Semester

2008-06-27 @ 10:08:55
Hoppla, nu ligger jag efter i mitt bloggande igen. Tar igen det efter helgen, jag lovar!!!!
Har haft mysbesök av Mia o Emil. Tyvärr har jag jobbat, men de har hunnit med både minifolf och Slottsskogen med Olivia och Magnus. Bilder kommer som sagt senare.
Själv jobbar jag sista dagen innan en lååång och skön semester väntar. Om någon missat det så drar vi iväg till Halmstad efter jobbet. Vädret ser väl ut att bli sådär, men jag är säker på att vi kan roa oss ändå!!!! Har packat med kläder för att sova en natt i tält. Då menar jag vantar, tjock tröja, långa varma byxor, raggsockar och gärna hade en mössa fått slinka med också. JAG VEET!! Jag är löjligt frusen!!!
Veckan på jobbet har varit lugn och slapp. Vi lyckades ialla fall pricka in den enda härliga soliga dagen med en utflykt till Styrsö med alla barnen. Och jag säger det igen, de är sååå fantastiskt duktiga att åka på utflykt med!! Underbara ungar!!
Buss, spårvagn och båt, inga problem!!
Fick en härlig men lite blåsig dag på Styrsö med krabbfiske, bad och god matsäck på programmet.
Och jag säger som Karin, ibland har vi världens bästa jobb!!!

 Rast!!

Idag när jag kom till jobbet hade världens bästa kollega lämnat ett presentkort till mig. En härlig middag på Hällsnäs väntar på oss till hösten. Ser sååå mycket fram emot den. Och att få träffa Samuel o Alexander som jag för länge sen var dagmamma åt. Då var de 3, nu är de 13!!!!!!! Galet!!!
Nu tar jag lillsemester från bloggen. Återkommer på måndag, promise!!!
Lotta, grattis i efterskott. Bara 1 år kvar till 40!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Puss på dig!

...och så en gnutta glamour...

2008-06-23 @ 21:55:41
För er som missat informationen så hade ju Sex and the city premiär i lördags. Jag har nog inte missat ett enda avsnitt när serien gick på tv, så filmen var mer eller mindre ett måste!!!
Så efter en mysig midsommar svidade man om till lite mer glamourös stil a´la New York. Sen drog Ciccie, jag o Pernilla in till stan o startade med ett gott glas rosé. Ingen cosmopolitan tyvärr, men det kommer!!!
Hade nog förväntat oss mer glamour vid entrén, men det var kul att se att så många tjejer tänkt samma tanke när det gäller högklackat och uppklätt. Aldrig har väl så glamourösa människor besökt en biograf!!!
Filmen innehöll allt!! Kärlek, tårar, skratt och dråpligheter om vartannat. Gå och se den!!!
Eftersom staden var totalt öde en midsommardag, blev det tidig kväll och vi laddar batterierna inför helgen och Halmstad!!! Jag lovar att det kan behövas. Inte så mycket glamour i en husvagn kanske, men fasen vet om inte vi kirrar det också!! Vi lyckades ju för 2 år sen! I år blir vi 6 galna, glada pinglor som drar iväg fredag till söndag. Så om någon råkar vara i närheten av Tylösand (förhoppningsvis får vi sol) så finns stor risk att vi både kommer att synas och höras!!!






                             Tant Raffa är mitt andranamn

Midsommar

2008-06-23 @ 21:35:44
Jag tror nog att vi drog det längsta strået när det gäller midsommarvädret. Klarade oss ifrån alla utlovade skurar och kunde fira en härlig midsommar med mestadels sol.
I år blev det firande i Varberg igen. Tillsammans med Jessica, Malin, Malins syster med familj och Malins mamma o pappa.
Det godaste med midsommar är definitivt färskpotatis och sill!! Kan äta HUR mycket som helst av bara det. Och det gjorde jag också. Smaskens!
Efter lunchen drog vi in till Varberg för att dansa kring midsommarstången. Olivia ratade både mig o Magnus och valde att dansa med Eva, Stella o Emma istället. Malin o jag njöt av solen så fort den visade sig!
Efter dansen lyckades Olivia med konststycket att ta ett ofrivilligt dopp i fontänen. Hm, en något ansträngd mamma försökte trösta medan folk runtomkring fick sig ett gott skratt!!

Eftermiddagen fortsatte med att sätta upp tält (där sov Olivia o Magnus, inte jag, no way) krocket, boccia och en skön promenad. Olivia var såå duktig och tog så bra hand om lilla Stella. Härligt att se!
Eva hade även gjort jordens godaste jordgubbstårta med massor av smaskiga gubbar på.

Som många andra svenskar så grillade vi ju givetvis på kvällen. God lax och supergod sallad med massor av godsaker i.

