En väska TILL?????

2008-08-29 @ 22:56:03
Så sa Olivia när hon o Magnus shoppade stoor väska till mig på Stadium häromdagen. Måste ju få plats med alla me and i-kläder ju. Den puttiga väskan vi fick räckte inte för en stor fin kollektion. så nu kånkar man omkring på en hockeytrunk!! Men plats finns det!!!
Ialla fall, när de ska handla den säger då Olivia högt och tydligt inne i affären: En väska TILL? Hur många väskor ska mamma ha egentligen? Hon har ju redan flera stycken!!! en dam som hör detta skrattar så hon nästan kissar ner sig!!
Jäkla unge!! Jag har 2 jag använder. Är det mycket?? Näää!

Nu är det dags för skönhetssömn. Imorgon blev det visst bara jag o Olivia som åker uppåt. Linnea stannar hos Linnea o Magnus fick besök från Växjö.

Karin o jag känner att vi gjort världens deal med tjejerna (LInneorna alltså). Till på måndag ska de slå in berättarböcker med guldpapper åt 6-åringarna, och för jobbet får de 100 kronor var!! Lätt att det är värt varenda krona att slippa slå in 46 böcker!!!!!



Olivia säger till mina kollegor att "mamma har en bebis i magen!" Nä säger jag, det är bara bubbel o rosé, så sluta glo för he.....e!!!!! Men det är gosigt att mysa med andras bebisar!!! Snart kommer en till som vi tänker skämma bort!!!

..och så var det fredag igen!

2008-08-29 @ 19:17:27
Äntligen lyser solen och värmer så skönt. Här blir det målning av kök ikväll, och imorgon susar vi upp till Mjölby där jag ska ha min första me and i-träff hos Pernilla Mideskog. (har inte vant mig vid att säga det än, blir ofta Yngwe) I vilket fall så ska det bli jättekul att få träffas igen, men får väl erkänna att jag är liiite nervös.
I vanliga fall sover vi alltid hos mamma o pappa, men den här gången ska vi lyxmysa hos familjen Kolsbo. ska bli kul!!
Har förstått att det är typ Mjölby-kalaset, så då får man väl ge sig ut på stan o kolla läget=)

Veckan på jobbet har varit över förväntan. Klassen är fin och barnen vill så mycket. Det känns positivt o bra. Sen gör ju mina fina kollegor nästan hela nöjet med att gå till jobbet. Hade INTE varit lika kul utan er!!!

Veckans roligaste: när vi står utanför toaletten i korridoren och någon knackar hysteriskt på dörren för att komma ut. Hjälp, tänker jag, är ett barn instängt, men inte, därinne står Helena helt panikslagen och slut av allt knackande!!! Varje gång jag nu går på toa där, ler jag stort och brett!! Tack för det älsklings-Helena!!!

Ciccie o jag fick i tisdags till lite träning. Äntligen! Jag säger såhär: magmusklerna har verkligen haft semester i sommar. Det känns nu!!!

Har hunnit med en tripp till IKEA också, jag, Åsa o Karin. Saker till förskoleklasserna skulle shoppas, men hoppsan, det går faktiskt inte att gå på IKEA utan att handla till sig själv också. Kom hem med nya fina lampskärmar till tjejerna, bäddset, till tjejerna, och ett nytt mysigt draperi till Olivias koja under loftsängen.
Startade stora röjet i hennes rum och kom till 6-åringarnas stora glädje med massor av pussel, gosedjur, geomag och annat kul som det sen lektes med mest hela tiden.

Hittade Linneas gamla utklädningskläder på vinden också, till Olivias stora glädje, så nu är hon prinsessa eller nyckelpiga så fort hon kan!!

Linneas fotbollsmatch slutade med vridet knä och tårar, och till på köpet förlorade de med 7-1. Bättre lycka nästa gång!
Ikväll är hon bjuden på hockey av klasskompisen Jesper. Frölunda mot Hv71 i Åby-hallen. Har börjat ana stooora tonårstendenser på damen!! My god vilken attityd hon får till ibland. Tips, någon??
Ha en skön fredagskväll och en härlig helg!!!!







