Äntligen!!!!

2009-04-22 @ 18:40:28

Har fått veta att jag äntligen får följa med min klass upp till ettan. Jag känner mig som världens lyckligaste person just nu! Dels för att jag har en suveränt fin klass, som bara kan bli bättre och dels för att man efter alla års slit med studier och nya 6-åringar, ÄNTLIGEN får skörda frukterna av det grundarbete man gjort. Kan inte bli mycket bättre. Hade ju lovat att fira med bubbel den dagen jag fick veta, men en sjuk man gör att det får vänta till helgen. Är han inte frisk då så firar jag själv!!! Nå´n som vill hjälpa mig??

Annars har veckan varit full av utvecklingssamtal, besökt nya 6-åringar (som jag nu med varm hand överlämnar åt annan kollega. Sååååå skönt!!!) Nu kan jag helt koncentrera mig på min härliga klass, utan en massa annat som stör. Nice!
Utvecklingssamtal är trevligt och bra på alla sätt och vis, men  tar en himla massa kraft och energi. Träningen är sådär just nu, men ikväll ska jag försöka få till en liten runda runt sjön.
Om nu Annie, jag o Marie ska springa tjejmilen till hösten, så MÅSTE jag börja träna nu!!! Eller förresten, inte OM, utan NÄR! Någon som är sugen på att hänga på??

Snart har hela april gått och vi kommer in i min favoritmånad maj. Inte bara för att jag fyller år, utan för att den brukar komma med sol och värme! Sen blir den ju inte sämre i år när man ska på 50-års fest. Här ska dansas och kalasas hela natten lång. Åtminstone lyckades vi med det på Anna-Lenas 40-års fest. Så, favorit i repris hoppas jag!

Sen längtar jag ju jättemycket efter Jessicas o Stefans logdans (fest) i juni också. ska bli sååå kul att festa loss med fina vännerna. Nu finns det inga ursäkter tjejer. Barnen är stora så nu jäklar festar vi  loss ordentligt. Det räknar jag kallt med!!!


Nu: Lasagne (dock inte mammas underbara)

Begravning av marsvinet Mickis

2009-04-19 @ 13:48:43
Vilken konstig och ledsam helg det blev. Inget blev som det var tänkt från början. Men kanske fanns det trots allt en mening med det. Istället för Mjölby fick vi en helg hemma och imorse när vi skulle göra frukost låg lilla marsvinet Mickis alldeles för stilla för att vara just Mickis. Man kunde se direkt att slutet var nära för henne, så tack och lov var Linnea hemma för att ta hand om henne och mysa med henne till slutet. Så, för Mickis skull blev det nog bästa möjliga slut. Linnea var helt otröstlig i förmiddags, förstås. Mickis har ju funnits med i halva Linneas liv. Så jag tror som sagt att det var en mening med att vi stannade hemma. För Mickis skull!!!!

                                                      ♥

Sömnfattig

2009-04-18 @ 21:33:57
Jaa, så kan man nog säga just nu. Efter en natt med en kräkandes Olivia var 20:e minut till halv 8 imorse så ligger man lite back med sömnen, helt klart! Tack och lov är hon på benen igen, mer eller mindre. Matlusten tar väl någon dag till innan den kommer tillbaka, men annars sprallas det som vanligt igen. Nu väntar man bara på att själv börja, men...so far so good. För mig och Linnea ialla fall. Magnus mår lite sådär!

Nog om det. Helgen blev ju allt annat än det var tänkt. Tanken var ju att åka till Mjölby och Pernilla för en nice me&i-träff. Icke sa nicke. Men istället fick jag en dag i solen med en bra bok, en god kopp kaffe och givetvis lite gott rosé framåt kvällen. Sämre kan man ha det!

Kvällen har jag och tjejerna ägnat åt spel och mumsat vattenmelon. Nu börjar John Blund strö sömnpulver över ögonen så det blir till att knoppa tidigt ikväll.

Hoppas hoppas att vi andra klarar oss!!!!!!! jag behöver sova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Min fantastiska bästis-kollega....

2009-04-16 @ 22:47:30
...förgyllde min eftermiddag mitt i alla utvecklingssamtal genom att dyka upp med en stor latte och en god smörgås från Espresso House. När jag som mest behövde det!!!!!!! Tack så hemskt mycket superduperbästiga Karra!!! Kunde sitta ute i varma solen och njuta en stund av macka, kaffe o trevligt sällskap inna det blev dags för nästa samtal. Snacka om rullande band-principen.
Men jag klagar inte egentligen. Har helt underbara barn och fantastiskt trevliga föräldrar så samtalen går som en dans!
Efter jobbet susade jag fort hem för att ladda om för me&i-träff. Var ett tag sen nu, så jag kände mig lite ringrostig. Men fina kläder säljer sig själva, så träffen blev både lyckad och trevlig.

