Solängen-Lindome 0-5

2008-05-29 @ 21:07:39
Det är sååå frustrerande. Jag vet, det är bara på skoj, men ändå. Det riktigt kliar i fotbollsbenen när jag tittar på Linnea o tjejerna. (Vissa av er minns kanske inte min fotbollskarriär, eller helt enkelt inte vet att jag spelat fotboll. Jodå, vänstertopp i Mjölby Södra) Idag fanns det inget som helst driv i någon av dem. Det gnälldes och pustades och ingen ville göra någonting. Så gick det som det gick också. Storstryk med 5-0 och sura miner blev resultatet. Nåja, bättre lycka nästa gång, hoppas jag. Annars skickar jag in Olivia att jaga på dem lite!!!

Nu: Skriva veckobrev, vilket är sällsynt detta år när jag sluppit ha huvudansvar för någon klass. Men..när Karin är borta får man ju jobba lite=)

Sen: Sova och längta efter fredag och helg!

Glass i Fiskebäck

2008-05-27 @ 20:38:22
Idag har det varit VARMT!! OCh jag klagar absolut inte. Äntligen är sommaren här (hoppas jag) . Så när Linnea o jag cyklade hem från skolan bestämde vi oss för att ta med familjen på glasspicknick till Fiskebäck.
Sagt och gjort. Stuvade in oss i bilen, körde förbi Triumfglass och köpte med oss larvigt goda glassar, och sen vidare till havet. Folk badade verkligen!! Inte jag, men det vet nog alla redan!!
Hade en mysig familjestund ialla fall, och tjejerna kunde med att känna på vattnet, men jag stod på behörigt avstånd!! JAG VET!!! (badkruka)

Har spelat min första omgång guitarr-hero också. Gick bättre än väntat faktiskt. Men Linnea fullkomligt krossar allt motstånd!! Hon rockar grymt!!!

image757

                                                 Min fina familj

image760

image759

Mors dag blev min dag!

2008-05-27 @ 20:27:10
Söndag och mors dag. Magnus tog med sig Olivia för att hälsa på hos farfar Sven i Halmstad, och Linnea drog till kompisarna i Eklanda.
Så mors dag blev MIN dag!! En riktigt härlig, slapp och slö dag helt för mig själv. Med en bok, en solstol och massor av sol kan mors dag inte bli bättre. Låter kanske hur knasigt som helst, men så är det. När man omges av människor hela tiden är det riktigt skönt att kunna få unna sig tystnad och egentid.

När familjen samlades igen blev det grill och mysig middag tillsammans. En perfekt söndag med andra ord!!

image752

                                               Mysstund med farfar Sven

image753

                                  Lite lockande att hoppa i kanske??

image754

image755

                 "Olivia, klättra inte så högt" försökte farfar Sven säga

image756

                                                     "Kolla här då farfar"

Kändistätt

2008-05-25 @ 17:15:56
Vet egentligen inte vem som var mest känd bland barnen i Eklanda? Gamla avdankade fotbollsspelare eller fröken. (jag alltså)
 Kul var det ialla fall, att få se Glenn Hysén, Ralf Edström, Mickey Dee(ine fotbollsspelare) med flera, lira lite skön fotboll för att sponsra konstgräs åt Solängen. Snyggast var nog Kenneth Anderssons mål, när han fintade bort stackars målvakten totalt och bara lattjade in bollen. Givetvis kom den berömda målgesten efteråt, och alla bara jublade. Grymt!!

Därefter blev det en trevlig fika hos familjen Marcko innan det var dags att hämta hem lilltrollet från Jessica o Malin. Det första som möter oss är en naken Olivia som står och tvättar sin cykel. Underbara unge!!!

Kvällen var ju tjejernas, så efter fotbollsträning hämtades alla 5 upp i eklanda för en kväll med pyjamasparty, schlager, pizza och snacks. Själva drog vi till Ciccie o Manne o tjejerna. Grillade gott, myste och kollade in Perellis flopp i schlagerträsket. Vad sjutton hände egentligen????????

image744

image745

                              Varsågod mamsen, här är han, Glenn

image746

                      Joakim o Anna Lena njuter av match och sol

image747

                                                        Vår fina trollunge

image748

                                       3 fina tjejer med god piggelindricka

image749

                                                      Värdinnan för kvällen

image750

image751

                                               Schlagervarning i soffan

Lördag dagen efter

2008-05-24 @ 12:27:13
Jo, det känns i kropp och huvud att man var ute igår. Vaknade 8 imorse med sprängande huvudvärk och tyckte lite synd om mig själv. Nu börjar jag komma igång igen och laddar för kändismatch i Eklanda.
Sen blir det röj i huset innan 5 11-åringar dundrar in för att digga schlager o käka chips o godis. Själva flyr vi till Ciccie, Manne o tjejerna för lite grillmys.