                        En smarrig ungspannkaka tar form

En härlig helg!

2008-08-24 @ 20:11:47

Innan man vet ordet av är det söndag kväll igen o jobbångesten kommer småkrypande. Fast bara lite, ser fram emot morgonkaffet tillsammans med mina fina kollegor.

Den här helgen har vi haft trevligt besök av familjen Kolsbo. En favorit i repris nästan! Jessica har gått på Bodypump-kurs här (vi glömde ju lära mig rätt ställning, Jessica) och i går kom också Lilly o Stefan hit för att mysa med oss. Tjejerna har så kul tillsammans och det är härligt att se! God mat, mer vin och massor av vuxensnack hann vi med under kvällen.

Idag stod Liseberg på programmet. Eftersom Jessica fortsatte sin kurs o Magnus Jobbade så blev det Stefan, jag o tjejerna som fick tampas på nöjesparken. Från att ha varit nästan ensamma(kändes det som) till smockfullt på bara några minuter!! En perfekt dag för familjen på Liseberg tror jag.
Tjejerna hann ialla fall åka en hel del, kolla kaninteater och käka popcorn o sockervadd. Förstås!! Det hör ju liksom till!!
Även familjen Hemmingberg kom och gjorde oss sällskap. En riktigt härlig söndag blev det alltså!!

Köpte Thai på hemvägen och råkade ta fel sort. Blev den starka varianten, så nu har man gått omkring med botoxläppar hela kvällen!



                                      3 trötta tjejer i soffan



                                      Utslagna, nästan















Fredagsmys

2008-08-23 @ 19:08:00


                 Mina fina vänner i viploungen på Soho!!

Veckan som gått

2008-08-23 @ 10:51:29
Äntligen! För första gången på en vecka sitter jag vid datorn en stund. Vart tar veckorna vägen? Helt plötsligt är det lördag igen och jag inser att det är över en vecka sen jag bloggade. Jaa, det är väl såhär det kommer bli framöver.
Kanske inte var den smartaste idén att både starta upp en ny förskoleklass och börja sälja kläder samtidigt. Men, vad sjutton, man får väl utmana sig lite ibland. Den som lever få se hur det går!! Ser ialla fall fram emot att komma igång med mina träffar och kläderna är helt fantastiskt fina.

Vår fest i lördags blev hellyckad. Vädret blev kanonfint, så vi kunde sitta ute en stor del av kvällen och partyhumöret var på topp hos de flesta.  Massor av bubbel, rosé, öl, cosmopolitans mm hade en rykande åtgång. Stackars mamma o pappa  fick stå ut med "skönsång" och hög volym till morgonkvisten. Och vad hade vi gjort utan dem dagen därpå? Det plockades, diskades och fixades så huset återfick normal form. Tusen tack!

I onsdags var Ciccie o Karin här på lite fika och koll av me and i-kläderna. Behövde ju öva lite på vad jag ska säga så då ställde de upp, plus att vi fick lite mystid ihop.

Igår var Ciccie, Jessica o jag ute på en liten minirunda på stan. vi började på Swedish taste med ett otroligt gott glas vitt. Här snackar vi vin!! Tyvärr var inte Per på plats, hade varit himla kul att få träffa honom.
Sen gick vi vidare till.....Tranquilo där vi faktiskt åt denna gång, supergott med många roliga smakkombinationer, en mojito slank förstås ner men stämningen var alldeles för soft så vi gick vidare, tro det eller ej!! Hamnade på Sohos övervåning där vi softade i sköna soffor och helt plötsligt kom på att "vi sitter nog i vipdelen" (ett engelskt band spelade där) och när de började blev det soprent på folk, förutom oss 3 som lugnt satt kvar och käkade oliver o nachos.

