Hemma igen!

2009-07-30 @ 12:43:50
Har haft en urskön semester på alla sätt. Men att komma hem och få sova i sin egen säng slår nog det mesta.
Har tagit morgonpromenad med Jenny A i Mjölby. Gick och gick, och pratade och pratade och fick med oss nybakade frallor hem till övriga familjemedlemmar. Nice! Hade kunnat gå hur länge som helst och bara prata. Tack Jenny!

Magnus o jag har i stort sett hållt våra löften om att motionera varannan dag, heja oss!! Magnus kutade i regn o rusk ut mot Vadstena när vi var ditbjudna av Catja o Christoffer på grill och hästridning (för barnen ialla fall) ¨Långbord under eken, delar av barndomsvännerna med sina fina familjer och gott grillat, trots regn! Mys pys på alla sätt. Linnea råkade trilla av hästen men som tur var höll nyckelbenet denna gång så hon var modig nog att hoppa upp igen. Olivia travade på som en galning och det gjorde även Theo o Tyra, modiga ungar!!!

Nästa stopp blev i Stockholm. Började med ett besök på Nibbla där Linnea, Magnus, Linda o Felix har en söt liten sommarstuga. Fick en skön stund i solen med fika, barnen hann med ett dopp och sen susade vi vidare till Mattias, Åsa o Tindra. Prinsesslek, grill och bara skönt mys även där. Vaknade tidigt på morgonen så innan lunch hade vi redan hunnit med Blåbärsplock, lekparken och en avslutande smoothie innan vi hämtade upp Linnea vid huset i Spånga där barnen hann med ett snabbdopp i poolen innan vi drog vidare mot Skansen.

Efter Skansen lyxade vi in oss på hotell där vi slappade i sängarna mest hela kvällen o njöt av god hotellfrukost dagen därpå.

Gröna Lund med tusentals andra, roliga åkattraktioner härligt väder och glada barn! Tyvärr var kön till insane alldeles för lång så den tar vi nästa gång!!

Efter Grönan drog Magnus, jag o Olivia iväg till Arlanda för att fortsätta upp till Luleå.
Leos Lekland middag på Färjan, slappa dagar att bara vara och en härlig båttur i skärgården hann vi med.
Har ätit min första surströmming och måste säga att det var riktigt gott! Kanske har det med det härliga sällskapet att göra och hela grejen kring det hela, men jo, helt klart godkänt!
Häftigt att få se Norrland på sommaren för det blir ju aldrig mörkt!!! Det kändes som att gå o lägga sig mitt på dagen och då var klockan halv 3 på natten. Galet!

En snabb mellanlandning i Mjölby på hemvägen där vi lunchade o fikade innan vi till slut landade hemma!! Har sovit hur skönt som helst i min egen säng!!

Nu: shopping, sen kommer lite härliga bilder från vår sköna semestertripp


Roadtrip

2009-07-18 @ 22:01:40
Nu tar jag semester från bloggandet. Imorgon bär det av mot Mjölby, sen vidare upp till Stockholm och ännu längre upp till Luleå. Visst, kommer jag åt en dator så kanske det kommer en liten semester-rapport, men jag lovar inget.
Marie, jag hoppas att du vilar mycket och lyssnar på din kropp!!
Alla ni andra, vi ses och hörs snart igen.


                Bye for now!!

Filmtajm

2009-07-16 @ 20:46:40
Var och såg Ice Age 3 tidigare i veckan med Olivia. Gå och se!!! Den var hur kul som helst, med lite nya, roliga karaktärer. Helt klart en fullträff för både stora och små!

Ikväll blir det Dirty Dancing med Linnea. Hoppas bara att hon tycker den är lika bra som jag gör. Och Malin!
"Nobody puts baby in a corner"! Hahahhahaha!!
Japp, jag laddar!! Har kört core idag igen. kanske man kan synda med ett glas rosé då? Eller lite popcorn? Det är ju ändå filmtajm!!!

Fick en skön stund på stan med Ciccie också. Alltid mysigt! En kaffe och smörgås på Soho, lite fönstershopping och på order en Frappino att ta hem till Linnea.
Nya bilen går som ett skott. Vi gillar varandra, bilen och jag, helt klart!!!

