snor, host, snörvel och blä!

2010-09-27 @ 21:20:23
Så kan jag sammanfatta mitt liv just nu. I princip! Hela förra veckan var sängliggandes, i stort sett. Torsdagen tillbringade jag och Linnea på Östra, då det var dags för den obligatoriska lungkontrollen. Röntgen och andningstester i alla dess former stod på programmet. Linnea kämpade på hur bra som helst, så jag hoppas att resultaten är goda.

I fredags påbörjade Karin, jag och Helena kick-offen med jobbet redan på Scandics hotellbar. Mys pys och längtan efter att stanna där, bara vi hela kvällen. Men självklart tog vi oss vidare till kräftskivan med färgtema!!!! Hur lätt är det att vara GUL???  Inte alls, skulle jag vilja säga, så det fick bli svart klädsel med gula post-it lappar på hela kroppen. Helena körde på geting-looken!  En kul kväll blev det med både dans och utmaningar av olika slag. Roligast är att få nya härliga träningskompisar, eftersom priset var ett gymkort på Gymnasium.

Helgen tillbringades hos mamma och pappa i Mjölby. En kort visit denna gång, men med massor av god mamma-mat, förstås.
Har för första gången provat ostron och är helt säker på att det också var min sista gång. För att summera; en stor snorklump med citronsmak. Uäk!!!

Lite nostalgi blev det också. Pingismatch i källaren! Grymt kul och liiite talang finns ialla fall kvar, fast med betoning på lite.

Tyvärr vill inte förkylningen ge sig, så just nu känns huvudet stort som en fotboll, med surr och bomull i öronen, näsan rinner konstant och rethostan ger sig tillkänna.

Så, huvudvärkstablett, en skvätt cocillana och en kopp varm te får avsluta kvällen.

Fotbollstjejen

2010-09-14 @ 16:58:36
Japp, här kommer bildbevis. I söndags hade Olivia sin första fotbollsträning, men inte sin sista, hoppas vi.
Medan Linnea hellre hejar på Blåvitt från läktaren, så tar Olivia saken i egna händer och lirar själv!

Idag har vi varit på Sahlgrenska, jag och Linnea. Förbaskade rygg att växa snett! Trodde att vi skulle klara oss, men just nu ser det mörkt ut. 19 grader sned och vid 20 är det dags för åtgärd. Nu gör vi vårt bästa med träning och håller alla tummar att den där sista graden aldrig kommer!






Mer familjetid, mindre datortid

2010-09-13 @ 21:30:20
Har haft en slapp och skön helg bara med familjen, i stort sett!
I fredags bestämde sig Olivia för att sova över hos en kompis och Linnea blev kvar hos Ebba i Eklanda. Så helt plötsligt var det bara jag och Magnus kvar. En konstig känsla, att bara vara vi två.
Fick en lugn och skön fredagskväll helt för oss själva.

I lördags var vi utan bil eftersom den ÄNTLIGEN skulle fixas! Olivia vill ju så gärna åka buss och spårvagn, så det var precis vad vi gjorde, vi åkte buss och vi åkte spårvagn, in till Linnéstan och godisaffären med stor G. Himmelriket för godisälskare!

Därefter blev det en lite tur på Linnégatan också, gladiolus och ostar fick det bli innan vi tog bussen hem igen. En lagom utflykt en lördagseftermiddag och lill-skrutt var nöjd!

Kvällen blev en härlig familjekväll. Båda tjejerna hemma och bonus med Ebba. Familjen samlad,god mat, gott vin och goda ostar gjorde lördagskvällen.

Söndag blev en slapp men skön dag. Olivia hade fullt upp med träning, först Funky Kids och sen första fotbollsträningen!! Massor av skutt i benen, en liten hjulning då och då, men skoj tyckte hon att det var,så det blir till att fortsätta. Alltså är man fotbollsmorsa igen! Nice!

Linnea och Ebba har nu bestämt sig för att komma igång med sin träning. ÄNTLIGEN! 10-kort på Friskis o Svettis är det tänkt. Nu hoppas vi att de tycker det är kul också!

Ikväll blev det ett Zumba-pass för mig. HUR kul som helst och man går därifrån med en lyckokänsla i hela kroppen. I like! Måste testas!!!

Nu blir det en skön dusch innan det är dags för natten.


En stooor utmaning väntar

2010-09-08 @ 21:27:08
Japp, nu är det nog helt bestämt, tror jag. När övriga familjen åker tillbaka till Sverige vecka 7, så stannar jag kvar till vecka 12. Själv, utan barn och utan man, och utan mina fina vänner/kollegor !! Hur det ska gå? Har ingen aning! Men som Magnus säger, jag får ta chansen när jag har den. Och det handlar om 5 veckor i mitt liv. Märker ni att jag försöker peppa mig själv? Ja, och det behövs!