Fotbollen tänker jag inte ens kommentera mer än att turkarna för tredje gången sabbade mitt tips!!!

           





           Ok Karin, slå den här trixmästar´n om du kan!!!



                                   Midsommarfina Malin



                           Olivia håller koll på Stella



                                Blivande golfproffs??



                        och blivande fotbollsproffs??



                                               SOL!!!!!!!!!!!!!!!!

               



                       Kvällspromenad till tjurarna




Sex and the City

2008-06-21 @ 16:31:22
Har haft en jättehärlig midsommar som jag får berätta mer om senare. Nu har jag förvandlat mig från trött småbarnsmor till glammig pingla a´la sex and the city (eller, rättare sagt, försökt). Ser fram emot en glittrig afton med många cosmopolitans, bubbel, rosé och härliga skratt tillsammans med Pernilla o Ciccie.
See ya!!!!


Fotbollsavslutning

2008-06-18 @ 22:17:45
Så har man då dammat av fotbollsskorna och tagit sig ut på en fotbollsplan efter ungefär 20 år. Kan väl inte påstå att man är något vidare äss, men trots det är jag rätt nöjd med min debut. Och hur kul är det inte att få spela igen?? Fick till både snygg nick, snygg nedtagning och lyckades nästan göra mål. Inte illa för en 36-åring. Sprang som en gasell och får väl erkänna att man blev bra andfådd. Alla mammor kämpade tappert och fullkomligt krossade döttrarna. Stackarna!!!
Efter matchen blev det grillad hamburgare och kaffe o bulle. Mys mys!
Kanske man skulle sätta ihop ett korplag? Tål att funderas på!!
Natti!





                                         Mor och dotter



                             mor och dotter Marcko



                         Barbro Olivia o Joakim





Grattis Linnea!!

2008-06-18 @ 22:03:20
Så har man då firat dotterns 11-års dag!! 11 år!! Jag vet att jag tjatar, men det känns verkligen inte klokt. Snart är man förälder till en tonåring! Hujedamej!!
Tack och lov är det ju några år till och firandet i år blev som vanligt mysigt och trevligt. Den stora presenten som gjorde Linneas dag var helt klart den egna datorn! Vilken lycka!! Såg inte röken av vare sig henne eller Magnus på hela dagen. Nästan!
Sen blev det tårtkalas och fler presenter när alla gäster kom. Parfymer, bodylotion, smink, smycken, kläder och mycket mer blev årets grej. Vart tog alla leksaker egentligen vägen???? Javisst ja. Hon börjar ju bli stor nu!! (gulp)
En klart lyckad födelsedag fick hon ialla fall och somnade med ett stort leende på läpparna.



                                         11 ljus i tårtan



                                  Mingel på altanen



             Pernilla o Malin njuter i solen och av tårta o kaffe



                                          Ok? Flane!!



                                         2 kalasfina sötnosar




                                      fler fina kalastjejer



                                            Edvin o Maja



                                              Mr Gerle



                                  och Fru Hemmingberg



       GRATTIS MIN ÄLSKADE UNDERBARA LINNEA
                                               ♥

Måndag

2008-06-16 @ 20:05:37

Nu börjar nedräkningen inför semestern. Bara någon vecka kvar sen har man 6 härliga veckor framför sig, som visar sig vara rätt så fullproppade med roliga aktiviteter. Annars brukar vi försöka att inte boka upp oss alltför mycket under semestern. Rivstartar semestern med tjejtripp till Halmstad med galna, härliga, underbara brudarna Pernilla, Åsa, Camilla, Karin o förhoppningsvis Ciccie. Snälla, följ med oss!!                                                                                             På programmet finns också en tripp till Öland, en tripp till Mia o Emil i skåne och givetvis över till Köpenhamn. Ska bli såå kul att få träffa er igen!!
Ska också försöka få till en resa till Stockholm för att kolla in Gurres skådespelartalanger. Sen får vi ju fint besök från Luleå av Janne o Linda.
Mjölby måste vi ju också klämma in på nåt sätt. Ridning på Omberg är utlovat som födelsedagspresent i år igen.
Och till sist drar vi ju iväg 2 härliga veckor till Kroatien med Hågge, Monika o barnen. Ska bli sååå härligt och sååå underbart!!!! Där har ni vår semester mer eller mindre. Tjoff så har 6 veckor gått och det är dags att ladda batterierna inför höstens anstormning av nya galningar. Har idag bestämt mig för att ändå ta förskoleklassen efter en hel del velande fram och tillbaka.

