En skön helg

2010-05-31 @ 19:31:01
Har haft en riktigt skön helg!
I lördags drog vi iväg till Liseberg, Och nej, vi var inte ensamma där! Men en del karuseller hann vi med ialla fall. Lsebergsbanan, jukebox, slänggungorna, tornet, 3d-film och sockervadd. Sen var ju Majas blockflöjtskonsert helt fantastisk. Typ 300 blåsande barn på en och samma gång, kan det bli bättre än så???

Kvällen gick i glamourens tecken. Ciccie, Pernilla o jag tog på oss klackarna, nåja, jag o Ciccie ialla fall, och sen bar det av till Bergakungen med Cosmopolitans, Virgin mango Daquiri, cider och campari juice. Efter det var vi laddade som tusan för Sex and the City. Och nä, filmen i sig var ingen höjdare, men ändå!!Alla coola kläder, skor väskor och Samanthas dräpande kommentarer gör 2,5 timme helt klart värt det ändå!!

I söndags bjöd Olivia o Magnus på god frukost, sen blev det jobb för Magnus del och en lång och skön cykeltur för mig och Olivia. Olivia skulle bestämt åka till Handlar´n i eklanda av alla ställen och handla glass. Ett pitstop på vägen för lite vatten hos Familjen Marcko, resulterade i kaffe, kaka och en skön eftermiddag på altanen istället. Riktigt mysigt!!

Söndagskvällen tillbringade vi inne på Avenyn och Joe Farellis med deras SUPERGODA och supertunna pizzor. Mums!!! En härlig mors dag-present från Olivia, eller hur??












och så en nypa glamour i tillvaron










TGIF

2010-05-28 @ 19:03:36
och snart är der även sommarlov!! Som jag längtar!! Ska bli såå skönt med ett låångt härligt första sommarlov med förhoppningsvis kanonväder och lata dagar.
Linnea har redan nu lata, soliga och varma dagar. Hon gottar sig nämligen i Spanien med Magnus, Linda o Felix. Skönt att komma hem lite solbrun och utvilad och bara lattja de sista dagarna i skolan.

Veckan har innehållit sjukhusbesök hos Pernilla, som opererat sitt knä för andra gången. Stackars stackars partypinglan.
Idag blir hon utskriven och imorgon är det tänkt att vi tar på oss glamourstassen för ett biobesök med tillhörande cosmopolitans.  Me like!!


Måndagen började med en stor bukett härligt rosa rosor av bästaste Karin, som firade min bedrift i Götebrogsvarvet förra helgen. Och jo, jag ska nog faktiskt springa nästa år också. Kanske!


Ciccie o jag har fått till en löptur på 5 km. Och det kändes oförskämt lätt. OCh bra! Nu satsar vi stenhårt för att Ciccie ska ta sig runt på Midnattsloppet i augusti.

Imorgon blir det premiär för Liseberg. Ialla för oss. Linnea har redan hunnit vara där ett antal gånger. Så är det när man får ett guldpass i julklapp, när man börjar bli stor nog att fixa det själv och man faktiskt har förmånen att bo så nära. Vilken lycka!!

Men som sagt, för oss blir det premiär. Maja och Edvin har blockflöjtskonsert där imorgon också. Ska bli mysigt att få se dem spela.
Och kvällen blir alltså partypinglornas (fast utan party just imorgon) Ciccie, Pernilla o jag och Sex and the city 2.




Coolaste bruden i stan




Japp, that´s my girl!




Funky Kids uppvisning






En vanlig pose hos stora dottern

Olivias sista sommarshow med Fregatten

2010-05-24 @ 21:57:11
Känns lite vemodigt! Sista gången hon står där och sjunger för full hals, precis som sin morfar. Ja, ni vet vad jag menar=)

Nu är det snart dags att lämna 3 fantastiska år på Fregatten, med 3 fantastiska och grymma fröknar. Men visst, Olivia HAR vuxit ur förskolan nu. Det är inte lika kul där längre, precis som det ska vara när man är 6 år. Men ändå!!! Jag vet en mamma som kommer fälla en eller ett par tårar den dag vi säger hej då. Och den dagen närmar sig med stormsteg!


Men som sagt, idag stod hon där, vår pärla och stolthet och skrålade för alla Fregattenbarn, med ny frisyr och med en härlig glugg i munnen. Sötaste 6-åringen i stan!!
Efter sången blev det korv med bröd och en dignande kakbuffé! Vi bidrog med kärleksmums a la Leila(förstås) ingen har väl missat min mat och bak-guru?? och min älskling hade sparat en smaskig kaka till mig. I like!!


Hann tyvärr inte smaka på något av det eftersom jag susade iväg på nästa kuliga grej, me&i-träff hos Annie. Däremot fick jag se alla fina kläder och fika på goda tekakor. Om jag kom hem utan att ha handlat? Nä hur kan någon tro det? En cool cerise t-shirt för lite äldre barn fick det bli och en svart tunika med ceise kronor på.







mitt första Göteborgsvarv!!

2010-05-23 @ 19:32:16
och jag är sååå nöjd med mig själv. Att jag överhuvudtaget tog mig runt. Att tiden blev bättre än jag förväntat mig. 2.11.36. Att löpningen kändes så bra. Att banan var riktigt trevlig att springa. Att 2,1 mil faktiskt inte var så bedrövligt långt!
Jag har gjort det! Sprungit mitt första Göteborgsvarv. Coolt!! Det känns i kroppen idag. Men det är det faktiskt värt!

