Blåbärsscheesecake med vit choklad!! En höjdare hoppas jag

2009-01-29 @ 22:03:44

Har bakat 2 snygga blåbärsscheesecakes med vit choklad. Visst, man är ju inte lika snitsig som Leila, men efter att ha smakat på smeten så tror jag att den kan bli riktigt god. Vi får väl se vad kollegorna säger imorgon när det bjuds på fredagsfika.
Olivia har fortfarande lite feber men är hur pigg som helst, men för säkerhets skull stannar hon hemma med Magnus imorgon också. Nu håller vi tummarna för att hon är frisk till lördag morgon, så vi kan åka till Line o Morsorna!

Linnea går o laddar för Grevedisco. Kläderna är redan framlagda och det fixas och donas uppe på rummet. Jag säger det igen: Hon börjar bli STOR min lilla tjej!!

Var på gymmet idag igen. Var verkligen HUR trött som helst efter jobbet. Men gav mig den på att ta mig dit, och lyckades! 30 minuter core, nya programmet, och sen 30 minuter på löpbandet. Känner mig mycket nöjd med mig själv. Även om det inte riktigt är samma form och fart som förr. Men det kommer!!!

Imorgon är det FREDAG!!! Då blir det pyjamasparty med klassen, och jag har glömt att köpa mys!!! Får lösa den biten imorgon helt enkelt!
Barnen har samlat ihop 15 guldstjärnor eftersom de har varit så duktiga och hållt fint i sitt kapprum. Pyjamaspartyt blir belöningen efter omröstning. Goa ungar i nattlinne och pyjamas ser jag fram emot imorgon!!

                                                                                           Go natt!!

en helkväll på stan

2009-01-27 @ 22:17:05

Det är inte ofta vi får till att träffas utan barn. Barnvakterna växer inte på träd och det såg mörkt ut ett tag när mamma meddelade att pappa låg i influensa. Men..bästa Linnea, Magnus, Joakim och Linnea Marcko ställde upp och tog hand om Olivia, så Magnus och jag drog först en sväng till Excet för några drinkar och sen vidare till Ruby bar där vi mötte upp Manne o Ciccie med föräldrar och Pernilla o Rikard.

Bubbel, drinkar och annat gott blev det, mycket skratt, snack och bara härligt umgänge. Givetvis var vi tvugna att avsluta kvällen på Tranquilo och Ciccie försökte peta i mig en Caprina tio minuter innan stängning! Lite salsatakter satt kvar, även om de mesta tyvärr var bortglömt. Får nog gå en liten kurs igen kanske?!

Lördagen blev slapp coh slö. Fick trevligt besök av Karin o Axel som kom med både vaniljbulle och mumsig muffins. Olivia o Axel fick leka loss i nån timme, oc´h Karin o jag gjorde det vi är bäst på. Pratade, mumsade och drack kaffe.

När Magnus slutade drog vi till Mölnlycke och fick se Jessica in action som gästspelare. Pixbo vann tack och lov och det var en riktig rysare.

Lördagskvällen var soft, Linnea o Stenberg sov hos Joakim o Linnea och här hemma bara slappade vi.

I söndags var det dags för Kick off med me&i. Man blir lika glad varje gång en ny kollektion kommer. Den här är absolut lika fantastiskt fin som alla andra. Härliga färger, roliga mönster och massor av "vill ha" känslor!! Längtar efter att få komma ut och visa dem på träffar.

Givetvis blev det söndagsmiddag på kvällen. Härlig gryta med ris och gele. Tjejerna gillar liksom jag, söndagsmiddagarna massor!

Ciccie o jag har kommit igång bra med träningen den här veckan. Både igår och idag har vi hankat oss iväg till gymmet och kämpat oss svettiga! Heja oss!!!

Imorgon har vi utedag med fritids. Brrr, har letat fram det varmaste jag kunde hitta i garderoben. Olivia och Magnus får vara hemma, eftersom Olivia
plötsligt fick 39 graders feber. Inte kul. Nu får vi hoppas att hon blir frisk till helgen så att vi kan komma iväg till Växjö.















              Tack fina vänner för en rolig och trevlig partykväll

Simskolestart

2009-01-22 @ 22:18:40
Idag kvittrade och hoppade en glad Olivia iväg till simskolan! Första gången. Nu äntligen skulle hon få lära sig simma!!
Och visst var det kul, men man fick ju inte lära sig simma. Man fick ju leka!! Olivia var liiite besviken att hon inte lärt sig simma idag. Men vi fick lova henne att snart...snart så lär hon sig.







Det gäller att vara FÖRST över till andra sidan. Vem kan hon brås på??

