Läskig fredag

2008-09-27 @ 20:50:06
Igår hade jag min mest skrämmande dag på jobbet någonsin. Kunde slutat riktigt illa, men som tur är blev det skrapsår, blåmärken och chockade barn och vuxna.
Vi har ett stort glasskåp i mitt klassrum och igår välte det över en av mina 6-åringar. På de microsekunder det tog för mig att rusa fram och baxa upp detta tunga åbäke, hann jag tänka tusen tankar. Allt jag hörde var glassplitter och barn som skrek! Snacka om att man får Hulken-krafter, för på nåt vis lyckades jag hålla skåpet med en hand och dra ut killen med min andra. Sen satt vi och skakade och grät både han och jag. Mina rådiga barn rusade till skolsköterskan som snabbt var på plats. Sen var det som att öppna en kran. Jag grät mer eller mindre konstant i nästan 3 timmar. Jag är sååå tacksam över att ha så fina kollegor omkring mig som finns där och stöttar när det behövs. Jag är så glad att ni finns, och tack för allt stöd!!!

Fick gå hem tidigare och däckade helt utmattad resten av eftermiddagen. Ciccie o jag hade ju bestämt att gå ut på after work, och det kändes helt ok att komma iväg en stund. Det som skulle bli en lugn kväll slutade lite senare än tänkt och med betydligt fler drinkar i kroppen än vi klarade av!!! Idag betalade vi priset.

Nu har vi tjejmys-kväll, jag och tjejerna. Magnus är på kräftskiva och vi har myst med tacos och nu ska vi bulla upp godis-skålen och colan framför tv:n. I like!!!

                                                            Ha en skön lördagskväll alla fina!!


Me&i-torsdag

2008-09-25 @ 22:28:24
Den här veckan har jag bara haft en me&i-träff och det har känts väldigt skönt. Har passat på att umgås med min familj och försökt att komma igång med träningen.
Har ju lovat mig själv att INTE fika på träffarna, och hittills har det gått rätt bra. En kopp te och smörgås på sin höjd, förutom hos Karin i förra veckan då jag slarvade lite. MEN ikväll...kunde INTE motstå jordens godaste morotskaka. Egentligen ska man väl då avstå från fredagsfikat på jobbet imorgon, men det beror på...Snacka om att ha taskig karaktär!! Jaja, imorgon blir det ialla fall en joggingtur till skolan, så samvetet lättar lite.

Linnea har spelat match, sista hemma-matchen. Tyvärr förlorade tjejerna med 1-0 och Linnea var tydligen sååå nära att göra mål. Igen! Snart sitter den!

Fan, vad det kliar på kroppen. Olivias jä..a svinkoppor smittar ju som pesten så nu går man här och ser ut som nån spetälsk äckelpelle. Fy!! Får nog lyda Helenas råd och ringa doktorn efter lite meducin.

Imorgon är det fredag och ÄNTLIGEN ska Ciccie o jag komma iväg på after work. Ska bli så härligt och trevligt hoppas jag. Vi gör ett nytt försök på Swedish Taste och spanar in om Per är på plats denna gång. Sen tror jag nog att vi avancerar uppåt avenyn. Eller? Chansen är stor.
Någon som vill göra oss sällskap? Ni vet var ni hittar oss, tror jag=)

Nu blir det en lång skön dusch och sen natti natti.



                 Har nån missat att jag längtar tillbaka till värmen??
Hade inga andra kort på veckans händelser så ni får en längtan-bild istället

Härliga söndag!!

2008-09-23 @ 21:46:14
Helgen har varit precis sådär slapp och slö som jag hoppats på. Olivia och jag slappade mest hela lördagen. Efter lunch lyckades vi äntligen komma iväg på en promenad (Olivia cyklade förstås) ner till leksaksaffären där vi köpte present åt Sofia 5 år.  Givetvis kikade vi in hos Magnus på Stadium också och shit vad jag skulle kunna shoppa loss i den affären. Såå snygga o coola grejer!!

Söndagen bjöd på lika fint väder som lördagen, om inte ännu finare!! Olivia var ju på prinsess-kalas i några timmar så då passade vi på att dra iväg till IKEA. 2timmar går vansinnigt snabbt så det var allt vi hann med innan vi hämtade upp vår prinsessa och istället for iväg ut till Råda säteri och kaffestugan. Robert fanns på plats och Annelie visade oss runt i både gästhuset och huvudbyggnaden. Kan mycket väl tänka mig en söndagsmiddag på det stället framöver. Och fler besök till kaffestugan lär det också bli!! God fisksoppa bjöds det på och en god kopp kaffe förstås.

