Våren kommer smygande...

2009-03-31 @ 21:22:03
Jag känner det i luften och i kroppen. Våren är på väg!!!!!Äntligen!! Den är vansinnigt efterlängtad! Nu kan man snart börja leva igen. Av med vinterkläderna och på med sköna, ljusa, härliga vårkläder. I like a lot!!!!

Idag följde Olivias kompis Annie med hem från förskolan. Fröken berättade att redan i morse började damerna fråga när det var eftermiddag, för då ska Annie följa med mig hem? Undrar hur många gånger de har tjatat hål i stackars Lottas huvud med detta ??
Mysigt hade de ialla fall. Först lite Pettson o Findus sen försvann de in i Olivias rum och lekte hur länge och hur bra som helst.

Linnea kom hem och visade stolt upp att hon fått ALLA rätt på sitt matteprov!!! Hur stolt är man inte som mamma då??!! Fantastiska duktiga fina unge!

Imorgon utlovas 11 grader varmt och soool!! Ser fram emot vår skogsutflykt med barnen! Solglasögon! Check!!!

                                                                                          ♥

5-åringen är nöjd!

2009-03-29 @ 21:50:00

Olivia har haft en härlig helg och är såå nöjd med alla fina presenter hon fick. Gladast är hon förstås för sin Hårdrockscykel!! Såå cool! Även polisträjan blev en storfavorit. Hon har både sovit i den och haft på sig den hela dagen lång.

Självklart blev även prinsesskalaset lyckat, men jag fattar inte att 2 timmars kalasande tar kål på en. Men så är det!! Jag borde ändå vara van?!
Tack och lov fick vi proffshjälp av Linneorna. Igen!! Grillspett, prinsesstårta, danslek, hela havet stormar, skattgömme och sätt kronan på prinsessan. Där har ni 2 timmars kalas i kort tappning. Alla tjejerna var jättefina och hade hur kul som helst.

Efter barnkalaset blev det fika. Igen. Nu med Emil, Mia, Jessica, malin o Line.
Under earth hour satt vi med levande ljus o käkade god lördagsmiddag. Vad gjorde du??

Idag har Mia o jag tränat Pilates. Varför gör jag inte det oftare?? Hur bra som helst för ryggen och magen!!! Ciccie, den får bli stående varje söndag!!!
Olivia har mest cyklat omkring i Sisjön hela dagen och jag drog iväg till Kullavik på en me&i-träff.

Om någon har missat mitt sockerlöfte, som jag i ett svagt ögonblick gjorde med min kära make, så säger jag det nu, jag behöver all peppning jag kan få. Min första prövning kom idag på träffen. Nybakade bullar OCH kladdig kladdkaka!!!
Men nu jäklar ska karaktären prövas!! En New York- resa finns i potten, och den vill jag INTE gå miste om!!!!!
Inget smågodis, inga muffins, ingen kladdkaka, ingen....... ja, herregud, hur ska detta gå???



             "Är det nån som vill komma o sjunga för mig"




                       Yeah!!! Coola hårdrockscykeln!!





oj! Plötsligt har det gått en bloggfri vecka till!!!!????

2009-03-26 @ 13:40:29
Oj!! Plötsligt har det gått en vecka till utan att jag bloggat en enda gång.
Så, som vanligt får det bli en snabbsummering av förra veckan fram till nu:
Jag tror inte att det finns någon som är gladare än jag över att våren och solen är här. ÄNTLIGEN!!!!
Bara det gör ju att livet blir lite lättare.

Minnet är kort när man sitter här o funderar på vad som hände förra veckan.

Olivia har tagit sitt första sim-märke. Duktiga tjejen!!  Linnea har varit på bio med sin pappa, Bedtime Story. Rekommenderas varmt av dem båda.

I torsdags var det dags för föräldramöte. Vissa av kollegorna var bra nervösa inför mötet, vilket jag aldrig förstod, eftersom vi nog har världens bästa och trevligaste föräldrar. Så mycket riktigt, mötet blev trevligt och avslappnat. Föräldrarna fick svar på sina frågor och vi kunde känna oss nöjda och proffsiga efteråt.

Lyckades antingen dra på mig maginfluensa light, alternativt matförgiftning, för hela kvällen krampade magen, så i fredags blev det till att stanna hemma.  Ingen after work för mig denna gång!

På lördagsmorgonen var det som bortblåst och det blev en solig, varm och mycket trevlig dag på Hönö, med härliga me&i-säljare. Malin, solen var på Hönö, och varm var den=) Hihihi!!!
Har fått se sommarkollektionen som släpps på torsdag. Massor av fina nyheter att se fram emot, jag lovar!!

I söndags var Olivia och jag på bio; Pettson och Findus. En riktigt härlig och mysig stund med popcorn, cola, kaffe o choklad. I like!!