                                                        ♥


Snorigt värre

2009-01-22 @ 11:30:38
Så var man då hemma igen. Förbaskade förkylning! Näsan rinner som en öppen kran, sova är inte att tänka på, eftersom jag inte kan sova med öppen mun och näsan är genomtäppt.

Sitter med Olivia i soffan o myser. Fast hon spelar mest spel och jag försöker hitta lite bra filmer att titta på. Det går sådär. Vi är inte kompisar, jag och datorn!

Idag börjar Olivias simskola. Ska bli kul att höra vad hon tycker om det! Hoppas hon gillar det bättre än vad storasyster gjorde. Men det tror vi väl alla att hon kommer att göra! Hon är ju redan som en fisk i vattnet.

Imorgon var det tänkt att få till en utgång med Ciccie, manne, Pernilla o Rikard. Just nu ser det mörkt ut. Dels för att jag mår sådär, och dels för att pappa ligger i influensa, så barnvakterna lyser med sin frånvaro. Såå typiskt! Hade ju planerat en mysigt helg med mamma o pappa. Mamma o jag på stan hela lördagen och sen 23:e med räkmacka och vin. Nåja, det får bli nästa gång!

Nu ska jag proppa i mig massor av c-vitaminer och vila. Kanske se en film om bara datorn gör som jag vill!!!

                                                                          Bye for now!

Lovely söndag på Gunnebo

2009-01-21 @ 19:36:56

Söndagen blev en mysig utflykt till gunnebo med familjen Hemmingberg. Linnea valde som vanligt att hänga med kompisarna, så det blev Magnus, Olivia och jag som drog iväg.
Mysig fika i slottscaféet med bulle och varm choklad och sen klättrade tjejerna på den URgamla trädstammen, fram och tillbaka. Tänk vad lite som krävs för att leka!
Avslutade kvällen med en riktigt god söndagsmiddag: wallenbergare med pressad potatis, mums!



2 mystjejer en söndagsmorgon. Och nintendo ds i högsta hugg


















                       smarrig fruktsallad som efterrätt

Uppdatering

2009-01-17 @ 23:37:10
Är lite dålig med att uppdatera bloggen. Idag ringde Jessica o Malin från Växjö, och vi fick en liten rundtur av lägenheten. Nu vill vi se den i verkligheten också, så nästa tripp som görs blir definitivt till Småland!! Vi saknar er massor!!

Igår blev det hemmagjord pizza med familjen, Let´s Dance förstås och bara härligt, slappt fredagsmys!

Ikväll har vi haft familjen Marcko här och gjort Sushi, druckit Saké och käkat god Ben&Jerry´s. Anna-Lena blev även Mig-mästare, grattis!!

Trots en vecka med sjukdom, har jag hunnit få till lite träning. Idag var Ciccie, jag o Magnus på PowerPace! Oh my god, vad jag kommer ha ont i kroppen imorgon. Tänk er gammal hederlig stationsträning, styrka varvat med kondition. Stackars kroppen blev helt chockad. Men gott var det trots allt!

                                                                          Hoppas ni har en skön lördag!






                               Prinsessan Fiona på bal







                               Linnea Marckos special



Tisdag avverkad

2009-01-13 @ 19:29:06

Vaknade med huvudvärk idag! Igen! Igår kväll mådde jag riktigt bra. Pigg och utan huvudvärk. Men imorse sa det pang igen och hela dagen har varit en enda stor huvudvärkspina. Inte kul!!
För att fördriva tiden på något annat sätt än att bara sova (som jag gjordet tills Magnus ringde o väckte mig vid halv 1) så bestämde jag mig för att äntligen fösöka se Brokeback Mountain, en film som Magnus o jag började se för typ 1 år sen, men lade ner pga av tristess. Nu fick den en ny chans, men, nä, den var faktiskt ingen höjdare.
Däremot var Lipstick Jungle en riktig höjdare igår. Jag är fast!!! Ser fram emot tisdagsfika med lipstick-snack!! Yummy!!!

Imorgon hoppas jag blir sista sjukdagen hemma. Vill vara frisk nu!!! Ge mig tips på bra film som jag kan fördriva tiden med imorgon.

                                                                                                 ♥

Helgen som gick

2009-01-12 @ 11:23:15

Sitter i soffan med en filt om mig o datorn i knät. Är rejält uttråkad efter bara några timmar hemma. Huvudvärk, feber o ont i halsen håller mig borta från jobbet, och visst kan det vara skönt att vara hemma då, men det är ju så förbaskat långtråkigt. Orkar ju inte göra nåt. Bara sitta eller ligga. Nåja, slut på klagolåten. Jag får väl vila mycket helt enkelt!

