Hjälp! Mina barn börjar bli stora!!

2009-08-24 @ 22:20:27
Olivia har fått sina första lösa tänder. Nu finns ingen återvändo. Hon börjar bli stor, lång och duktig (när hon vill)
Vad hände med småbarns-åren? När blev tjejerna såhär stora? Jag hänger inte med, eller, jo, det gör jag ju, men det känns så knasigt. En blivande tonåring (god help me) och en som ploppar ut en massa tänder. Och jag är inte ens 40!!! I den här takten kan vi snart flytta från huset och in till Lovely Linnéstan igen! Tjejerna ska "bara" gå färdigt skolan först. Och sen är det visst gymnasiet också, men SEN, sen flyttar vi in till stan igen.

Veckan ser ut att bli härlig på många olika sätt. Ikväll har jag sålt lite kläder, imorgon ska jag träna lite, på onsdag träffar jag tjejerna på Långedrags Värsdhus, åhh vad jag ska njuta av mat och sällskap. Torsdag börjar Olivias simskola igen, fredag inviger vi den gemensamma uteplatsen på gården med kräftskiva tillsammans med grannarna och på lördag är det dags för inflyttningfest hos "nya" Karin och jag hoppas självklart på utgång. Är sjukt sugen på att dansa!!

Jaha det var den veckan det!!

Söndag igen!

2009-08-23 @ 21:22:30
Veckorna går verkligen fort. Första veckan med kidsen har varit kanonbra. Fast bacillerna har tagit tag i mig. Känner mig som en stor snorbobba hela jag. Inte kul!
I fredags fick vi fint besök av tjocke-Karra, så då bjöds det på både godis o nuffins, hahaha, klart lill-tjejen i magen vill ha fika! Känns konstigt att att inte jobba ihop. Känns konstigt att inte vara på fritids och det känns konstigt att vara en "ny" fröken. Konstigt, men härligt! Och jag säger det igen, jag har världens bästa Annie att jobba med. Känner på mig att det blir ett toppen-år!

I helgen har vi myst med Line o morsorna igen. Och lika tomt är det när de flyttar ifrån oss. Jessica kutade Midnatssloppet igår, vi andra fikade på Condeco och hejade på vid Haga. Man måste göra det man är bäst på. 
Eftersom solen har värmt blev det skön frukost på altanen, Bonk som kvällsnöje och Malin o jag tog en skön morgonpromenad i lördags och sen kom Maria o klippte nästan hela familjen, sååå skönt!

Linneorna drog iväg till NRJ in the park i fredags, fast det blev mest karuseller för deras del tillsammans med Elin o Natalie. Herr och Fru Marcko har förhoppningsvis haft en skön helg i Skåne och tjejerna har mest varit för sig själva. Det är inte svårt att barnvakta 12-åringar!

Idag blev det att kolla båtar, softa och en skön fika på uteserveringen vid Långedrags Värdshus tillsammans med Manne o tjejerna. På onsdag sitter jag där igen med finaste kollegorna och firar Annie som varit fru ett litet tag nu, men bättre sent än aldrig heter det ju!

Imorgon står me&i-träff på agendan och jag håller tummarna för att febern håller sig borta och att allt snor (hur mycket kan det egentligen finnas i en människa) har försvunnit. Vill vara frisk!!!!



                            Lördagsmys på altanen







                                        En omgång Bonk



                               En sen kvällsfika på Condeco





            Jodå, det är Jessica som kommer där i täten!!



                         Soft häng på Långedrags Värdshus





                                             Lovely söndag

Trött, tröttare, tröttast!

2009-08-19 @ 21:14:10

Så kan jag nog summera mig själv just nu. Förstår inte varför. Barnen är hur underbara som helst i skolan, allt bara flyter på. Jag trivs superbra att jobba ihop med Annie och det är sååå skönt att få tid till planering och allt annat som ska göras efter skolan, utan att behöva tänka på fritidsbiten. Fast, det är svårt att hålla sig borta. Konstigt, men sant.

Idag blev det ingen träning, igen, istället blev det varmt te för en ond hals och huvudvärk som vägrar släppa. Håller tummarna för att det bara är trötthet, inget annat! Vill INTE bli sjuk!!

Imorgon har vi planerat in en skön utflykt med barnen, det gäller ju att utnyttja det fina vädret och vår skolskog på samma gång=)

Det blir antagligen tillökning i familjen imorgon också. Om hamsterungarna är på plats i affären så.
Bygget av vår gemensamma träterass tar form, och nästa fredag är det tänkt att inviga den med kräftskiva. kan bli riktigt trevligt!

Igår hade jag me&i-träff här hemma. Fick gosa med en liten 2-veckors ursöt bebis. Hur små är de inte??? Galet och härligt. Karra, snart får du ploppa ut bebben i magen. Jag vill gosa!!!!!!