Linnea, Felix,  Stenberg, och delar av familjen Hemmingberg drog till Tylösand Spa över helgen. Livet är bra orättvist!! En sliten mamma hade behövt en hel helg där!!!

Hade grillpremiär i lördags kväll. Hur gott är inte det????

I söndags var det tänkt att åka o kolla in Jessica dominera i Pixbo, men en ynklig morsa blev liggande i maginfluensa istället. Hoppas du mår bättre nu!!

I måndags hade Olivias avdelning spökvernissage. Där blev vi bjudna på spöksaga, vi kollade in fina alster av barnen, och höjdpunkten, Blåbärsmuffins!

Resten av veckan har bara flugit iväg, och helt plötsligt är det torsdag och snart helg igen.
Har masor att förbereda inför prinsess-kalas och besök från Skåneland, men ser verkligen fram emot helgen.

5 år!!! Jag fattar det inte!! 5 år sen vår lilla huligan kom till världen. Och jag minns det som igår. Första riktiga vårdagen gick man omkring runt Östra och hade värkar lite då o då. Minns Magnus tjocka tröja, hur han luktade, fåglarna, solen, värmen, Norah Jones som bakgrundsmusik. Och sen kom hon!! Jordens finaste lilla tjej. Förutom Linnea då, förstås, som också är jordens finaste STORA tjej. Jag är världens lyckligast lottade mamma, som har 2 friska, härliga, underbara (ibland galna) tjejer. Snacka om att de gör livet värt att leva!!!

Så, slut på nostalgin.

Bilder kanske kommer senare, om tid finns.

Oj, det blev ett låååångt inlägg, men herregud, jag var ju tvungen att uppdatera!! Lev väl, njut av sol (och snö, tydligen, ialla fall i Växjö, hihihih)

                                                Kramar o pussar till alla som känner sig träffade


                                                        ♥




Våren är här!!

2009-03-17 @ 22:05:19
Förra veckan blev en bloggfri vecka. Ibland är man bara inte på det humöret. Har varit så grymt trött och orkeslös så sova har varit det enda jag velat göra, känns det som.

Men nu är våren äntligen här, och jag hoppas att den stannar nu!
Har hunnit med det årliga besöket på arlas bondgård med mina fina 6-åringar. Gos med kalvar, gos med kelsjuka kossor, bröd med smör, ost, yoggi o ett arlalglas till alla barnen. Lyckad utflykt som vanligt. Men kallt!! Och snö!!!

I torsdags fick vi finbesök från Växjö. Då blev det Tacos och mys och gos med Line!
I fredags satt vi på 23:e med gott vin och dyr räkmacka, men gott var det och självklart hur kul som helst med dessa brudar. Trots att Helena låg hemma med feber och kräk=(  Känns så skönt att bara får flamsa och skratta och njuta av fint sällskap en hel kväll. När de gravida, trötta och ammande kvinnorna åkte hem, mötte jag upp Ciccie som fortsatte kvällen på InContro och avslutade som vanligt på.....just det, Tranquilo. Som vanligt goda, starka drinkar, och en himla massa salsa på dansgolvet. Inte av oss, men av proffs och bättre amatörer!! Såå coolt att bara stå och se på!

Lördagen blev en slapp och skön lördag med promenad ner till Sisjö-affärerna. Tjejerna cyklade och Line i vagnen. Olivia behöver verkligen en ny cykel!! Tur att någon fyller 5 år snart!! 5 ÅR!!!!!! Vad hände med de andra 4 åren???

Lördagskvällen gick mest åt till att skjutsa Magnus till fest, hämta Linnea på disco och förstås, Melodifestival. Nog pratat om den tävlingen!! Vad hände??!!

I söndags tog Olivia o jag en lång promenad, hon på cykel och jag promenerade. Köpte goda frukostfrallor som vi bjöd övriga familjen på när vi väckte dem till en riktig söndagsmysfrukost. I like!!

Söndagen blev en shoppingdag på Kungsmässan. Linnea var i stort behov av nya kläder och Olivia fick en Polly Pocket, som är hennes nya, stora intresse just nu.
Härligt blev det med 2 mysiga tjejer på söndagsshopping.







   

                            


Muffins-bak (på mer än ett sätt)

2009-03-09 @ 18:38:48
Det finns väl inte någon som har undgått att undertecknad är svag för muffins. Helst chokladmuffins förstås, men muffins i nästan alla former går lika bra. har hittat en superbra sida på nätet, på bara muffinsrecept. JAG VET, det är LIVSFARLIGT!!!!
Igår låg några vissna stackars bananer kvar på fruktfatet som bara bönade och bad om att få bli muffins.
Så, jag o tjejerna satte igång bakning medan Magnus o Manne var på tippen.
Hur gott är det inte med nygräddade, varma goda muffins??? Och jag vet, baken kommer att se likadan ut!!! Och snart är det Beach 2009!!! Det blir till att träna stenhårt och ändå kunna unna sig en liten smaskig muffins då o då!!