I lördags besegrade jag huvudvärken en stund ialla fall. så jag o tjejerna drog en sväng till IKEA för lite inspiration. Så tänkte nog halva Göteborg också. Vi var INTE ensamma där! Men jag hade bestämt redan innan att INTE handla någonting, och det höll jag. Tack och lov! Köerna var inte att leka med!

En IKEA-lunch blev det och en trevlig stund med döttrarna, sen susade vi hem igen. Tjejerna kollade film och jag drog till gymet o tränade. Med facit i hand kanske det inte var det smartaste draget, men då kändes det rätt.

Egentligen skull Magnus o jag gått ut o ätit på kvällen, men vi avstyrde det, drog till Hemmingbergs istället och fick trevligt sällskap, god mat o gott vin.

Igår fick vi ett ryck och gjorde ett ordentligt röj på vinden. Linnea har som projekt att flytta upp dit framöver, så då behövs en REJÄL insats om det ska gå att genomföra. Varför samlar man på sig så mycket skräp????
Nu är min plan att ta en våning i taget. Rensa, slänga, få ordning!! Malin, sluta skratta!! Man kan ju försöka ialla fall!!!




          Ella och Olivia lekte hur bra som helst hela kvällen








Längtar till sommar, värme och ljus! Då ska jag...

2009-01-09 @ 23:01:51
                                       •   Definitivt på husvagnshelg till Halmstad med brudarna!! 

                       


                                    •    Väldigt gärna till Kroatien igen

                      


                                •     och förstås massor av annat skoj som hör sommaren till. Grilla, dricka rosé, sola, umgås
                                      med mera med mera.

                       

                     

                    

                   


                               Bilderna värmer liiiite ialla fall! Kram på er vänner!

Morsorna

2009-01-09 @ 22:41:55



Fasen vad konstigt det känns att de inte ska finnas så nära på länge. Har nog inte riktigt fattat det än. Fina morsorna och lilla Line. Saknar er redan!!!

Tjejkväll, let´s dance och mys

2009-01-09 @ 18:48:58
Så ser min fredagkväll ut.
Har precis varit och sagt hej då till Line och morsorna som överger oss för Växjö! snyft!
Har en känsla av att saaben kommer gå varm mellan Göteborg och Växjö några år framöver=)
Nu är det dags att ta tag i fredagskvällen. Jag o tjejerna har fredagsmys för oss själva, så ikväll blir det kyckling, brasa, let´s dance och snacks. Bättre upplägg kan det inte bli!


                                                                              Ha en skön fredag!

I´m back!

2009-01-07 @ 21:14:30
Oj, hur ska man summera mer än 2 veckor bakåt i sitt liv på ett bra sätt?
Jaa, jag får väl göra ett tappert försök ialla fall.

Har ju som sagt knappt suttit vid datorn sen innan jul, och lite har hänt under tiden.
Julen firade vi i Mjölby hos mamma o pappa. Linnea firade detta år i Stockholm. Får ju erkänna att det blir lite tomt när hon inte är med.
Men vi skämdes bort av god julmat, fika, mer mat, mer fika, glögg, julklappar osv. Och framför allt: det snöade hela julafton nästan, så när vi tog vår kvällspromenad, kunde vi dra Olivia i pulkan!! Och tänk att tomten hittade hem till mormor och morfar i år också. Helt fantastiskt! Olivia var eld och lågor när hon tittade ut hos grannbarnen och fick se en tomte komma smygande hos dem. Snabbt rusade hon till dörren, slängde upp den och ropade: "Här finns det också snälla barn. Bara så du vet!!"
När vår tomte till slut kom, dansade hon små glädjefnatt-skutt och visste inte vilket ben hon skulle stå på.

Juldagen började med lite nostalgi. Pappa, jag och Olivia åkte och kollade in Mjölby Södra "old boys" mot nuvarande ungtuppar. Har nog inte varit i ishallen sen jag bodde hemma, och sen vi jobbade där i kiosken för typ 15 år sen eller nå´t. Hur kul som helst!!

Juldagen myste vi tillsammans med familjerna Kolsbo, Hedestad och delar av Andersson/Axelsson. Även Jenny och Staffan hittade ut på landet och tittade förbi en stund.  Barn och vuxna överallt och det kändes som en enda stor familj! På landet!
Ännu mer mat,snaps och vin, ännu mer fika och bara härligt sällskap hela juldagen. Tack fantastiska vänner för allt gott och trevligt!