I söndags var ju hurtiga familjen ute o sprang runt Sisjön, hur mysigt som helst. Idag tog (eller drog) Magnus med sig Linneorna ut på långvandring tillsammans med Ulf och smilla. Delar av Bohusleden skulle kollas. Linnea lär somna ovaggat efter en dryg mils promenad. Men oj vad bra att de rör på sig!!! Heja heja!

Nu är det go´natt för mig. Tänker sova mig frisk tills imorgon.

Sköna söndag

2009-08-16 @ 21:26:29
Jodå, till skillnad från lördagen då kroppen var totalt orkeslös, kändes allt lite lättare idag.
Linnea förbereder för fullt inför vår nya familjemedlem; Hamstern Mischa. Så idag har vi varit iväg och shoppat bur med tillbehör och förhoppningsvis kommer vår nya medlem på torsdag. En liten 6-veckors guldhamster.

Efter shoppingen drog vi iväg till Åbybadet alla 3 tjejerna. en riktigt mysig eftermiddag med både simlektion, rutschkana och bara en massa vattenlek. Jo, jag var faktiskt i en hel del också!

Har firat Ella, 4 år också. Blev bjudna på god lasagne, o tjejerna mumsade i sig marängtårta a´la 4-åringar. Mys!!
Nu har vi avslutat kvällen med lite te-mys och levande ljus. Det är bara att inse; sommaren är över för denna gång. Nu får man mysa in sig i hösten istället.

Marie, du vet väl att man faktiskt inte får vara snyggare än bruden!!!

                                          Kram alla o go´natt!


                                                        ♥

I´m back!

2009-08-15 @ 18:40:21

Andra arbetsveckan avklarad och bloggandet har verkligen fått ligga nere ett tag. Orken har liksom inte funnits där.
Har hunnit med en hel del under de här veckorna. Familjen Norrland har varit på besök, Line har haft namngivningskalas och vi har följt med Ulf ut med båten. Vi är sååå sugna på att skaffa egen båt. Nostalgi från förr och underbara dagar på havet lockar hur mycket som helst! Vi får se hur det blir till nästa sommar!

Förra lördagen drog vi till Varberg och till Lines namngivningkalas. Solen sken och Åsa o jag parkerade oss på en filt i solen. Förstås! Det gäller att passa på!
Fina ord från morsorna, 2 stolta faddrar med goda råd till sin guddotter, massor av god mat, trevligt sällskap, fantastisk sång och en alldeles förträffligt lyckad dag. Den enda som saknades var Linnea, då hade det varit perfekt!

Båtturen med Ulf var också helt underbar. Började morgonen med att baka Foccaccia som skulle med, fixade ihop en god pastasallad a´la jessica o malin, på med flytvästar och iväg från Önnered.
Jag har sagt det förr men det tål att upprepas: man blir så skönt lugn av havet, glittret, lukten och doften. Jag ÄLSKAR det!! Tog oss i land på Franholmen där tjejerna badade både från båt och strand, själv doppade jag mig snabbt o njöt mest att att sitta i solen. Ovanligt va?
Avslutade med att åka en skön tur med båten bort mot Fiskebäck innan vi gick in i hamn igen. LYCKA!

Lyckades ta oss iväg på madonna, Ciccie o jag. Efter mycket fix o trix fram o tillbaka. Får väl summera henne på nåt sätt. Hade väntat  mig mycket mer av en så stor artist som inte varit i Sverige på 19 år! Men Åh, vad jag älskar alla gamla godingar och några nya också förstås. Gick inte därifrån helt lyrisk, men är ändå glad att jag fick se henne.

Avslutade kvällen påDel Mundo och ett glas.......rosé!

Veckan har varit full av förberedelser inför skolstart och i fredags valde jag att lämna föreläsningarna på Pedagogen för att fixa fint i klassrummet. Hade lätt kunnat övernatta hela helgen på skolan för att känna mig färdig. Istället har jag (gud förbjude) tagit med mig massor av jobb hem. Jag vet! det ska inte bli en vana!

Har kommit igång med Me&i också. sålde grymt bra i tisdags på första träffen och nu på tisdag är det dags för hemma-träff här. Känns bra att vara igång och hoppas på en bra säsong.

I onsdags träffade karin o jag på Lilla Linné igen. Denna gång blev det Skaldjurssoppan. Gott, trevligt, avslappnat, trevlig personal, härlig miljö, you name it. En klar favorit just nu!



Vill göra en fototapet i vardagsrummet på tjejerna. Tips om var man hittar nåt bra??