Fick förresten mms av Karin i helgen: Precis det jag trodde att hon gjorde, det gjorde hon också. Fick en bild på 2 stora öl, och en bild på en himla massa shoppingpåsar!!! JAG VILL OCKSÅ ÅKA TILL KÖPENHAMN O SHOPPA LOSS!!


                  
                                                                                
Idag har vi invigt vår nya skola och därefter drog det årliga Eklandavarvet igång. 600 fantastiska elever som kämpar runt på 3, 6 eller 9 kilometer. Linnea, min duktiga unge, sprang 6 km (bara det förvånade mig att hon ville) och på 40 minuter dessutom (för att vara Linnea är det suveränt bra) En stolt mamma stod vid målgång (jo då, jag sprang också faktiskt) och så en helt slut dotter spurta över mål-linjen!!

Den här veckan har jag shockstartat kroppen med träning. Började med Bodybalance igår tillsammans med Ciccie, sprang till jobbet imorse(nu är det svart på tidiga morgonen) sprang med eleverna och avslutade kvällen med ett stenhårt Bodypump-pass. Är det nån som tror att jag kommer ha svårt att gå imorgon?? Det tror jag!! Men oj, vad det är värt det!!!

                                                                                                                      Nu: en skön lång dusch och sen krypa ner i sängen!



                            En söt prinsessa på väg till kalas



              Soft eftermiddag i kaffestugan på Råda Säteri



                             Olivia hittar kompisar överallt!!



                          Pampiga Råda Säteri i bakgrunden



                  Den här bilden är nog mer rättvis på Olivia=)
                              Underbara, galna unge!!


I´m back!!

2008-09-20 @ 12:13:14
Puh! Efter nästan 2 veckor utan dator känns det som en befrielse att vara med på banan igen!
Får väl göra en snabb-summering av tiden utan dator. (helt galet att man är så beroende)
Me&i försäljningen rullar på, och det har varit några intensiva veckor med många inbokade träffar. Nu framöver ser det lite lugnare ut och familjen får mamma tillbaka en stund!

Förra helgen drog vi ju till ett kallt Växjö, där vi kollade in Fredrik och Tinas nybyggda villa. såå tjusigt och fint!
Barnen lekte och busade mest hela tiden, och Linnea var verkligen tapper som stod ut med oss allihop!
God mat och gott vin bjöds det på och en skön promenad i området och ner till badsjön (nä, vi badade INTE)

Äntligen är vår fina vägg i köket färdig också. Vi är supernöjda med valet, nu som sagt, vill man "bara" ha lite annat nytt och fint till.

Idag skiner solen här och det lutar åt en skön promenad med Olivia på cykel. Imorgon är det prinsesskalas så en födelsedagspresent ska inhandlas.

Jag hoppas att Karin har lika fint väder i Köpenhamn (är sååå avis) Hm, undrar vad hon gör nu? shoppar? Dricker god dansk öl? shoppar? njuter av tillvaron? shoppar? Vad vet jag?

                                     Marie, släppte du loss dina lurviga med McDaddy igår eller????

                                                                              Kramar



                                     Vår fina fondvägg



                    Barhäng i köket hos Fredrik o Tina



                                                Tina fixar...



                     ..och jag var ett jättebra sällskap



                     Linnea softade med KungFu Panda



                     Jaquline och Olivia pausar i soffan



                                   även Filip softar en stund

Avskärmad!!

2008-09-15 @ 17:12:52
Så känner jag mig. Totalt avskärmad från verkligheten. Nu har vi varit utan internet och telefon i en vecka!!!! Därför är mina uppdateringar totalt borta!
Lovar att visa upp vårt fina kök, och massor av annat när datorn behagar funka igen!!

Den här veckan ser ut att bli lika hysterisk som förra. Ialla fall när det gäller me&i-träffar. 3 dagar på raken är inbokade, men då avslutar jag ialla fall hos bästis-Karin!!!
Nu har jag precis haft samtal med Eklandas absolut snyggaste pappa!!!! Marie, var var du? Du skulle ju vara min sekreterare!!! Allt ska man sköta själv!!!!

Helgen var lugn med en tripp till Växjö o till Fredrik o Tinas alldeles nybyggda hus. Vill också ha!!! Tror att solen har lyst precis överallt utom i Växjö. Så dit tänker jag ALDRIG flytta!!!