Fredagskvällen blev kul ialla fall. Efter 2 timmar barndisco, där ungarna äter mer än de dansar, drog vi iväg på stan där resten av kollegorna satt o väntade.
Började på chez ami(stavas det så) sen blev det Tranquilo (där jag enbart drack vatten, tro det eller ej) hade kunnat nöja mig där men inte, då skulle vi dra vidare till Nivå och schlagerbaren(jag vet, vi är totalt körda på schlager) dansade till Hero och sen åkte jag hem som en slagen hjältinna. Fy vad det märks att man inte är 20 längre!! Men kul hade vi och som PG säger, det gäller att passa på!!!! Och det gjorde vi!

image736

                          Första glaset rosé (smakade verkligen rävgift)

image737

                                                               Erik och jag

image738

                                         Kollegor: Per Katrin o Marie

image739

                                           Snart sambos: Simon o Lisa

image740

                                                              Junibacken rules

image741

                                                    Finfina kollegan Marie

image742

                                                       .........och finfina Åsa

image743

                                                          Bästiskollegor

Fredag. Love it!

2008-05-23 @ 08:27:50
Veckan har varit snorig, hostig och huvudvärksaktig. Det enda jag kunnat göra efter jobbet, är att åka direkt hem och lägga mig. Har varit supertråkig!
Igår mådde jag mycket bättre och hade en härlig dag hela dagen. Först gick vi på utflykt med alla barn i vårt spår. Typ 80 barn som lekte och var hur duktiga som helst i skogen. Sen blev det sommarfest med 6-åringarna och deras föräldrar. Korvgrillning, tipspromenad och mys i sommarsolen.

Avslutade kvällen med att kolla in solängens match mot Lindome. Tyvärr var jag lite sen och hann inte se Linneas pass som ledde till 1-0. DET ÄR STOOORT!!!

Idag ser jag fram emot mys hela dagen. Börjar med fredagsfika på jobbet, sen jobba disco på skolan och sist, men absolut inte minst, UTGÅNG! Perfekt väder för att åka in till stan och slå klackarna i taket. Eller nå´t!

                                                                                               ♥

image732

                     Ok. Jag trodde man skulle sitta i stolen, inte ovanför??!!!

image733

                                             Sommarfest med Vässarvargarna

image734

                                                                    Kollegan Simon

image735

                                               Sommarfestsmys på frökenfilten


Vårfest på förskolan

2008-05-19 @ 20:31:25
Idag vaknade jag med ett ryck 6.17. skulle vara på jobbet 6.30 för att ta Karins öppning. PANIK!!!! Ingen bra start på dagen med ond hals och trött kropp. Tack och lov blev inte hela dagen en katastrof utan kunde avnjutas på Olivias förskola med skönsjungande barn och bildspel på året som gått. Och förstås fikamys med stoor kakbuffé!! Ett stort elakt åskmoln hängde länge över oss, men när det var dags för fika var det som bortblåst.
Imorgon laddar vi för nytt besök av blivande 6-årinar och jag är sååå glad att Karin tänker vara tillbaka också. Ordningen återställd!!!

image720

          Inträde:50 kronor. Då ingår korv m.bröd, kakbuffé, kaffe/saft, sång o bildspel

image723

                                       "Du ska inte tro det blir sommar"..............

image724

                                Och alla lyssnade tålmodigt till barnens ljuva röster

image725

                                                                Fikamys

image726

                              " Vaddå?? Jag har ju ätit. ska bara gunga lite"

image727

          3 pappor känner sig jättebekväma med en blomma i famnen. NOT!!!

image728

                                    3 fantastiska fröknar blev desto gladare

image729

                                                 Supercoola storasyrran

image730

                                                                Inte lika supercoola

image731

                                                   och där gungar yrvädret

                                        NU: En kopp varm te för min onda hals.
                                        SEN: Krypa ner under täcket och kolla CSI
                                        SENARE: SOVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                                                                           ♥


Rapport från ett Göteborgsvarv

2008-05-17 @ 21:17:07
Idag har livet som mamma inte varit det allra bästa. Olivia lyckades gå ifrån mig när vi shoppade och en smått hysterisk mamma sprang runt och letade i något som kändes som timmar men i själva verket var någon minut. Men det räcker!!!! Tack och lov var hon snabbt på plats igen, men fy vilken otäck känsla. Fy fy!!!

Sen blir det ju inte bättre av att hon kommit in i en ny, tråkig trotsperiod där allt är nej nej nej HELA tiden!!! Jag håller på att bli tokig tror jag. Det tar så mycket kraft och ork så den vanliga pedagogiska lugna mamman är som bortblåst just nu. Hon har ersatts av en sur, tjatig irriterad mamma, som jag inte vill kännas vid egentligen. Trist!