                                            Smaskig smet

Så var det då söndag. Igen!

2009-03-08 @ 16:39:23

Idag har vi varit riktigt flitiga och slängt en massa junk på vinden och i källaren. Manne och Magnus drog iväg med stort lass till tippen medan jag o tjejerna bakade bananmuffins.

I fredags softade vi med räkor och Let´s dance.
Igår var Olivia bjuden på ännu ett prinsesskalas, så under tiden hon stojade omkring på kalaset, drog jag o Linnea iväg en stund till Frölunda Torg. Där var vi INTE ensamma. Upptäckte rätt snabbt att Kevin Borg (från Idol) uppträdde, därav alla människor. Tack och lov var inte Linnea intresserad av detta, så vi gick o käkade lunch istället.

Efter kalaset drog jag o Olivia iväg till Råda kaffestuga där det blev en snabb fika med 2 galna, men härliga barn!!
En prinsessa och en byggare Bob!

Kvällen avnjöt vi hos Hemmingbergs. Tapas och vin, härligt avslappnat umgänge och hur soft som helst. Nice!!!
Ella och Olivia höll igång medan Maja låg och sov mest hela tiden. Trött och febersjuk liten tjej!!















Mums med grädde!

2009-03-05 @ 17:19:34

Igår beställde Olivia plättar till kvällsmat.
Gissa vad som var godast? Just det! Att slicka grädden av visparna. Förstås!!!



           Spana in tofflorna Helena!! Stor succé!!



Idag ingår Olivia i en ny simskolegrupp. Hon har jobbat upp sig från baddaren till sköldpaddan. Hoppas, hoppas hon får prova på att ta simtag idag. Hon är ju såå besviken på att de "bara" leker på simskolan.
Själv ska jag dra på mig MASSOR av kläder, sätta mig på moppen o susa bort till Ella o Maja i några timmar. Föräldrarna är på annan ort! En sliten mamma på väg hem från Kanarieöarna o pappsen i Stockholm ,redo att ta emot raset. hahahaha!!!!!!!!!!!!!!

F´låt!

2009-03-02 @ 22:15:53
Kunde inte låta bli!!

Ikväll var Magnus o jag på bio och såg Män som hatar kvinnor. Sååå sjukt bra! Såå sjukt läskig!! Måste ta en dusch, för jag är totalt genomsvett. Jag säger bara en sak: SE DEN!!!
Förlåt Karin. Förlåt Ciccie!
Kan ju tänkas att jag vill se den med er också!

Idag berättade ÄNTLIGEN K för kollegorna att sonen ska få ett syskon. Yeay!!!! Det var bara en tidsfråga innan en liten groda skulle hoppa ur munnen på mig. Så nu kan jag andas ut och bara njuta av att se en fin liten mage växa!!
MEN, jag tänker inte lockas in i nå´n sympatigraviditet som hon fösöker med. Fyyy dig!!!
Eller hur!!! Idag fyllde Ronny år, och som traditionen bjuder, blev det givetvis födelsedagsfika med chokladtårta och blåbärsmuffins. Om jag sa nej? Nä, hur kan nån tro det??!!
MEN, jag sprang faktiskt till jobbet i morse, så ett litet HURRA för mig!!

                                                                              Nu. Sängen!!!

Ja visst ja: Ett litet tips för er som vill se hur bra Ciccie har det: Gå in på mix megapol o klicka på tjejplanet. Där finns massor av bilder på vad tjejerna gör. Konstigt nog håller hon sig borta?? Hade lätt trott att hon skulle dyka upp med sitt Stomatol-leende på varenda bild. Hahahahaha!!!!

Lovely helg hos mamma o pappa

2009-03-01 @ 22:29:02
I fredags natt drumlade familjen in med buller o bång hos mamma o pappa. Linnea lyckades åka på feber o huvudvärk i bilen, efter discot. Olivia vaknade o var otröstlig en bra stund innan hon somnade om. Stackars mamma o pappa, de visste väl inte vad de skull tro. Men lugnet la sig, tjejerna somnade och lördagen kändes bättre.
Linnea vaknade med huvudvärk o feber o blev sängliggande en bra stund. Olivia var sitt gamla vanliga jag igen o körde med mormor o morfar.

Mamma o jag åkte ner på stan en snabb sväng. (det går rätt snabbt att ta sig igenom stan) sen har det mest blivit mat o fika, som vanligt.

På eftermiddagen blev det skvaller, skratt, fika o me&i-visning för tjejerna. Tänk vad bra att kombinera jobb med mys!!!!=)
Anki, som jag inte sett på typ 15 år kom också. Tänk vad bra facebook är. Då dyker gamla vänner helt plötsligt upp i ens liv igen. I Like!!

Melodifestival stod förstås på lördagsprogrammet, men fy o tvi vad dåligt det var! Heja Alcazar!!!!



                  För vissa behövs det lite betänketid