Imorgon blir det smitten och sen girls night out!! Längtar! Ska bli kul att lära känna lite nya människor. Ciccie var på Kanarieöarna med Sussie o Ulrika och Karin var ju med en snabbis i Halmstad. Som sagt, längtar att göra stan!
Tror att både Avalon, Del Mundo och förstås, Tranquilo kommer få besök av oss imorgon!! Yeay!!!

                                                               Nu: Dirty Dancing.
                                                                       See ya!!!

                                                                            ♥

Livet som blivande tonårsförälder...

2009-07-15 @ 11:33:12
...är inte helt lätt! Helt plötsligt har man en 12-åring som vill vara mer med kompisarna än med sin familj. förstås! Det fattar väl jag med, det hör ju till. Men att dra in till Heden för att kolla fotboll (killar egentligen) känns sådär. "Men de andra får ju" Den är inte lätt att värja sig emot. Vad gör man? Självklart litar jag både på Linnea o kompisarna, men det finns ju så många andra idioter i samhället!
Ska jag smyga omkring runt fotbollsplanerna för att se vad de gör? Ska jag förbjuda att hänga med? Ska jag sluta oroa mig och hoppas på att allt går bra? Hm, det är inte lätt! SAKNAR TIDEN DÅ MAMMA VAR BÄST!!




Mitt i semestern

2009-07-14 @ 17:03:18
Usch och fy vad veckorna springer iväg. Nu gäller det att njuta av varje sekund innan allvaret börjar igen. Jo, det är några veckor till, men ändå!

Äntligen har förkylningen släppt och man har kommit igång med träning igen. Ställde klockan!!! i fredags för att orka upp och dra iväg på Bodypump. Och visst blev det så, med en GRYM träningsvärk som följde. Har precis blivit av med den.  
                                                                                                                                                                                                          
Igår flåsade jag runt på löpbandet så svetten rann och därefter 30 minuter skön/hemsk core-träning. Gott för kroppen!  Imorse väckte Magnus mig o berättade att Ciccie satt på gymet o väntade, så det var bara att slänga sig ur sängen, på med träningskläder och ännu en gång köra core. Men idag valde jag att promenera istället för att springa på bandet. Kroppen känner att den har tränat, om man säger så!

Sen blev dagen helt oplanerad. Olivia följde med kompisen Sofia med familj till Slottsskogen hela dagen, Magnus jobbar hela dagen och Linnea drog iväg till tjejerna och Gothia Cup och själv mötte jag upp Hemmingbergs och familjen Stackling på Smitten. Jo, vi har jättefint väder. Jag njuter så mycket jag bara kan!!!
Ikväll åker vi in till stan för att träffa guddottern Frida med familj. Mys!!





sommar sommar sommar

2009-07-11 @ 18:25:15
Vad gör man när vädret är kass och man känner sig lite nere? Jo, man kollar in sina sommarbilder och njuter.
När vädret var som bäst packade vi picnic-korgen och tog oss ut till Brännö med familjen Ek. En helt underbar dag med sol, bad och värme!!!






Självklart passade vi på att njuta av sköna sommarkvällar på altanen också, med spel och familj





Kyrkliga har vi varit också. Johanna fick oss till kyrkan en lördag när det var dags för konfirmation





..och så ett lovely poolparty hos Gerles. Man mår som allra bäst när solen värmer och man har sina fina vänner omkring sig. Me like a lot!!



















Mini-semester

2009-07-10 @ 00:14:04

Fick lite abstinens när Line o morsorna flyttade ifrån oss i söndags. Har vant mig vid att alltid ha massor av härliga människor omkring mig, så när familjen Gerle drog med husvagnen till Skanör Falsterbo så valde vi o Hemmingbergs att följa med ett par dagar.
Hur mysigt det än är med tält och camping så är det inte riktigt min grej. Men helt klart var den här mini-semestern riktigt lyckad  på alla sätt. Tjejerna myste i tältet, och alla barn lyckades hålla sams mest hela tiden.