Nåja, slut på gnället. Jessica och Magnus har ialla fall kutat runt Göteborg och tagit sig i mål med lite krämpor här och där. Och för första gången någonsin är jag faktiskt lite sugen på att försöka springa det där varvet. Kanske nästa år???? Men jag säger kanske!!!!!!!!!
Är ialla fall mäkta imponerad av alla som springer och av Magnus som i stort sett var helt otränad innan han bestämde sig för att vara med. Bra jobbat Stenberg!!!!


image717

                                                       En lätt trött Jessica

image718

                                            Olivia håller koll på Smula

image719

                          En himla massa löpare som närmar sig mål!!!!

Uppladdning

2008-05-17 @ 11:44:49

Idag laddar vi för Göteborgsvarvet!! Om jag ska springa?? Skulle inte tro det! Men vi laddar med picknick och hejarklack i slottskogen när Jessica, Magnus och alla andra galningar ger sig iväg o långt senare kommer i mål.
Återkommer med rapport senare.
Karin, hoppas du mår lite bättre idag.

                                                                                                 ♥

Så var det fredag igen!!

2008-05-16 @ 17:53:54
Alltså, Maj är en månad som man bara ska njuta av. Det börjar bli varmt, solen lyser mycket, det är HUR vackert som helst med alla blommor som slår ut och alla gröna träd. Helt ljuvligt. MEN...det går ju så fort! Jag hinner inte riktigt med känner jag. Veckorna är fullproppade med olika aktiviteter och just nu känns det som om jag inte har tid att jobba!

Måndagen började med en hostig o genomförkyld Olivia (bad var nog inte det bästa) så då fick vi vara hemma. Vilket var rätt ok för då kunde jag äntligen fixa till hallen. Nu är den stor och ljus och luftig!!

I tisdags tog jag med mig Olivia till skolan(ingen förskolefröken vill ha en snorig o hostig unge på dagis) eftersom jag skulle få träffa mina nya 6-åringar för första gången. Jag vet, jag har haft ett jätteskönt år utan en massa ansvar och så hoppar jag på det här igen, galet!!! 6-åringarna var som vanligt pyttesmå, jättesnackiga men jättefina. Har en intressant höst framför mig.

Nu har jag också bestämt mig för att bli säljare för me and i-kläderna. Varför inte egentligen?? Jag älskar ju kläderna och får väl utmana mig själv lite nu när jag inte pluggar längre. Och så kan det vara kul att få träffa nya människor förstås. Nu hoppas jag på er i Mjölby så jag får min mjukstart i säljbranchen!!!!

I onsdags var Maria här o klippte oss igen, så nu har man sommarfrissa!! Ella o Maja passade också på att fixa sig fina och även Olivia skulle minsann klippa topparna.

Igår ställde Malin o Jessica upp som barnvakt när alla trådar skulle fixas i vår trassliga vardag. Linnea spelade borta mot Kållered (1-1 blev det, yay) Magnus o jag fick en stund på stan själva, innan han drog iväg på årets första golfrunda o jag hängde med Ciccie på MQ-mingel (men var fanns alla hunkar?)

Och idag har Linnea sprungit final i stafett tillsammans med Linnea M, Natalie och Sofia. Tjejerna slutade 2:a och var yngst i finalen. Snacka om stolt mamma!!!!!
Kommer nå´n ihåg stafetterna på vallen??? Hur kul som helst!!!!

image715

                                         Nöjda tjejer efter en grym stafett

image716

         Linnea är redo för stafett. Jag är nog mer nervös än vad hon är tror jag

Första doppet!!!

2008-05-12 @ 17:13:44

Söndagen bjöd på lika fint väder som resten av veckan, så jag o tjejerna bestämde att gå upp till sjön med picknick och kanske även första doppet!! Brrr!

Tjejerna hann knappt komma upp till sjön förrän de plumsade i! Helt galna enligt mig, men sååå modiga!! Själv tänker jag vänta MINST en månad till innan jag sätter ner tårna i vattnet. Jag vet, jag är en badkruka och det står jag för!!!!

Framåt tidiga kvällen blev det premiär för årets första besök på Liseberg. Det är en viss känsla att komma in i parken till lukten av popcorn o spunnet socker, alla skrik från karusellerna och barn som springer snabbt snabbt mellan attraktionerna för att hinna åka så mycket som möjligt. (nå´n som minns hur det var)

Linnea drog med mig i kanonen och skulle ABSOLUT sitta längst fram!! My god, då var jag INTE kaxig. Lovade också att inte skrika som jag brukar, och jag lovar det gjorde jag inte i början, för det gick inte!! Men sen skrek jag desto mer och faktiskt så gjorde även Linnea det!!!