Imorgon är det 11 år sen vi åkte till Mölndals BB för att välkomna Linnea till denna värld. 11 ÅR!!! Helt galet!! Vart har tiden tagit vägen egentligen?? Tänk att man minns allt kring förlossningen som om det var igår. Varje liten detalj under hela den dagen är klart kvar i minnet. Fantastiskt!!
Och vi har ju världens finaste tjej, som börjar bli tonåring på många sätt, men ändå inte. Älskar dig massor min fantastiskt fina tjej!!

                                                                                                    ♥


Liseberg

2008-06-15 @ 20:33:33

Det märks att man har barn som börjar bli stora när kalas inte längre är aktuellt. På tisdag fyller Linnea 11 år och istället för kalas firade hon detta med bästisen Linnea med en heldag på Liseberg. Olivia och jag var också där, för att ialla fall vara på samma plats om något skulle hända, men såg inte röken av tjejerna under hela dagen. Fick ringa o kolla av då och då för att se att de levde! Olivia, jag, Åsa o Erik fick en mysig dag med hoppgrodor, lilla lots, kaffekoppar, sagoslottet m.m. Och sockervadd förstås. Ett måste på Liseberg! Det blev inte sämre av att vi lyckades vinna stjärnvinsten på Toblerone. Vilken lycka. Synd bara att man inte kan ta med till skolan för att bli av med den!!

Kvällen vigdes åt grill och fotboll, förstås. Skit också att Sverige inte lyckades ta poäng, och skit också för mitt tips. Nu är man inte ledaren längre. Men 2 dagar på leaderboarden är helt ok för mig!!!
Olivia somnade i mitt knä helt utmattad efter Liseberg och Linneorna skötte sig som vanligt helt själva. Stora, duktiga tjejerna!!

                                                

                                                             Olivia o jag gick ut hårt o började med cirkusexpressen

                                               

                                                                                    Sen blev det hoppgrodorna

                                              

                                                                       Erik o Olivia i kön till kaffekopparna.

                                             

                                                                                 Tjohoo vad kul!!

                                            

                                                        Gissa om någon var kladdig efter denna frossa!!

                                            

                                                                                          Mysiga kaninresan

                                           

                                                              Åsa o Olivia har kollat in nakenfisen i Sagoslottet

                                          

                                                          Nämen titta där!! Där är ju stor-tjejerna!!!!

                                         

                                                               Sista attraktionen fick bli Rainbow!!

After work

2008-06-14 @ 10:27:18
Efter en intensiv dag på jobbet med både skratt o gråt o massor av känslor så var det skönt att få krypa ner i ett skönt bubbelbad med ett glas rosé och bara slappna av och släppa allt!! Sen var det dags för after work med kollegorna.
Marie o jag tog vägen förbi Hagabadet o "Piffade" oss lite, sen blev det rask promenad till Excet där vi mumsade i oss god mat och svepte i oss billiga drinkar!! Blev ändå en rätt städad kväll för att vara oss, tycker jag. Och tro det eller ej, men JAG sa nej till att gå till Tranquilo!! Idag är jag väldigt glad för det, nu när Magnus jobbar o jag och Olivia ska tampas ihop. Ser fram emot en dag på Liseberg med tjejerna. Eller, ja, Linnea har bjudit med Linnea istället för att ha kalas, så man lär ju inte se röken av dem, men jag o Olivia får väl åka lite karuseller ihop. Mysigt hoppas jag det blir ialla fall. Kommer ihåg hur man var förr då man sprang mellan alla attraktioner för att hinna åka så mycket som möjligt!!



                   Camilla o Marie myser i sofforna på Excet


 
                Bästis-Karin med samborna Simon o Lisa



                                               Åsa o Marie



                                    Daniel Janet o Erik



                                     Jag o fina Marie



                                       "Sicket gäng"



                              Vilka partypinglor



                                              Erik o jag



                                         Daniel o Karin

Tack kollegor för en kul kväll. Och förlåt Karin för Tranquilo!! Nästa gång! Promise!
                                                              ♥

Skönt lugn...

2008-06-13 @ 16:21:06
..är precis vad man känner när man sätter sig tillrätta bland alla kuddar vid Långedrags wärdshus. Igår kväll lyckades vi alla 3 äntligen få till lite vuxentid och i lugn och ro sitta och prata om ditten och datten. Hur gott som helst. Solen sken och glänste över vattnet, Trygg hansa hade nån sorts avslutningsmingel, så det bjöds på trevlig underhållning av skönsjungande sångerska. Lyckades också glufsa i mig en stor club sandwich och en stor latte, så man mådde väl sådär efter den frossan.