En snabb kik in hos Farfar Sven på vägen hem och sen var den helgen gjord.
Om jag överhuvudtaget ska få till någon träning så fick det bli en joggingtur till jobbet imorse. Och snacka om att det var ett tag sen jag rörde på mig. Jesus vad jobbigt det var!!

Nu ska jag snart hem till en kräkig Olivia, eller, hon har kräkts en gång på dagis, sen har det varit hur lugnt som helst. Men Karin, för din skull är jag hemma imorgon också. Ifall.....

                                                                                               ♥

Kräftskiva

2008-09-07 @ 10:54:00
Så var det dags igen. Den årliga kräftskivan hos partyfixarna Gerle. Massor av tillbehör, goda kräftor, glada skratt och skönsång!!!  och som vanligt hur mysigt som helst. Tjejerna fixade fiskedamm för de yngre och det mystes med film och lördagsmys.

Idag är det äntligen dags att få upp tapeten. Nu är allt vitmålat och det ska bli spännande att få se resultatet. Nu vill jag "bara" byta ut kaklet, bänkskivan, golvet och köpa nya köksstolar. Sen är jag nöjd!!!



               Lite mingel före maten med...bubbel, förstås!!












På besök i det förflutna

2008-09-06 @ 17:30:32
Vilken nostalgitripp!! Karin och jag hade ju date på Hällsnäs igår kväll. Hällsnäs tillhör mitt förflutna. En STOR del av det förflutna. Men oj, vad mycket känslor det väckte att få vara där igen.
Vi började med att mysa ner oss i varsin fåtölj med ett gott glas champagne. Därefter blev det en lång rad av goda smaksensationer både när det gäller mat och dryck. Förrätter, mellanrätter, varmrätt och dessert. Och allt detta med goda, underbara viner till. Kan väl säga att man inte var spiknykter när vi lämnade stället.

MEN, höjdpunkten denna kväll, förutom mat, dryck och mitt trevliga sällskap, var ändå när grabbarna dök upp. MY god!! Jag trodde att hjärtat skulle hoppa ur kroppen på mig. Såå stora och såå fina!!! Jag blev alldeles varm i kroppen. Sist jag såg Samuel och Alexander var de 4 år. Idag är de 13!!!! Mina killar!!! Hade lovat mig själv o alla andra att INTE säga: Vad stora ni har blivit! och det gjorde jag inte heller! Istället sa jag, vad fina ni är!!! För det var dom, sååå fina!!!
För er som inte fattar vilka jag pratar om: Jag var dagmamma till killarna när Linnea var liten. Deras mamma var sjuk o istället för förskola fick de vara hos mig.

Karin och jag hade en supertrevlig kväll och jag är sååå tacksam för att vi fick till den här kvällen.
Vi avslutade med en taxi in till stan där vi mötte upp kollegorna, men min kväll var redan gjord, så jag åkte hem nöjd och glad en liten stund senare!!!
Tack Karin för en helmysig kväll!! Nästa gång blir det kaffestugan på Råda!





                                Superfina killen Alexander



          och en superfin kille till, Samuel. Och så Karra förstås



                                      Min fina tjej dök också upp!!



                                        Många glas blev det



                 Massor av skratt, vin o mat blev det denna härliga kväll



En sväng på Respekt fick avsluta kvällen tillsammans med kollegorna



                              Partypinglan Camilla strålande fin



                                En hel hög med partypinglor



                                          En blivande polis???



                               2 nöjda, lyxiga partyprinsessor
                                                        ♥

Fredag? Igen?

2008-09-05 @ 11:01:41

Fredag. Igen! Så skriver jag nog varje fredag, men det är så det känns. man hinner knappt blinka så är det fredag igen.
Har haft min andra me&i-träff och det börjar kännas riktigt bra. Hade väl tur med tanke på att gästerna var lika galna i kläderna som jag är, så det var liksom lätt att sälja in plaggen då. Har kommit på vad bra det är att få kika in i olika hem också, för man blir såå inspirerad över olika lösningar. Nu vet jag precis hur jag vill att vårt golv ska se ut, och trappan! Nu ska det bara bli gjort också!!!

Linnea var tydligen supernära att göra sitt första mål igår. Synd att hon missade, men ändå bra, för jag vill ju vara där när hon sätter den. Förstås!!!

Idag har vi varit på vårdecentralen igen o lagt om Olivias sår. Hon stegade in med stora steg o fram till kassan: "Hejsan hejsan, nu är jag här igen!" Tjejen i kassan:"Hej lilla prinseesan, vad heter du?" Olivia: "Kommer du inte ihåg det, jag heter ju Olivia"! Tjejen: "Javisst ja, så var det ju, jag trodde nog det, men va inte säker" Låång blick från Olivia!! Vet inte ALLA vem hon är????

