Vem vill följa med??

                                                                             See ya!!

Vård av pigg Olivia

2008-11-20 @ 14:23:08
Det kan ha både sina fördelar och nackdelar när Olivia är så pass pigg så att hon vill att det händer saker, men ändå har lite feber så att hon inte ska vara på förskolan.
Idag har vi haft en härligt mysig dag ihop. Eftersom jag lyckades missa Maries mumsiga cupcakes förra veckan, bestämde Olivia och jag att baka dem idag. Sagt och gjort. Smarriga cupcakes står nu och väntar på att bli provsmakade!
Eftersom Olivia har en liten prinsess-period i sitt liv, så har vi också myst under filten och kollat på Snövit. Liite otäck, väldigt mycket genusutrop och fantastiskt fjollig!! Pedagogen i mig undrar hur detta ska visa sig på dottern??

Som sagt, en lugn och härlig dag har vi idag. Olivia har spelat Myror i brallan, ett riktigt kul dataspel, även för oss vuxna. Pedagogiskt, kul och lärorikt på samma gång.

Jag har också hunnit med att tvätta och nu är mitt nästa projekt att ta tag i Olivias kaos till rum!!! Ibland är det bra med en liten andningspaus hemma!!

Ikväll blir det Bodypump med Ciccie. Nu jäklar laddar vi för julens mat och gottesaker!!!

Ska ge mig på en av Annies härliga listor:

                                                                 

Humör: Bra
Gjort: Ätit god frukost, tvättat, bakat, kollat Snövit, druckit kaffe, käkat lunch
Planer: Ta tag i projekt:Olivias rum, Träna Bodypump senare
Ser på: Olivia som leker med bokstäverna på kyskåpet
Lyssnar på: Olivia som sjunger små fina snuttar
Läser: Inget just nu
Dricker: Kaffe om en stund
Äter: Snart en smarrig cupcake
Bästa: Att få en bonusdag hemma
Sämsta: Att ha missat förmiddagsfikan med Grey´s snacket
Barn: Olivia börjar bli så stor att hon kan hjälpa till med så mycket själv. Som bakningen t.ex. Linnea är en underbar snart blivande tonåring. So far so good! Har åkt buss själv för första gången. Stort!!
Väder: Underbart med solen som lyser



                                Här ska bakas cupcakes

   


Jag önskar mig.........

2008-11-19 @ 20:41:50
Längtar såå mycket till solen och värmen nu. Kanske man skulle försöka hitta en solresa och dra iväg en vecka??
Olivia har fått feber. Men är ändå förvånansvärt pigg. Undrar om det bara är trötthetsfeber? Det märks imorgon bitti.
Idag överraskade Erik med att bjuda på härliga muffins med fluff. Det börjar bli riktigt illa nu, med fika varje dag. Hårdare träning, eller sluta fika?? Hm, hårdare träning får det bli. Vill INTE avstå det lilla goda i livet.
Per idag har vi fikat varje dag sen i måndags: Sånn ja!!!

I måndags hade Olivias förskola vernissage som jag missade pga me&i-träff. Men Cathrine kom med den lysande idén att jag kunde åka tidigare och låta Olivia visa mig alla fina alster ialla fall. Tack Cathrine. Du räddade mitt dåliga samvete!!

Eftersom det snart är jul och det är dags att börja fundera på vad man önskar sig så kommer här en början på min önskelista:

1. Det fina armbandet från m925 med tjejernas namn på. Är såå förälskad i det!!

     

2. Victor och Rolfs flowerbomb. Helt klart den godaste lukt jag känt på länge!

   

3. Stelton brödpåsar  mini. Är sååå nöjd med min stora svarta!!
   
4. Eva Solo-muggar. Kolla in formen! Love them!!

   
Och, förstås, en härlig jul tillsammans med min fina familj!!!! Gärna snö också!!

                                                                      ♥

Nu laddar jag för min date med McDreamy. Natti natti alla fantastiska människor i mitt liv!!

Söndag kväll

2008-11-16 @ 23:10:17
Har haft en skön, soft helg, utan något speciellt inbokat. Fredagen gick åt till bebismys, igår blev det träning, Olivia på barnpassning och god lördagsmiddag. Soft och mysigt!
Idag har vi hunnit med nästan allt som stod på agendan. Träning, igen, Linneas fotbollsmatch, vip-kväll på freeport och en vääldigt tom plånbok just nu! trevlig söndagsmiddag med liite för mycket vin a´la Stenberg. Snälla kollegor, ha överseende imorgon.

Just det, Olivia och jag bakade nog stan´s godaste american muffins igår. Tyvärr har jag inte tillräckligt många kvar att bjuda på till planeringen imorgon. Fast, de går ju att dela! Så får det nog bli!