I helgen blir det en snabbtripp upp till Mjölby, och ännu en träff. Denna gång hos Pernilla. Heja Pernilla, det verkar gå som en dans med inbjudningarna. Ska bli kul att få träffas en stund igen!
Den här gången blir det bara jag o Olivia som åker. Magnus jobbar och Linnea släpper vi av i Tranås på vägen. Får passa på att ta en snabbfika med ex-svärmor o ex-svärfar.

Nu: Sängen!

Kan man bli sjuk av trötthet??

2009-04-15 @ 21:06:09
Linnea kom hem från Stockholm igår kväll. Hon hade vaknat halv 12, sov 2 timmar i bilen och kunde med andra ord inte somna förrän klockan var närmare 2 inatt. Och då fick ju förstås inte jag heller sova!! Gäsp! Kom hem från jobbet med ont i hals o huvud och totalt orkeslös. Kan det bero på att jag är sååå vansinnigt trött??

Nu har även alla utvecklingssamtal dragit igång med en smäll! Så, nu har man suttit hemma med massor av IUP-underlag och funderat på vad de små 6-åringarna är bra på och vad de ska bli lite bättre på.  Och jag som lovat mig själv att allt jobb ska stanna på skolan. Pyttsan!!!

Nog med gnäll. Nu: Gray´s.  Tack o lov!!

Sen: SOVA!!!!!!!!!!!!!!!

En underbar påskhelg till ända

2009-04-13 @ 12:00:40

Vilken underbart härlig påsk det blev. Har njutit av varenda minut.
I fredags tog jag med mig lilla familjen (eftersom Linnea är i Stockholm hos Magnus) in till stan där vi bara gick o skrotade. Olivia mumsade i sig glass i solskenet och en sväng i på NK tog vi innan vi satte oss ute på Joe Farelli´s o njöt av rosé och god pizza. I like!!!!

Fredagskvällen blev skön och lugn och slapp.

I lördags drog vi till Långedrag och Hemmingbergs, där vi promenerade ner till fotbollsplanen och myste med en massa olika bollekar såsom bolljage, straffar mm.

Sen tog vi vår picnickorg(ryggsäck) och gick ner till bryggorna vid Långedrags Wärdshus. Hur ljuvligt som helst. Solen o havet. Jag säger det igen: det finns inget som slår den utsikten!!! Me like a lot!!!
Goda frallor, kaffe, smoothies till tjejerna, mammas hembakade bullar (nä, Magnus o jag tog ingen) och sen en glass på det. Kan det bli mycket bättre?

Sen var det bara att snabbt susa hem, byta om o fixa iordning påskmaten. Hur mycket mat som helst och som vanligt hur gott som helst!!!! Själv kan jag tänka mig att BARA äta sill o potatis på påskbordet.
Vad gör man då till efterrätt när man inte får ha bakverk med massor av socker i? Jo, tack vare Annie hittade jag pannacotta med jordgubb/lime och jordgubbscreme. Helt utan socker och faktiskt jättegott. Så det så Karin!!

Kvällen fortsatte med spel där Ciccie o Manne på nåt underligt sätt lyckades vinna klabbet. Grattis till er då
Tjejerna lekte hur bra som helst hela kvällen och stöp till slut i säng.

Stor frukost på helgerna är ett måste, speciellt när man haft nattgäster. Nygräddade frallor, marmelad, kaffe, ägg, juice mm, jag skulle nog kunna sitta i timmar o mumsa frukost.

När Hemmingbergs drog iväg drog jag på mig bikiniöverdelen och satte mig i solen o NJÖT! Olivia målade tjusiga my little ponys med glitterfärg o Magnus slappade med tidning. En riktigt skön o slapp söndag.
På eftermiddagen susade vi till Lerum o magnusgamla kollega från Universeum, Carolina med familj.
Där blev det kaffe med nygräddade våfflor, promenad till lekparken med Alvin o Olivia på cykel.
Trevlig o härlig söndag på alla sätt.
Kvällen avslutade jag o Olivia med ett varmt bad och mys framför Tv:n. Magnus o Manne fick en kväll på stan utan fruar o familj!