Idag blir det kalas för Olivias del, kompisen Melissa fyller år. Sen kommer Jessica, Stefan o Lilly hit. Funderar på att grilla. Förslag på vad, någon? Ska bli mysigt att umgås lite.



                                          Fix inför festen



                                 Finfina Mia och Emil



                           Än så länge lugnt o städat



                                        Festglada vänner



                                 ...och en festglad Erik



                         Åsa, Maja, Manne o Joakim





             Joo, det är faktiskt Anna-Lena på båda bilderna!!!!



         Alla barn höll sig undan (undrar varför) utom sötElla



                 Karin o Ella rockar loss på dansgolvet



              Även Jessica o Ciccie ger sig ut på dansgolvet


ok, inte HELT nyktra (och jag säger som Karin: med såna här kollegor blir det aldrig tråkigt på jobbet)



                      Åh, det är så vackert så det gör ont!!!! (hahahaha)
                               "Du måste finnas, du måste......"



         En något tröttare partypingla, malin med fina magen



                       Magnus, Jessica o åsa softar lite



           Tack vänner o familj för fina presenter och en kul kväll

Tillbaka i verkligheten

2008-08-15 @ 23:50:15
Första veckan efter semestern blev verkligen en rivstart!
Började redan i lördags med kick off. Har ju tänkt ge mig på att sälja me and i-kläder som i mitt tycke är helt fantastiska.
Så efter 3 timmar sömn och ett dygn i bil drog jag iväg till Öckerö. Trots sömnbrist blev dagen lyckad på alla sätt.
På kvällen bjöd familjen Hemmingberg hem oss på middag med skumpa o massor av annat gott.

I måndags fyllde min guddotter Ella, 3år, så då blev det förstås kalas med smaskig tårta och presentöppning.

I tisdags somnade Olivia och jag till favoritfilmen Fairytopia (inte min favoritfilm alltså) klockan 7!! Snacka om att vara totalt slut redan efter 2 dagar på jobbet.

I onsdags var det dags för Linneas o min årliga tripp in till rix fm-festivalen. Joakim o Linnea var också med och vi kunde se allt från Rongedahl, Sonja Aldén, E-type, Kate Ryan, Linda Bengtzing, BWO, och förstås Ola o Måns. (Linneas favoriter, inte mina)

Nu fixar vi för fullt inför morgondagens festligheter. Skumpa, rosé och massor av gott att äta utlovas till nära och kära!!



                                     Busgoa Ella 3 år!!!



                 2 något lugnare damer, Maja o Linnea





                                      Favorit i repris



 
Om det finns nå´n som längtar tillbaka till Kroatien? Hur kan ni tro det!!!!












En galet varm dag inne i Zadar City. Om ett år sitter jag där igen. Garanterat!!

                                               God natt för nu!!

Luckor i bloggandet

2008-08-11 @ 22:04:19
Det kommer nog bli lite si och så med bloggandet framöver.  Har precis startat upp min nya "karriär" som säljare av me and i-kläderna och känner att det kommer gå åt en hel del tid till detta. Men jag lovar att göra mitt bästa för att hålla er uppdaterade med nya händelser o annat mys som sker här i Göteborg.

Nu: Natti natt. Första dagen på jobbet, kalas för Ella 3 år, Hurra Hurra, telefonmöte fram tills nu. Är liiite trött i ögat!!
Imorgon: Inskolning av nya 6-åringar. Mycket energi behövs!!!!!!!!!!

Snart är det dags!!

2008-08-07 @ 13:25:23
Efter två ursköna, härliga, varma, soliga, fantastiska veckor är det dags att packa ihop o åka hem. Har precis kollat vädret(förstås) och inser att jag kommer frysa ordentligt när vi närmar oss Sverige. Kofta på alltså!!
Just nu packas det o tvättas det för fullt. Ska snart iväg o fixa naglarna,, shoppa det som ska med hem o förhoppningsvis hinna med en god Nin-glass.
Har ändå lite, lite hemlängtan. Men bara lite!!!
Kommer förmodligen vara översocial när vi kommer hem, så ni som känner för att träffas, hör av er!!!





