söndag igen

2010-11-21 @ 17:46:16
Så var det söndag. Igen. Veckorna går fort! Och idag slog det mig, när jag och Karin tog en kaffe på Frölunda Torg, att jag slipper allt som har med julstress, julklappar mm att göra. HUR skönt som helst! Det enda som kommer upp i hemmet är ljusstakarna en liten stund. Det är ju så mysigt med det där första pysslet inför advent. Men sen räcker det. Lill-jul med Ciccie, Manne o tjejerna ska vi väl få till och lite till hos mams och paps. Men det är ju bara mysigt. Julafton tänker jag ta ett juldopp i ett svalkande hav, på en skön strand, långt, långt borta.

Söndagsmiddagen ikväll består av Wallenbergare och potatismos, med lingon. Mums filibaba!
Sen väntar vi in HELA familjen Ek.
Olivia har dansat sin sista funky kids-omgång innan den stora uppvisningen nästa söndag. Sen får det nog bli gymnastik eller nåt annat fysiskt för detta fysiska barn. Hon är grym!!


Njut söndagen vänner!!!!!

...och här bor vi i Chiang rai

2010-11-20 @ 21:03:40

där vi ska få lugn och ro i kropp och själ, thai chi, meditation och yoga,uppleva djungeläventyr, åka på Mekong-floden, rida elefant och bara få vara. Jag längtar!!!



november-trött

2010-11-20 @ 20:09:03

Ja, jag skulle nog kunna sova dygnet runt nu. Är ständigt trött och tråkig.
Idag fick jag sova länge ialla fall och väcktes av Olivia som bjöd på lördagsfrukost. Mys!
Efter en slapp och skön dag, tog vi oss i kragen och bjöd Olivia på restaurang och bio. Kommentaren från henne efter filmen; Jag saknade glitter och glamour!! Hahahaha, that´s my girl!!!!!!!!!Sammys äventyr var väl sådär. Söt, men inte mer. Men det är ju alltid mysigt med bio.

Har ju fått lite snö i Göteborg, så självklart passade vi på att njuta av den så länge den nu finns här. 2 fina snölyktor sprider sitt ljus över vår gård.

Nu har vi druckit glögg, jag och Olivia. Linnea är i Stockholm och Magnus är på casinot. Snart bänkar vi oss framför Så mycket bättre, och förhoppningsvis blir det lite härlig nostalgi-musik ikväll. Är inget fan av Christer Sandelin, men musiken är ju min tonår, så DEN ser jag fram emot.

Får väl också erkänna att jag får sälla mig till alla andra som förförts av Jay Smith. My god vad grym han var igår. Fast, Olle är min favorit, men Jay har nu hamnat på god andraplats, tillsammans med Linnea.
Är inte ledsen att Weise åkte ut!!

Och så lite Thailands-tjat igen. Nu är det 23 dagar kvar tills vi åker. 23 dagar!! Det är ju ingenting!
Och nu börjar vi hitta lite boende, både Bangkok och Chiang Rai är bokade. Har även fått tips på trevlig ö under julen. Som det ser ut nu så firar vi julen på Koh jum, en liten ö mellan Krabi o Koh lanta som inte har blivit överexploaterad ännu. Ingen bankomat finns och elen är det lite sisådär med tydligen. Ja, man måste ju få lite utmaningar, eller hur?

Här bor vi i Bangkok

 

Nu är det dags för Så mycket bättre. Ha en skön lördagskväll!!!!!!!

Line 2 år

2010-11-14 @ 20:22:41
Igår firade vi Line som fyllde 2 år. Stora tjejen! Och helt Pippi-tokig. Så självklart var de flesta presenterna något med Pippi. En käpphäst med Lilla Gubben, paraply med Pippi osv osv. Jessica hade fått till den snyggaste tårtan ever och Malin hade definitivt bakat de godaste sconesen. Mumsigt värre!

Från 2 års festen till Camillas 40-års fest. God mat, gott att dricka och en riktigt fräsch 40-åring.
Idag har vi firat fars dag, förstås. Snygga kalsonger a´la Björn Borg och Olivias egentillverkade fars dag present. Mys!
Tyvärr är lill-skrutten febrig igen, så just nu ställer vi in oss på en dag med vab.

Nu är det klart att Pernilla Gerle tar min klass när jag är borta, och det känns sååå skönt! Nu ska vi bara försöka fixa så det bara blir hon och ingen mer som får ha min fina klass. Jag trixar och håller tummarna för att chefen lyssnar på mina goda argument.

Ikväll kunde jag inte hålla mig längre, jag var tvungen att bjuda familjen på glögg. HUR gott som helst, och vi får ju faktiskt tjuvstarta lite eftersom vi inte kan njuta hela december med glögg och pepparkaka.