                                     Glass vid Koppar-Berra





                                "Det ska va gött o leva....."






                                  Det här är vi bäst på...





                                             lite äggmålning



















Äntligen!! Ledig!

2009-04-09 @ 22:11:59
Åh vad jag har längtat efter lite ledighet. Att vädret ska bli kanon gör det hela inte sämre precis.
Snart har jag levt utan godis och muffins i 2 veckor, och faktiskt är det inte så farligt med abstinensen som jag trodde att det skulle bli. Hade en liiiten dipp förra fredagen med trötthet och grinigt humör, men nu känns det rätt ok. Några yrsel-attacker har jag iochförsig varit med om. Kan det bero på att kroppen är chockad??? Nåja, heja mig, speciellt nu när det är påsk!!

Förra helgen hade vi ju härligt besök av släkten. Mamma, pappa, Hågge o kusinerna dundrade in lördag lunch. Det blev en riktigt bra o trevlig helg. Fika på altanen, mamma o jag fick en stund för oss själva i Haga (lyckades hitta en ursnygg Twist &Tango-tunika. Me like!) och det bästa av allt...årets första glas rosé utomhus i solen!!!! Därefter blev det grill och sen Hågges o min singstar-duell. Undertecknad vann med 10-3 i matcher. Utklassning med andra ord!! Hahahahaha!!
Sen att man sjunger hellre än bra är en helt annan sak!!

I söndags fyllde både Ciccie och min guddotter Frida år. 15 år!!!!????Jag fattar ingenting! Satt o kollade gamla kort när hon var en liten skrutta! STORT GRATTIS I EFTERSKOTT FRÅN ALLA OSS! HOPPAS DU FICK ALLT DU ÖNSKADE. OCH OM DU FICK EN MOPPE SÅ KÖR LUGNT!!!!

Ciccie kunde vi fira på plats ialla fall. Och tjejerna fick inviga vårens första hoppande på studsmattan. Tror att de hoppade i stort sett non stop i över 2 timmar!!!
Fick även till en spontan söndagsmiddag tillsammans. Nice!

I onsdags efter jobbet följde jag och Olivia med Karin hem. Där blev det rullstolskörning, Buzz, presenter och såpbubbelblåsning på altanen. Henrik bjöd på hemgjorda hamburgare, så den utlovade påskmaten här hemma slutade med kvällsfka a´la te och smörgås.

Efter en jobbvecka ska det bli såå skönt med lite ledighet. Ser fram emot en härlig sovmorgon imorgon och sen en lunch med familjen inne i stan. Ska använda tiden till att bara vara. Softa,träna o umgås med familj och vänner. Man måste ju göra det man är bäst på, eller hur? Med eller utan godis och fika!! Snyft!





                                                   Kusinerna

   







                               Bouletävling med släkten

   













                                    Finfina tjejerna!







"för när storfiskar´n talar om hur stora fiskar han får...."

Spiderman on wheels!!

2009-04-04 @ 11:21:05
Har man brutit benet är det ett MÅSTE med tröstpresent! Speciellt en present som gläder barnet lika mycket som föräldrarna och andra!!
I torsdags kväll, efter simskola (där Olivia tog sitt första sim-märke)och bil som vägrade starta, kunde vi äntligen åka o hälsa på Axel med benet i gips.
Av erfarenhet visste jag att en Spiderman-dräkt alltid är ett lyckat koncept, så den var en given tröstpresent förstås.

Och tänk vad snabbt barn anpassar sig i olika situationer. Där åkte han omkring i sin coola rullstol och rattade som om han inte gjort annat. Helt galet!!
Med spindelmannen och musklerna blev det ju bara sååå mycket bättre!!!!
Sen belv det fika och smoothie. Inga kager, och nu har en hel vecka gått utan godis och kakor.

Hade en LITEN dipp igår på jobbet. Sjukt trött och svängig i humöret. Men efter en stunds sömn var jag tillbaka på banan igen.
Linnea käkade Tacos med Natalie, Linnea o Maria, och här hemma blev det lax med färsk pasta.
Olivias roliga födelsedagsspel från Emil o Mia åkte fram och vi fick en mysig stund och spelkväll!!

Nu har jag o Linnea röjt på altanen och snart dundrar mor o far o Hågge o kusinerna in. Ska bli riktigt najs!!!!

                                                             Njut av helgen och solen vänner!!!!!







                                              Och så lite buzz......