På Annandagen kom Hågge o barnen och Linnea, så då fick vi lill-julafton igen. Fler paket, mer mat, mer fika, mer vin.....
Lämnade Mjölby för denna gång tidigt på lördag morgon. Magnus jobbade hela dagen och jag o Olivia mötte Jessica, malin o Line på Allum en stund. Och fick till en fika med Camilla!

Innan nyår hann Emil och Mia komma på blixtvisit till oss. En liiten shoppingrunda på stan blev det, sen höll vi oss mest hemma och bara slöade i sofforna. Skönt!

Nyår blev inte som det var tänkt från början. Vi skulle till Gerles men Pernilla, stackar´n, fick tillbringa nyåret på akuten med en höft som värkte och värkte. Usch och fy! Vi andra firade så gott vi kunde hos oss istället. Massor av gott försnacks, 3-rätters som precis hann ätas upp innan tolvslaget(som vanligt) och en kall, men kul skattjakt tillsammans med barnen. Och bubbel förstås!!! Så trots allt blev nyår en härlig kväll med härliga vänner!!
Alla utom Ella, höll ut till klockan var halv 4!!! och vi sov till långt inpå lunch dagen efter.
Sen kom vi på den utmärkta idén att grilla vid havet. så sagt och gjort, Hemmingbergs susade hem, bytte snabbt om till varmare och inte lika glammiga kläder som kvällen innan och sen gav vi oss iväg. Maja och Olivia på cykel och vi andra traskandes. Kallt, ja. Härligt, ja! Hann precis käka ut våra goda korvar innan en underbar sol gick ner i en lika underbar solnedgång. 2009 kunde inte ha börjat på bättre sätt!!

Efter det har vi hunnit med lite skridskoåkning. (denna gång åkte jag inte och sparade ryggen) Olivia, Ella och Maja imponerar stort. Efter bara 1-2 gånger åker de mer eller mindre utan hjälp och börjar sakta men säkert glida fram på isen. Härligt att se! Själv fick jag värma mig med massor av varm choklad, medan resten gled fram som stjärnor på is, (eller inte!)

I fredags steg jag upp tidigare än tidigast. 6.30 satte klockan igång. Då var det dags för MQ-rean! Jag vet, vi är helt galna. Men vi hade en riktigt mysig morgon o förmiddag, jag, Ciccie o Karin. Började på MQ, sen åt vi en god, lång frukost på lilla franska cafe´t, sen blev det mer shopping och som avslutning lunchade vi tillsammans med Marie o Helena. En riktigt lovely dag, helt för oss själva.

I lördags hämtade vi hem Linnea från Landvetter. Tänk vad fort man vänjer sig vid att ha henne här alltid. En vecka känns helt plötsligt som en evighet. Men härligt för Linnea och Magnus med så mycket egentid!!
I måndags jobbade jag första dagen på läänge. Segt? jodå, men helt ok ändå. Resten av familjen och delar av familjen Marcko bowlade och hade en mysig måndag.

Sen var vi ju lediga igen! Jag o tjejerna lagade mat och mumsade godis, och Magnus var iväg med Universeumgänget och drack öl.
Igår var en seg dag med huvudvärk så då passade jag på att läsa ut Skymningsögon. Någon som läst denna läskiga bok i sin ungdom kanske?!
Nu är det dags för te, rostat bröd och lite mys innan tjejerna ska i säng.
Varför blir man alltid sjuk när man börjar jobba igen? Känner mig inte alls ok just nu!

Ok, håll i hatten, för nu finns det hur mycket bilder som helst!!



                                     Snö!!! På julafton!!



                                         " Jag ser tomten"







                                   En bedårande Snövit



                                     Kvällspromenad i snö



                     Samkväm hos familjen Kolsbo





               Stora tjejerna stod för underhållningen





                      Fina vännerna Jenny o Jessica





Det är som att se Hanna i Emilie.  Och en cool Nino!! Hur fina som helst!



                                              Kusinerna








               Törnrosa Spindelmannen och Yasmin



Olivia o jag myste in oss på bion. Popcorn, Cola och Lasse Majas detektivbyrå



                  Olivia o Mia bakar chokladbollar
)om vi fikade hälften så mycket som emil o Mia, så skulle vi rulla fram. Orättvist!)







                                       NYÅRSAFTON 2008







       

    













                                                    2009

















                        Mys i soffan. Och Shrek på film



                                           Mamma Mia...
















 

Jag vet...

2009-01-03 @ 11:55:19
...att jag ligger efter med bloggandet. Men jag har faktiskt haft semester från datorn också under julen. Rätt skönt faktiskt, men jag lovar att uppdatera med ord och bild inom kort.
Nu ska vi åka till Landvetter och hämta hem Linnea. Här finns en mamma som längtar ihjäl sig!!!!!
                                                                                               ♥