Sommarkonsert, skolavslutning och Mjölbymys

2008-06-12 @ 17:38:34
Nu äntligen har jag tid och lust att sätta mig vid datorn igen. Som sagt, minne som en guldfisk gör att jag får göra mitt bästa för att minnas veckan som gått.
Har ju hunnit med både sommarkonsert och skolavslutning. Linnea, Linnea o Natalie sjöng Britneys Stronger så mammahjärtat värkte av stolthet, (trots en del falska toner, men vem sjutton hör dem när tjejerna är ¨så duktiga o modiga)

Sen har vi ju faktiskt varit hemma i Mjölby en sväng också. Vädret har ju varit underbart så det hanns med både grill hos mamma o pappa och bad i poolen hos Familjen Kolsbo. Helt underbart. Och tack Jessica o Stefan för en jättehärlig dag/kväll. Barnen skötte sig fantastiskt bra och badade så skinnet knorrade sig.

I tisdags var det dags för skolavslutning, och lite hånfullt är det att ha haft så fint väder i flera veckors tid, till att blåsa bort av den hårda vinden som var tvungen att visa sig just på skolavslutningsdagen. Men men, alla elever var som vanligt jättefina och som vanligt fick man rysning (av välbehag) till Sommarsångerna. Efter avslutningen drog vi iväg hela "packet" till Långedrag på en trevlig lunch, där också Maja o Ciccie dök upp. Efter lunchen blev det förstås jordgubbstårta och kaffe här hemma.

Nu sjunger Olivia så mycket nonsens-sånger så jag kan inte tänka längre. Återkommer när det är lugnare här hemma.
                                                                                               Puss så länge!!

Karin jag o Olivia lyssnar på fina tjejernas Stronger

                      Karin jag o Olivia på sommarkonsert



Olivia på studsmattan hos mormor och morfars grannar



                                  Även Linnea ville testa



                       Härlig eftermiddag vid poolen



                Plask och bad med Olivia o Noah/Isak?



         Gott med glass i värmen. Olivia o Lilly mumsar




                Alla barnen på ett kort. Fantastiskt!!






                                                     Grillmys



           Stefan kollar in Linneas flygteknik. Eller nåt!!







                                               Mamma



                                                     och pappa



                         2 fina skolavslutningstjejer



                 Lunch på Långedrags wärdshus







                                      Hela högen på tårtkalas



                               ... och så älsklingen



                             Mor och dotter sommarfina

Sorry!

2008-06-12 @ 07:09:52
Har varit extremt dålig på att uppdatera bloggen. Men det fina vädret och allt annat runtomkring har gjort att datorn inte har prioriterats. Lovar att skärpa mig!
Det värsta är att man har minne som en guldfisk så jag kommer ju knappt ihåg vad jag gjort under veckan som gått. Bara därför är ju bloggen bra att ha.
Bilder och inlägg kommer förhoppningsvis ikväll, men jag lovar inget. Kanske får det bli till helgen.
Kram så länge!!!

Oj oj

2008-06-02 @ 19:30:58
Tiden rusar på och jag har liksom inte hunnit med att uppdatera min tillvaro. Och solen gör ju sitt också, inte sjutton vill man sitta inne när det är sommarvärme ute. No way!!!

Helgen var lugn och härlig, med god middag och gott rosé i fredags, bad i Fiskebäck i lördags tillsammans med typ halva kollegiet. Jag, badkrukan har tagit både mitt första och andra dopp redan. När hände det sist???Först blev jag utmanad av Marie att hoppa i havet i lördags. Och efter en svettig joggingtur igår kväll mötte jag Pia o Niklas som upplyste mig om att allt vatten var slut så det blev ett kvällsdopp med tvagning i sjön. Inte dåligt för en badkruka!!!!

Mamma o pappa kom förbi på en god lunch igår, med massor av italienska delikatesser o en supergod Tiramisu som avslutning. Hann dra med mamsen en sväng till både Stadium och Frölunda Torg innan de åkte hem igen.

Då avslutade jag min söndag med en trevlig fika i Slottsskogen tillsammans med Hågges gamla flickvän Nina. Hur mysigt som helst.
Idag drog Olivia och jag iväg till Hovås efter jobbet, där fick vi njuta av lite sol och bad även idag. Nice!!!!

image761

                                       Plockade fram poolen i fredags

image762

                Käcka familjen hann med en kvällstur på cykel o inlines

image763

                                       Njöt av goda räkor med chiliaioli

image764

                                           På väg mot bad i Fiskebäck

image765

                                        Erik och Olivia tar sig ett dopp

image766

                                  ..........och även Kicki och Olivia

image767

                       Hur mycket båtar som helst i sommarvärmen

image768

Linnea gjorde sin klart bästa match någonsin mot Mölndal. vilken kämparglöd, äntligen!!

image769

                                                     Första hörnan lagd

image770

                               Och så en galning vid sidan av planen

image771

                       Mamma o pappa med kaffe o Tiramisu