                                                                                 Söndagskramar från mig!!
                                                                                                        ♥



                           smarriga muffins på gång



                                         Mumsig muffins



                                         Far och dotter



                                            Fotbollsträning



                                         Linnea in action



               Magnus och Joakim, fotbollspappor



Fikamys med varm choklad, nybakade muffins och annat gott

Bebisgos

2008-11-15 @ 12:21:03
Vad är det som gör att man blir alldeles kär i små bebisar? De ligger ju bara där och är så små och pluttiga!
Men nå´t är det, för jag blir alldeles alldeles varm och härlig i kroppen när man får hålla det lilla knytet, gosa, och snufsa. En helt fantastisk känsla!!
Igår fick vi hälsa på J och M på BB och givetvis fick ju lill-tjejen gå laget runt i vår familj. T.om Linnea vågade hålla en stund.
Nu väntar vi bara på att de stolta föräldrarna ska komma överens om namnet!! Och att vi får komma hem o gosa ännu mer hemma hos dem. Barnvakter anmäler sig om föräldrarna behöver sömn!!!!!!!!!!!!!!

Hade en lugn och skön fredagskväll med gott vin som Stenberg sponsrade med, som vanligt! Goda räkor och smarrig lax med pasta blev fredagsmiddag hos familjen Nilsson Hågner.
Idag jobbar Magnus på Stadium och Olivia o jag har hunnit med en sväng till utförsäljningen av ex.Svea, Koola Anna mm. Inte mycket att ha, men en fin grå Svea-kofta blev det ändå.

Nu leker Olivia i sandlådan med grann-tjejen, jag sitter här en stund med en god kopp kaffe o chokladbit (det är ju faktiskt lördag) ska snart fixa lunch, strömming med pressad potatis och lingon, mums!!
Senare i eftermiddag blir det lite träning också och kvällen ser soft ut just nu.


 

                                       Ett litet knytte!!



               Ett syskon till tjejerna kanske??? Eller inte!!





                                             En skön trio

Välkommen till världen

2008-11-13 @ 15:52:15

GRATTIS GRATTIS GRATTIS  till J och M som har blivit stolta föräldrar till en liten tjej. Längtar efter att få gosa och mysa med en liten bebis igen!!!
Det känns som 100 år sen tjejerna var så små och nu håller man på att bli tonårsmamma. Hur galet känns inte det då? Jag var ju själv tonåring alldeles nyss, eller?!
Ikväll ska Linnea o hennes kompisar träffa hockeykillarna igen. 96:or till på köpet. Bowling står på programmet och jag kan bara stå och se på hur min lilla tjej helt plötsligt inte behöver mig lika mycket som förr. Kompisar är viktigare just nu. Och förstås, precis som det ska vara. Men ändå!!!!

Häromdagen sa hon till mig: "Mamma, när ni köper smink, eller andra grejer till mig, så köp INTE Hello Kitty.grejer, ok?"
Hm, får nog börja inse att hon börjar bli stor. Men vi har ändå härliga mysiga stunder när hon kryper ihop hos mig och ofta får man höra "Mamma, jag älskar dig!"
Tänk att man kan ha så mycket kärlek till sina barn, och ändå finns det kärlek över till alla andra också. Underbart!!!

                                                                                                      ♥

På benen igen

2008-11-13 @ 11:27:39
Blä och fy! Äntligen är jag på benen igen efter att ha mått pyton sen i tisdags. Tror faktiskt att vi blev matförgiftade, jag o Ciccie. Nog pratat om det.
Vi hade ju en härlig helg i Danmark och i Lund tillsammans med Mia och Emil. Hade ju kunnat gå i evighet i Köpenhamn, men vi kom dit rätt sent och att gå med Olivia i affärer där det flockas tusentals människor, det är verkligen ingen hit. Men lite hann vi shoppa trots allt.
Sen blev det skönt mys hemma hos Mia o Emil resten av tiden. Tror att de njöt av tystnaden när vi stängde dörren bakom oss. Det hade ialla fall jag gjort!!

Resten av veckan har ju som sagt mest varit sängliggande. Har hunnit läsa ut Läckbergs Sjöjungfrun. Gick hur snabbt som helst. Tips på vad man kan läsa nu, någon?
Är vääldigt ledsen att jag missade Maries mumsiga cupcakes. Jag hoppas och ber att det finns en liiiten sparad till mig, please!



                    Lunch på tåget över till Köpenhamn





                                        Fina faster Mia



                                   Lovely Köpenhamn





                 En good smoothie på HardRock Café






                                              Ett trött gäng








Tisdag morgon

2008-11-11 @ 06:56:43
Sitter och väntar på barnen med en sovande Erik bredvid mig. Skönt med lite sällskap så tidigt på morgonen, även om han sover då!
Längtar! Längtar till solen och värmen, Längtar till första glöggen. Längtar till after work med Ciccie o Pernilla. Längtar efter brunch, bio och middag med Marie, Helena o Karin.
För då känns inte jobbet så trist och tråkigt som det tyvärr just nu är. Inte med barnen, jag älskar min klass. Men sättet man blir behandlad på. Trist!! Och tyvärr smittar humöret av sig på alla runtomkring. Vi behöver ladda om våra batterier, helt klart!
Jag är såå glad och tacksam över att ha så fina kollegor/vänner omkring mig. Annars hade jag bytt jobb för länge sen. 