Ikväll har jag o Karin njutit av en familjefri kväll på Linnégatan med bara tjejsnack och god mat. Lovely!!!
Imorgon går jag upp i ottan, det är dags att ta tag i träningen igen efter min envisa tråk-förkylning. Bodypump står på programmet och antagligen är jag väl ett stort ras efteråt.

Sol, kom tillbaka, nu!!



























som genom ett under...

2009-07-05 @ 21:29:36
...har vi hittat bilderna från Halmstad!! Ingen är gladare än jag, eftersom det är bilderna som gör minnena en kall vinterdag.
Idag har vi en soft söndag hemma. Magnus är lite smått trött efter gårdagens poolparty hos Gerles, själv är jag brakförkyld och allmänt slö och morsorna o Line har packat ihop för denna gången för återfärd mot Växjö.
Tänk vad tomt det kommer bli utan extra-familjen här hemma. 2 veckor har rusat iväg och det har varit hur mysigt som helst att leva som storfamilj. Hm, kanske man ska satsa på flerfamiljshus??

                                        HALMSTAD 2009



                                                    Framme!





          After Beach med värme, sol och galet mycket folk!







                      ...och där dök Rickard Hofgren upp!!!!





      jag , Karin som kom på snabbvisit o så Ciccie förstås





                    Ken o Magnus fanns på plats i år igen



             åsså några skåningar som spelat beachvolley



                                         ännu mer förfest....



så fick man se hur det såg ut inne på hotellet också. Trevligt!



syns inte på bilden, men killen i fönstret var sååå lik Erik



                  Hof igen. Något packad men glad. Nostalgi!!!!



                        På väg till husvagnen


                               Slitna? Hur kan nån tro det???






Semester!!

2009-07-02 @ 23:11:12
Vem orkar sitta inne och blogga när sommaren är så underbar utomhus? Inte jag! Därför får det bli en kort rapport och summering från en nöjd semesterfirare.

Kunde inte starta semestern bättre. Sol och värme förgyller dagarna och flera dopp från en badkruka som mig har det blivit. Tänk om man fick njuta hela långa sommaren nu!!

Här hemma lever vi storkollektiv eftersom Line och morsorna flyttade in för drygt en vecka sen. Måste säga att det är riktigt mysigt att äta frukost på altanen varje morgon med massor av fina omkring sig.
Dagarna går åt till sol och bad. Har hunnit med både Brännö, Sisjön o Smitten. Och jaa, jag njuter varje minut!!

Har ju haft en fantastisk helg med Pernilla o Ciccie i Halmstad också. Och den här gången fick vi verkligen njuta av Tylösand fullt ut. Halmstad fick klara sig utan vår shopping denna gång, eftersom strand, sol och bad hägrade för oss alla 3.
Har dansat galet mycket, sovit alldeles för lite, ätit alldeles för fel, men haft hur kul som helst.
Premiären på årets after beach var lika med succé!
Något slitna, trötta men nöjda styrde vi husvagnen hemåt i söndags. Måste det vara ett helt år till nästa gång???
Om inte Magnus varit så snabb med att tömma datorn så hade jag givetvis delat med mig av roliga bilder, men tyvärr!!! Bitter? Hur kan ni tro det??!!

Hade lovat mig själv att efter Halmstad var det dags att ta tag i sin slitna, otränade kropp igen. Sagt och gjort, i måndags tog jag mig runt 5 km i spåret, i onsdags drog Ciccie, jag o Malin iväg på utegympa med friskis o svettis i Skatås, och ikväll har Ciccie och jag kutat runt 5 kilometer, igen!
Rivstart kallas det!!

Men självklart måste man njuta också. I tisdags kväll tog vi med hela Taikonfamiljen in till Del Mundo (Stora teaterns uteservering) för att njuta av citypuls, god mat och gott att dricka. Semesterkänsla big time!!!

Imorgon blir det lite gott och blandat. Leta bil står visst på programmet, men givetvis sol och bad också, sen blir det konfirmationspresents-shopping med mannen (Johanna Marcko ska få oss till kyrkan på lördag) och gärna nån trevlig uteservering som avrundning.