Idag har vi varit på en härlig utflykt vid havet och letat strandfynd med eleverna. Strålande sol, goda matsäckar och massor av fynd!  Luktar dock inte lika kul i klassrummet!

Tror jag börjar ana en tråk-förkylning komma krypande i kroppen. Huvudet värker, halsen ömmar liite och just nu känner jag mig allmänt hängig. jag hoppas att det bara är sviter efter en dag av havsblåst.

Linnea är på fritidsgården, Magnus spelar innebandy och Olivia sover gott.

Snart blir det kvälls-te med la´familia och Stenberg.

Imorgon laddar jag för föräldramöte!











Kräftskiva 2010 hos la familia Gerle













Flerbarnsförälder för en helg

2010-09-05 @ 20:04:44
Och det har gått HUR bra som helst! Det märks att vi börjar få stora tjejer. I fredags hämtade vi hem Ella och fick en mysig fredagskväll med Olivia och Ella. Linnea sov hos Ebba och Maja var på badkalas och sov sen över hos en kompis.
Lördag morgon 7.45!!!!!kom 2 vakna och hungriga tjejer in i sovrummet och ville ha frukost. Lyckades dra mig till 8.15 innan vi satt vid frukostbordet. (vet inte när jag var uppe så tidigt en helg??) Klockan 10.00 var vi i Långedrag och hämtade upp Maja. Efter ett snabbt stopp i leksaksaffären(Olivia skulle på kalas) så packade vi ryggan för en snabb utflykt till havet i det härliga vädret. Tjejerna hann med både klättring i klippor, känna på ett kallt hav, njuta av varm choklad och smörgås innan det var dags för kalas.

När Olivia var på kalas passade vi andra på att åka till godisaffären och plocka oss en stooor påse lördagsgodis. Ella och Maja var saliga!!

Lördagskvällen ägnades åt spel, lek, grillat, lördagsgodis och bara en massa skönt mys! Ebba o Linnea myste en stund med oss innan de tog cyklarna till Eklanda ett par timmar.

Vaknade söndag morgon och åt frukost a´la storfamilj. Riktigt, riktigt mysigt måste jag säga. Trots 2 tystlåtna, trötta tonåringar.

Sen ägnades resten av söndagen åt att skjutsa tjejerna till och från gymmet. Först ut var Ella med funky kids, sen var det Olivias tur, och sist ut var Maja. Däremellan hann vi klämma in en lovely fika hos familjen Gerle och en stund i solen.

Nu har vi ätit, badat och fixat alla kvällsbestyr, lugnet har åter lagt sig i hemmet och allt är som vanligt igen.
Jaha, då har man alltså provat på att vara flerbarnsförälder för en helg och jag ger mig själv; med beröm godkänt!!!! Och resten av familjen också. Tjejerna (och Magnus) har varit fantastiska!


Ha en riktigt skön söndag!! Nu ska vi leta billiga flygbiljetter!!

Datorn har kraschat, bilen behöver fixas och pengar behöver sparas. Gaaaah!

2010-09-01 @ 17:34:21
Varför händer allt alltid samtidigt??? jag fattar inte det, men så är det.
I somras fick vi punka på bilen, som Pernilla och jag hade löst alldeles utmärkt om inte en vänlig man kom till undsättning. skönt ändå i värmen, att någon annan gjorde samma sak på typ 5 minuter, som vi hade gjort på 20 minuter, eller nåt.

Hur som helst, nya däck behövs=utgifter, och dyra sådana, datorn la av häromdagen= ny dator= dyr utgift till, sidospegel på bilen paj= ånnu en tråkigt dyr utgift. Spara pengar till Thailand= lättare sagt än gjort!

Alltså sitter jag nu vid Linneas dator (som också lägger av ibland och lever sitt eget liv) Har inte bloggat på lääänge, har inte lagt in kort på lääänge, men kanske kan det komma några bilder så småningom.


Idag kom solen tillbaka efter att ha varit borta typ hela augusti. Underbart! Snälla, låt det bli en fin och solig september.

I söndags drog vi ut på svamputflykt tillsammans med Manne och tjejerna. På med regnkläder och stövlar, fram med ryggsäcken och en smaskig matsäck med varm choklad och smörgås, och bullar förstås. Sen gick vi, upp och ner, hit och dit, hittade lite kantareller, hittade massor av blåbär, fikade, gick lite till och både vi och alla tjejerna njöt i flera timmar. En härlig känsla att sen komma hem, steka kantareller och mumsa god blåbärspaj. Hurtiga familjen? Jovisst!


Linnea som var i Varberg på bröllop blev lite avis på vår söndag, så kanske blir det en utflykt till nu i helgen, då vi har hand om Ella o Maja hela helgen. Kul att även en tonåring vill ut i skogen och mysa.

Ha en fortsatt skön onsdag med sooool!!!!