                                                                                                            ♥

Danmark, here I come!

2008-11-08 @ 09:01:12
Ska äta lite frukost. Fixa till oss och sen drar vi. Först till Lund och sen till KÖPENHAMN!! Ska bli såå gött!
Magnus och Mia ska på utställning och Emil, jag o tjejerna får shoppa loss! Hoppas hoppas att solen vill titta fram lite i Danmark, då är allt perfekt.
Ikväll blir det mys hemma hos Emil o Mia (har nog inte varit där sen förra sommaren, dåligt av oss) men som sagt, nu är vi på väg!

                                                                                      See ya!

Changes??

2008-11-04 @ 16:08:51

Nu har man fått "domen"! Stretcha varje dag, morgon och kväll, mer pilates, mer core, magen måste bli stark, likaså höftböjarna!! Jahapp, bara att sätta igång då. Har 4 veckor på mig att stärka musklerna, sen har jag ett halvår på mig innan vi kollar resultatet av min varje dag-träning. Hm, inser att den stretchen jag hittills gjort, inte är speciellt mycket.
Men nu, kära vänner, blir det ändring på det.
kanske det är ett tecken. En stor förändring i livet och förhoppningsvis en till, OM vi skulle råka "få" huset i Solängen. Jaja, jag vet, hoppas inte på för mycket. Å andra sidan, får vi det inte, så har vi ialla fall piffat detta hus. It´s a win win situation!!

Snart kommer en mäklare hit o ska värdera huset och sen bär det iväg på lite core-träning. Nu jäklar ska här tränas!!!
                                                                                              Bye for now!!

Härliga helg!

2008-11-02 @ 20:16:13
Har haft en helt fantastisk helg, förutom min onda rygg då, som höll på att sabba för mig.
Efter naprapaten i fredags åkte jag hem, tog det lugnt en stund och drog sen in på stan för att träffa Monika och Petra. Petra hade tänkt ägna hela lördagen åt att leta  brudklänning, men efter bara en halvtimme hade hon hittat DEN! Så självklart ville hon fira detta på bästa sätt och på bästa stället i Stada, Tranquilo!
I vanliga fall är ju detta mitt favoritställe nummer 1, men snacka om att alla kufar som finns hade lyckats ta sig dit i fredags. Eller så var jag bara extra stingslig för att ryggen värkte, vad vet jag!
Mysigt var det ialla fall att få träffa ex-svägerskan en stund och bara prata.

I lördags mötte vi upp tjejerna igen, på Elgiganten där Monika shoppat loss till nya lyan. Olivia fick träffa StorMartin, som vi inte träffat sen Kroatien, och efter typ en halv sekund av blyghet var hon förstås i sitt esse. Stackars Martin!

Kvällen blev förstås hur trevlig som helst när Karin, Henrik och Axel kom hit på lite mat och mys. Olivia klädde ut sig till prinsessa och Axel blev riddare. Och den här gången lekte de hur bra som helst. Hela trappan blev en stor koja med kuddar och filtar och gosiga barn.
Själva slappade vi i varsin soffa och kunde prata ostört i stort sett hela kvällen!  Det är såå härligt när man ser fantasin flöda hos barn!

Idag sken solen från en knallblå himmel. Så istället för chokladmässa, som Åsa o jag hade tänkt, så blev det varm choklad och bullar, muffins och kaka vid havet istället.
Fick även med oss Marie på vår lilla utflykt.

Och jag säger det igen, havet har en sån härlig inverkan på hur man mår. Man får ett lugn i hela kroppen när man sitter och tittar ut över det blå, man ser en båt, man hör fiskmåsar och vågskvalp och allt är så otroligt rofyllt.
Sen lekte vi inte nudda gräs och vatten. Olivia var som en bergsget på klipporna och Marie var inte sämre hon.
en helt perfekt avslutning på denna underbara helg helt enkelt!!

Nu har vi precis ätit snyggUffes special: Chickenwraps med kyckling, paprika, lök, creme fraiche o sambal. Smaskens!

Imorogn tar vi tag i våra projekt: fixa källartrappan, ringa mäklare, banken och veckan får fortsätta med att fixa köksbänk och allmänt fix och trix av alla småsaker som inte är gjorda. Ifall det blir så att vi får för oss att försöka sälja. Och köpa huset i Solängen. Vem vet??



                                         Prinsessan Olivia



                             Lady och Lufsen-moment





     ..för när storfiskar´n talar om hur stora fiskar han får....



                       först en brandbil sen en koja



                    Tack fina vänner för en trevlig kväll!!
















      Tack Åsa och Marie för en mycket lovely eftermiddag!
                              Ses på jobbet imorgon!!