Nu ska jag ägna dagen åt att bara vila, proppa i mig en massa nyttigheter så att Karin och jag kan få en härlig kväll på Hällsnäs. Har sett fram emot detta så länge nu, så då får ju inte en liten förkylning sätta stopp för det!

Min favorit i kollektionen. Monstertunikan. Har man ett litet monster så är den ett måste!!!!!

 
                                                                                                      ♥

Piss-förkylning

2008-09-04 @ 14:57:12
Jaa, så känner jag. För huvudet dunkar och jag snorar HELA TIDEN!!! Har inte tid att vara sjuk!. Ikväll är det dags för ny me and i-träff så nu får jag proppa i mig piller för att klara av det. Känns sådär. Men det blir nog som på vårt trevliga föräldramöte igår. Man är käck o trevlig en stund, och när man landar hemma är man totalt utpumpad.

Olivia stackarn lider av sina sår, det svider och kliar, så inatt har vi inte sovit speciellt mycket. För att lindra det värsta svidet, blev det en nattlig dusch och  ny omplåstring. Nu hoppas vi att medicinen snart fixar bort det värsta.

Ikväll spelar Linnea match borta mot Eriksberg. Heja Linnea! (tror att hon är rätt glad över att den skrikande tjoande mamman inte kan komma ikväll)

Imorgon är det fredag! Och jag ska banne mig bli frisk tills dess. Vill INTE gå miste om Karins och min trevliga middag på Hällsnäs!! C-vitaminer, te, piller och sömn!! Är väl bästa medicinen för att bli frisk snabbt, eller??!!

                                                                                                   ♥

Tjejmiddag

2008-09-02 @ 13:10:12
Igår efter jobbet var vi hembjudna till kollegan Marie. Hennes syster säljer också kläder, fast ett franskt märke, så det måste man ju spana in. Superfina kläder till tjejer o killar, stora som små.
En smarrig skaldjurspaj och en ännu smarrigare citron/limepaj bjöds vi på. Och många härliga skratt, förstås!! Och det tål att upprepas, det är inte svårt att gå till jobbet när man har så härliga kollegor omkring sig. Ni är HELT fantastiska!!!
Efter tjejmiddagen drog Linnea o jag iväg till annie, i ösregn och höstrusk. Fy vad jag inte vill ha mörker och höst framför mig!!! Mysigt var det ialla fall att få en stund för oss själva, jag o Linnea. Hon börjar bli stor, min tjej, det märks när vi pratar. Ibland är det svårt att låta bli att småle. Underbara unge!!!



                      Skyll er själva. Jag visar den ändå!!!



                          Får väl vara nöjd med 2 av 3

                Tack Marie för god mat och en mysig kväll!!

Första träffen

2008-09-02 @ 12:59:52
gick ju strålande bra, tror jag. Det kändes bra ialla fall. Var hur nervös som helst innan, men när jag väl satte igång kändes det helt ok. Vad jag pratar om? Första me and i-träffen förstås!! I Mjölby, hos barndomsbästisen Pernilla. Hanna o Jenny A var med som stöd också, så då kändes det jättebra!

Men innan träffen hann Olivia o jag med att mysa med Jessica, Lilly, Isak o Noah. Inga män var med denna gång, så vi fick massor av härlig egentid. I ett svagt ögonblick var vi på väg till parken, Jessica o jag, men tröttheten tog över, så vi kröp ner i sängen o kollade Pearl Harbour istället. Sicka partypinglor!!!

Pappsen fyllde ju år också, så det firade vi under lördagen med mammas självklara marängtårta!

Idag får Olivia o jag hålla oss hemma eftersom någon elak bakterie vägrar ge sig av och ett liiitet, liitet sår har blivit ett SUPERSTORT sår istället. Läskigt värre!! Så besök hos läkaren o på apoteket har stått på dagens agenda. Nu blir det mys i sängen o Scooby doo på dvd.
Senare ska tjejerna fixa till håret. Äntligen. Olivia ser ut som ett rufstroll.

                                                                                   Kramar



      En hel hög med sötnosar: Isak, Lilly, Emelie, Olivia o Noah



                                         På besök i stallet





        En hel hög med fina galningar: Vilda, thomas, Saga o Olivia



                                Pernilla o Jenny kollar kläder



Hahahaha!! Tack snälla Thomas för att du ställde upp som modell. hade velat se dig i sköldis-kalsongerna!!!