                                          Min supercoola bror



      Ett gott glas rosé vid poolen. Livet är bra härligt ibland!!



               Fina festtjejer: Moa, Linnea, Olivia o Nicolina



                    En piffad svägerska fixar grillmiddag



       Oj, ett glas rosé till! Avgiftning när man kommer hem!



                               En härlig kroatisk grillafton



Mitt "jag mötte Lassie"-ögonblick: Teddy Lucic´s barndomshem o numer sommarhus

Ångest!

2008-08-06 @ 14:43:21
Dagarna rusar på och hemresan börjar göra sig äckligt påmind!  Är det nå´n som missat att jag inte vill åka hem?
Ikväll kommer det hit en massör som ska ta hand om oss. Ska bli riktigt skönt, och faktiskt är det det enda jag kan längta hem till: min egen säng. Stackars ryggen är inte så glad på mig just nu! Men med lite massage så..
Ikväll blir det också grill och gott dricka till. Förstås. Man måste ju passa på!!!!

Imorgon ska Monika o jag fixa naglarna fina på en salong i Zadar. Som om lyxen inte vore nog!! Här snackar vi halva priset!!

Nu är det dags för lite lunch i skuggan o sen blir det ett dopp i poolen. Igen!

Sol och bad för hela slanten blir det de sista dagarna.
Hoppas ni har det så bra man kan ha det hemma i Sverige. Längtar inte till jobbet, men till mina fina kollegor.
Längtar inte till Sverige, men till Ciccie o en god Latte. Long time now!!

                                                  Pussar o Kramar från semesterpinglan





                       Fina svägerskan o jag på shoppingrunda



                                      Fikapaus i värmen



                                        Kvällsdopp i poolen



                 Linnea har lärt sig stå på händer i vattnet



                               Det svalkar gott i poolen



                     En härlig solnedgång inne i Zadar city



                                              Mor och dotter 




                             

Bästa stunden på dagen

2008-08-04 @ 09:40:46
Den är nu!! Man är ensam vaken, allt är lugnt o fridfullt. Alla sover, cikadorna spelar och man får tid för sig själv. Det finns 2 lägen på morgonen: antingen är Monika o jag ute på morgonjogging och avslutar med det härliga doppet i poolen, eller som nu, när jag sitter helt själv o bara är!!! Klockan är 9 och det är redan sååå varmt. Snart blir det ett hopp i poolen innan frukosten åker fram. Såhär vill jag kunna ha det jämt. Längtar fortfarande inte hem. Speciellt inte till regn o kallt!!!



                          Fina paret Monika o Hågge(syns det att vi är syskon)



                         Barnen är mer i vattnet än på land



                   Mitt i natten o fortfarande varmt o skönt



           Det är knappt att vattnet i poolen ger svalka



             Den här krabaten kröp omkring i vår trädgård



                                                  Lättlunch



Igår fick vi färsk majs av Paola, som vi kokade o smaskade i oss.




                                         "Min bror o jag"

En vecka kvar!!

2008-08-02 @ 08:06:08
Fy och usch vad fort tiden springer iväg. Nu har vi varit här i en vecka redan och det blir till att stornjuta sista veckan. JAG VILL INTE ÅKA HEM!!!!!tror att jag skulle passa superbra som lyxhustru. Ialla fall här i Kroatien!
Imorgon åker våra "guider" hem till Sverige igen, så då blir det att klara sig på egen hand. vi har haft lyxliv och fått se allt som är värt att se här guidade av Mario med familj. Nice!!
Igår åkte vi ut till en liten underbar ö, strax utanför Zadar, där vattnet var kristallklart och alldeles turkos i färgen. Såå fint och precis så man förväntat sig att vattnet ska se ut. Eftersom det är så varmt mest hela tiden, så badar vi mest hela tiden.
Men lite annat har vi hunnit med också....................................

         Hälsningar från Herr och Fru Nilsson-Hågner