Tjuvstart på ledigheten

2009-12-13 @ 20:20:13
Har krupit upp i soffan med en stor kopp glögg, massor av tända ljus och försvinner in i JW, Mrado och Jorges världar. Japp, läser Snabba Cash och är som vanligt helt uppslukad av läsningen. Hittar jag en riktigt bra bok har jag svårt att lägga den ifrån mig. Som den här. Läser så fort tillfälle ges. Så nu sitter jag här och bara njuter. Inte så mycket av karaktärerna i boken, för de är riktigt creepy på olika sätt. Men jag njuter av min egentid. (Vet inte hur glad Magnus är, jag är ju knappt kontaktbar när jag har en bok i handen=) Och snart njuter jag av ett långt och härligt jullov också. Nice!!

Julklappsinköpen är snart avklarade och jag känner mig såå nöjd med alla klappar i år. Nästa tisdag när Pernilla, Ciccie o jag ska in till stan för den sista shoppingen innan jul, ska jag bara njuta av att köpa småsaker, äta en lång och god frukost på Soho med mina fina vänner, en god lunch på Avalon eller nåt annat trevligt ställe med ett gott glas vin till, och bara lyxa hela dagen lång.


Idag har man hunnit med både Pilates, Olivia har varit på kalas på Lekstan, jag shoppade julklappar på Torget, tog en god latte o smörgås på Espresso House, läste lite, fortsatte shoppa, hämtade Olivia, här hemma lussade hon för oss och vi avslutade med Sushi-söndag. Nu sover trollet, Linnea är fortfarande i Stockholm, Magnus jobbar (vad glad jag är att jag har de yngre eleverna) och jag, jag läser. En perfekt avslutning på en skön helg!!

Ha en fortsatt skön Lucia-afton alla fina!

julshopping

2009-12-12 @ 17:17:17
Julshopping har tagit fart ordentligt, och för första gången känns det som om jag har full kontroll. Ingen stress, ingen panik vad jag ska hitta på, allt bara flyter. Underbart!
Idag har jag, Magnus o Olivia varit inne i stan (tillsammans med alla andra människor) och kollat in NK:s underbara skyltning. Har hunnit beta av några klappar till på listan och bara myst.
Olivia har valt sin julaftons-klänning, en lila sammetsskönhet, inte helt i Jessicas smak gissar jag. Men Olivia är grymt nöjd, så då är det så!!!

Igår slappade vi i soffan, kollade in 2 grymma finalister i Idol, spelade UNO och efter 2 glas rött, och Robbie Williams hos Skavlan, så däckade man denna fredagskväll. Hur trött kan man egentligen vara???

Förra helgen drog vi till Mjölby och hade en grymt skön helg hos mamma o pappa. Magnus, jag, Hanna o Marcus käkade på Zebban, innan vi rusade iväg för att få se Gurra in action. Hur bra som helst och ännu roligare (nä inte riktigt, men nästan) att få träffa så många gamla klasskompisar från gymnasietiden.

Söndagskvällen avslutades hos Familjen Hemmingberg med glöggmys. Kan varmt rekommendera Vit choklad och lime. En riktig höjdare!!

I tisdags tog jag med mig Linnea på bio och lite mamma-dotter-tid. Började med middag på Bergakungens restaurang och sen blev det New Moon med nästan bara tonåringar. Fast jag måste säga att jag är överraskande positiv till dessa Twilight-filmer. Kan tänka mig att läsa böckerna också.

Ikväll blir det Olivia-mamma-mys, eftersom Magnus drar iväg på pokerafton, Linnea har tagit flyget till Stockholm (är det inte konstigt att man fortfarande står med en liten klump i halsen när man ser flygplanet lyfta?) så jag gissar att UNO står på agendan, blandat med Försvunna Diamanten.



mamma o Linnea i Evaa Larssons underbara kök. Skön hem, släng dig i väggen!!









en riktigt skön söndagspromenad runt Skogssjön





Härliga advent

2009-12-01 @ 14:49:32
Äntligen har man nåt som lyser upp den regniga och mörka tillvaron. Här har pysslats, bakats och fixats sen i fredags. Är ju ett fan av allt som händer innan själva julafton. Lika mycket som jag älskar att ta bort stakarna och stjärnorna efter nyår, lika mycket älskar jag att få plocka fram dem till första advent.
I fredags hjälpte hela familjen till med att pynta och göra fint i vårt hem.

Igår bakade vi HELA dagen, med ett litet undantag medan lussebullarna stod på jäsning, då Magnus o Jag passade på att kuta runt sisjön. Kan lätt säga att det var den vidrigaste löprundan på flera år! Vad hände??

Sen fortsatte bakandet. Linnea gjorde mumsiga cupcakes a´la Leila, inför kvällens tjejträff med tjejerna i klassen.
Lussebullar stora som katter fixade Olivia till, vi hann baka tryfflar, knäck och chokladkola också innan vi bara myste resten av lördagskvällen.

Idag har vi hunnit med att kolla in en dansande Ella på Gymnasium, vi har bakat pepparkakor och fixat en ursnyggt pepparkakshus innan vännerna anlände för vårt årliga adventsfirande. Mysfaktorn är hög!! And I love it!
Hoppas på att få tillbaka lite av den energi som hållit sig borta största delen av november. Helt klart står träning högst på den prioriteringslistan!!

I måndags visade Olivia med kompisar, upp sitt tema:musik på förskolan. Såå söta och såå duktiga, en elgitarr av bakelser prydde fikabordet. Kul!