Vilken folkfest. Vilket väder! Och vad underbart att höra familjen Marcko ropa "Pernilla". Snacka om pepp! Och mer behövdes inte! Sång, musik, människor som hejar på utmed hela vägen. Vatten, energidryck, vattenspridare att svalka sig i. Hur härligt som helst!! Värst var slutet. Från Handelshögskolan och in i mål. Då var jag mör!! Så nära men ändå sååå långt att springa!!
Då blev jag peppad en gång till. Av malin, Jessica och Line. Perfekt!! Sista peppen fick jag på slutspurten av Olivia, Ella, Maja och Manne som cyklat ända in till slottsskogen. Hur bra är inte det??

Firade loppet med rosé, bubbel, och trevliga grannar på vår gemensamma uteplats. Grym kväll med glada barn och vuxna, som egentligen inte har mer gemensamt än att vara grannar. En perfekt avslutning på en perfekt dag, helt enkelt.

Idag tog vi oss in till Slottskogen igen, jag på cykel (jo det gick bra, men benen är bra möra nu) och Olivia o Magnus på moppe. Där sprang Olivia och Ella Minivarvet, hur grymma som helst och medalj och vattenflaska i pris efter loppet.
Maja sprang lilla göteborgsvarvet och kämpade som bara den. Duktiga Maja!!!
Sen blev det picnic i gröngräset, och Allgot och villgot underhöll alla barn. Mys pys-söndag helt enkelt.
Nu väntar gott grillat och sen får det bli sängen!!!!




















Green gate-frälst

2010-05-20 @ 22:19:19
Började förra året när Ciccie köpte 2 fina blå koppar med vita prickar på i present. Sen blev det 2 blommiga från Falsterbo, Janne o Linda tackade för sovplats med ytterligare 2. Den här gången röda med vita prickar, sen inhandlades 2 randiga vid jul.

I present av Annie fick jag en efterlängtad mjölkkanna och mitt senaste fynd fick bli en stor fin prickig och blommig plåtburk åt alla goda italienska skorpor.

(Oj, det slank visst med en liten duk också)

I like a lot!!!!




Kan man bli annat än lycklig över dessa härliga färger??

Och vad gott skorporna smakar!!!!

mitt liv på snabbspolning

2010-05-20 @ 22:11:42
Hela maj har snart passerat och bloggandet går sådär.
Har hunnit bli ett år äldre. Känns sådär. 40 närmar sig i farlig fart. Men det är bara att gill läget. Jag blir inte yngre. Snyft!

Men jag tycker om att bli firad. Fick en finfin cykel av min finfina man, och mams och paps, så nu kämpar jag med Sisjöbacken, och vinner den kampen!!
Fick även frukost på sängen, en härlig familj som firade mig, örhängen o armband av Linnea och ett armband till av Olivia.
En ny fin green-gate mjölkkanna av finaste Annie, en röd med vita prickar. Sååå fin!!!
Fick faktiskt ännu ett armband av familjen Hemmingberg så nu kan jag byta ofta. I like!!
Så jo, det nog rätt trevligt med födelsedag trots allt!

Har hunnit med en tripp till Växjö också. Line blir större för varje gång man träffar henne och det är alltid lika mysigt att få träffa henne och morsorna.

I måndags började Karin igen!! Efterlängtad som bara den! Välkommen tillbaka finaste du!

Nu laddar jag mest för att peppa upp mig inför Varvet på lördag. Vet i sjutton hur detta ska gå, men det gör det väl, antar jag!!




mina fina tjejer bland vitsipporna jag senare fick i födelsedagspresent




Line o Jessica






Pernilla o jag på Le pain Francais på Vallgatan. Very nice indeed!!



En modig Olivia klipper av håret och blir sååå fin!!






mitt härliga arbetslag en skön torsdag på Incontro



fortsatte även fredagen på Incontro med andra härliga kollegor














Ciccie, Pernilla och jag med en himla massa god mat på Manána. Mums!!


1:a maj 2010

2010-05-01 @ 21:57:27
Igår firade vi valborg med vår sedvanliga tradition att göra det tillsammans med Familjerna Gerle och Hemmingberg. Som alltid med god mat och gott att dricka.

Idag har Olivia varit på kalas på bushuset. Den här gången tog vi med kläderna, efter att ha blivit bestulna på nya skorna förra året. Magnus och jag passade på att njuta en stund av Göteborg. En god latte på nya fräscha le Pain francais och ett skönt häng i snygga fåtöljer fick det bli. Kan absolut rekommendera alla att göra ett besök. Äntligen ett fik inne i stan som man faktiskt vill tillbaka till.
Hann med att shoppa lite också. Grandma´s ligger precis i närheten så givetvis slank det ner 2 fiiiina muggar från green gate i shoppingpåsen.

Därefter tog alla mina krafter slut. Frusen och febrig har jag spenderat resten av eftermiddagen och kvällen i sängen eller soffan. Magnus har gjort  fint på vår altan med tomatplanta, jordgubbsplantor och snygga färgglada blommor i våra lådor på väggen. (Olivia valde färger) Lovely!! Nu måste bara värmen komma så man riktigt kan få njuta av uteplatsen.


Förra 1:a maj såg det ut såhär. Tro det eller ej.