Och pappsen har fått komma hem från sjukhuset. Och nu låter han som min vanliga pappa. Skönt, det är inte kul när föräldrarna är dåliga.





Lyckades inte rotera kortet, så tyvärr får ni se Lines superfina Tiny-tårta på sniskan. Men visst är den fin???



Line tyckte att fiskarna också skulle borsta tänderna, hahahahaha, humor!!!


Om en månad är vi i Bangkok! Kan fortfarande inte fatta att vi ska iväg! Jag längtar!!!

Ett höstlov till ända

2010-11-07 @ 15:32:39
Visst har det varit skönt med 2 dagar extra ledighet, men jag känner mig bara ännu tröttare och ännu slöare nu. Känns tungt att börja jobba imorgon igen. Och speciellt nu när alla IUP:er ska förberedas och samtal ska uföras. Suck, suck, dubbelsuck!

Igår var vi inne HELA dagen! Olivia med feber, 2 trötta tonåringar som sov till halv 2 och så jag, en totalt orkeslös mamma.
Visst, lite mysigt var det, att bara skrota omkring, sitta vid datorn, kolla Tingeling med Olivia och bara vara, men man blir så totalt förslappad-

Idag är det bättre, Olivia är feberfri, än så länge, Linnea och jag har varit en stund inne i Göteborg, fikat på Le pain, shoppat 2 nya ljuvliga Greengate-skålar och även en tvål från Greengate. Den som säger att man inte kan shoppa sig lycklig har FEL!



Olivia leker med nya datorn, skrotungen kommer kunna betydligt mer än modern



Denna ljuvliga skål (gånger 2) har flyttat in i mitt skåp

storfamilj igen

2010-11-04 @ 19:48:28
Japp, Line och Malin har flyttat in, och ikväll kommer mamma Jessica också. Alla på plats. Vi fjäskar för Jessica och bjuder på tacos.

Linnea har haft övernattning på fritidsgården. Fast så värst mycket sömn blev det inte, tonåringarna höll sig vakna HELA NATTEN!!! Frukost klockan 6 imorse och helt plötsligt hade vi en sovande dotter hemma igen. Märkte inte ens när hon smög in i morse.

Att vara vaken hela natten väcker härliga minnen från högstadiet när vi hade innebandyturnering. Har för mig att det var en hel helg men kanske var det bara ett dygn? Någon som minns? Jag minns ialla fall att vi inte sov speciellt mycket, och att vårt fantastiska tjejlag hette PV-girls. Hahaha, grymt roligt var det!!

Som sagt, nu är vi storfamilj igen, och Olivia är fantastisk på att ta hand om Line, som är hur go som helst. Det är något speciellt med just 2-åringar.

Malin och jag hade planer på att ta med tjejerna till simhallen idag. Tack och lov la vi ned dem, eftersom det tydligen var kaos i simhallen. Får bli en annan gång helt enkelt. Om jag är ledsen? Eh, jovisst. Eller inte!!

Ska försöka få till en biobesök med Linnea och Karin. Tusen gånger starkare. Får se om vi kan få med Linnea på det.

Sa jag att det nu är 39 dagar kvar tills vi åker??
Och javisst ja, hur lycklig blev jag inte när jag upptäckte att Starbucks finns i Bangkok!! Yihaaa!!

41 dagar kvar!!

2010-11-02 @ 21:52:03
Och jag längtar. Nu mer än någonsin, när regnet smattrar mot rutan, blåsten viner i träden och mörkret finns överallt. Bläk! I hate it!
Sen finns det ju andra saker som faktiskt är riktigt mysigt. Som att dricka te och mysa med tända ljus, speciellt nu när Malin o Line är här.


Imorgon är sista arbetsdagen för denna vecka, sen väntar några sköna dagar med ledighet. Känner tyvärr en viss stress inför mina IUP-samtal, så jag misstänker att en del av ledigheten kommer gå åt till att förbereda för dem. Har faktiskt redan ikväll suttit och skrivit omdömen om mina elever, det känns skönt. Olikt mig, men skönt!!

Ska väl ändå försöka njuta lite av ledig tid, Malin vill ha med oss till simhallen på torsdag. Med en viss motvilja tar jag mig nog ändå dit, för Olivias skull. Kanske kan man locka med sig Linnea också, men det är ett STORT KANSKE!!

Vill passa på att göra reklam för min fd. kollegas företag. Härliga Marie och hennes syster har startat reseföretag med inriktning på London.
Kolla in deras hemsida:
http://lovelylondon.se/

Lycka till Marie!!!