                             Världens finaste lilla familj
























Första arbetsveckan avklarad

2009-08-06 @ 20:06:27
Skönt med en kort början efter ett långt, skönt lov. Trots en lugn vecka med få barn och härliga kollegor, är jag helt slut. Kan ju förstås bero på att man ska ställa om dygnet och kliva upp mitt i natten helt plötsligt. Åtminstone känns det så.
Har fått en hel del bra saker gjort ialla fall. I tisdags pyste vi iväg till IKEA där det shoppades lite förvaringsprylar, växter och annat smått o gott.
Karin kom på finbesök också. Det känns så sjukt konstigt att vi inte ska jobba ihop till hösten. Suck! Tur att jag har andra fina kollegor omkring mig som kommer förgylla tillvaron på jobbet framöver.

Fick dille på att baka Focaccia (stavas det så?) i måndags kväll. Tyvärr inte lika god som förra gången, men skam den som ger sig, ikväll gör jag ett nytt försök. Ska ge mig på lite matbröd någon dag också, men det får bli senare, inte nu när sommaren kom tillbaka. Yeay!!

Har hunnit med besök från bror och småkusinerna också. en helkväll på Lieberg med febersjuk Moa blev det. Hågge gick ut hårt på attraktionerna, det hanns med både Sagoslottet, farfars bilar o Kaninresan. Hahahahaha!
Tjejerna åkte Lilla Lots 4 gånger på raken! Galna ungar. Inte undra på att Moa var likblek efteråt! Sockervadd och spel på chokladhjulen var förstås ett MÅSTE innan vi trötta susade hemåt igen.

Sen kom solen......
Bad i Sisjön med våra 6 fritidsbarn, pyssel i skolan, bad i vattenspridaren och helt klart en härlig mjukstart på höstterminen.

Ciccie o jag fick en skön, soft torsdagskväll vid Långedrags värdshus igår. Rosé, Latte och en vidunderlig havsutsikt med en skön solnedgång var allt som behövdes för att förgylla tillvaron en stund.

Imorgon väntas en härlig båttur med familjen och Ulf. Ser såå mycket fram emot den! Här ska packas picnic deluxe!!

Nu: Bad med Olivia
Sen: Bakning (om jag orkar)


"En kopp sprit, tack!"

2009-08-02 @ 22:15:15
I fredags firade vi Åsa som fyllde 35 år. Hurra hurra!!
Överraskade med lunch på Avalon och trevligt sällskap (Hoppas vi hon tyckte) i form av Familjen Ek, Camilla o vår familj.
Trevligt trevligt trots regn o rusk ute och isbjörnar som gick på Avenyn, nästan!
När vi beställde dricka frågade den något torra och tråkiga servitören vad Olivia ville dricka, och fröken svarade då högt och tydligt: En kopp sprit, tack! Alla vi andra skrattade och insåg humorn men inte servitören!!! Hahahahahaha, ja herregud vilket barn man har!!! Man vet aldrig vad som flyger ur munnen på henne.

Nu räknar jag ner timmarna innan allvaret börjar igen. Jag bävar för morgondagen, ställa klockan, stiga upp tidigt när övriga familjen får tryna vidare och hasa sig iväg till jobbet igen. Slut på slappardagarna!!

Fick till en urskön löparrunda ikväll. 50 minuter höll jag på att kuta omkring och känner mig toknöjd med mig själv!
Nu har jag mumsat västerbottenpaj, druckit ett glas rött (bröllopspresent från fina bror o Monika förra året) och slappar i soffan med ljus. Det är ju jättemörkt ute redan. Suck!!

Bästa med imorgon: Att man har så fina kollegor omkring sig. Tack och lov!!!!! Ses snart hörrni!!



                            Fina födelsedagsbarnet Åsa





                              En nöjd blivande fadder

semesterbilder

2009-08-01 @ 17:19:18



                 Äventyrsgolf i Vadstena. En riktig höjdare!!







                                        utsikt över vättern

                                      Grillmys i vadstena



sådan mor sådana döttrar, Sötnosarna Mette o Siri o en tiggande Emsa



                     grill under eken hos Catja o Christoffer



                                             Värdinnan själv


                                          fina familjen Hedestad












                  Stockholm o Linneas sommarhus i Nibbla

     

   

Skansen med Mattias Åsa Tindra Manne o tjejerna
     

                          hotellmys och Gröna Lund



                                                   Min fina familj!!




                                                        LULEÅ

     

 











                                  Luleås fina skärgård







För 1 år sedan....

2009-08-01 @ 12:52:58

...svalkade vi fötterna i det fantastiskt turkosa vattnet på ön Oslijak.
...sa vi JA till varandra med tjejerna som finaste vittnen
...hade vi den härligaste dagen







...åhhhh vad jag önskar att jag var just där nu!!!