Därefter var det Magnus tur att blåsa iväg med henne i Balder och resten av tiden blev det kaninkram, ponnykarusell, farfars bilar och givetvis spunnet socker.

Maja lyckades dra hem stjärnvinsten på Kexchoklad, så ni som gör ett besök hos Hemmingberg kommer nog bli bjudna på en del choklad.

Linnea har år efter år försökt vinna stjärnvinst på snackshjulet, och igår var hon nära ,men inte tillräckligt. Dock en första vinst och 2 stora påsar chips rikare.

Kvällen blev med andra ord rätt lyckad för alla!!!

image702

                                            Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

image703

                                  Modiga Linnea M slänger sig i plurret

image704

             Sen vågade även Linnea ta några simtag i det kalla vattnet

image705

                              Och sist slängde sig galningen Olivia i

image706

                                                Familjemys på Liseberg

image707

                                             Maja får en stor kaninkram

image708

                                       Olivia nöjer sig med att skaka tass

image709

                Manne, Ella, Ciccie o Magnus njuter av sommarkvällen

image710

                                           Ella o Linnea åker Hoppgrodorna

image711

image712

                                           Lyckliga Maja med stjärnvinsten

image713

                              Linnea var nästan lika glad för sin förstavinst

image714

                           Nöjda barn och vuxna efter en helkväll på Liseberg

Lördag med tjejerna

2008-05-10 @ 22:50:24
Idag vaknade vi upp med strålande sol. Igen!!! Kan man bli annat än på bra humör?! Upptäckte också att det var dags att uppdatera sommarskorna till tjejerna, så efter frukost på altanen(hur gott är inte det då) så drog vi iväg och shoppade sandaler, slip-in skor och foppa-tofflor. Sen drog vi vidare till Ella o Ciccie där det blev en lång och varm promenad ner till Långedrags Värdshus och en god kopp kaffe för oss och glass till tjejerna på uteserveringen.

Givetvis är man ju tvungen att grilla när det är så  underbart som det bara kan bli så, vi mumsade i oss fläskfilé o klyftpotatis och som efterrätt jättegoda jordgubbar med Magnus hemgjorda glass till. Smarrigt!!

image692

                                                      Frukost på uteplatsen

image693

                                  Sommarfina Linnea vid Långedrag

image694

                                                      En sommartjej till

image695

                          Ella hade otur o skrapade upp knät på vägen

image696

                                 Linnea fotade snett nerifrån???

image697

                                    Ella kollar båtar o utsikten över havet

image698

                                           Smarriga jordgubbar=sommar

image699

                                          Med glass till är det perfekt!!!

image700

image701

Snabb summering av veckan

2008-05-09 @ 23:56:21

Veckan har hittills varit rätt så händelserik får jag säga. Har försökt varva kvällsmöten med träning, bakning av kärleksmums till Linneas match, försäljning av mumsen under matchen som tjejerna tyvärr förlorade men kämpade tappert.
ciccie o jag har även kommit iväg på en suverän föreläsning med Kay Pollack. Kan varmt rekommenderas om ni har möjlighet!!

Vaknade till familjens skönsång med frukost på sängen och finfina paket. Halsband, ljusstakar med ljus (favoritsvarta) som Linnea valt alldeles själv underbara unge och kaffe o praliner. Har man världens bästa familj eller!!!

På jobbet har födelsedagarna avlöst varandra: I tisdags fyllde Karin år och då firade vi med kladdkaka i vispgrädde. I onsdags var det Marias tur, då blev det mumsig Ben and Jerry-glass. Såååå goda!!! Ett tips från mig till dig!!
Och idag var det min tur. Mina härliga, fantastiska underbara kollegor fixade fikamys ute i solen med Tiramisu och kaffe på en filt. Kan det bli mycket bättre? Sen lyckades stackars Kent snubbla o falla så illa att foten bröts, så barnen fick vara med om ambulans och en skadad "fröken".

Kvällen fortsatte med finbesök av familjen Hemmingberg och av Malin med ursöta systerdottern Stella. Tjejerna dönade runt gården på kick o cykel och vi andra sörplade Sangria i kvällssolen. Lovely!!!
Sen fortsatte det med Paella och därefter hemgjord kanongod glass. Så nu ska en mycket nöjd och glad och tacksam Pernilla krypa till kojs med ett stort leende på läpparna och njuta av att ha så underbara vänner omkring sig!!
Tack alla underbara för fina örhängen, lipgloss, blommor, antirynkcreme(!!) godis, praliner, rosévin, sms, kort och samtal. Uppskattas massor!!!!
                                               Och grattis igen Johanna som också fyller år idag!!!
                                                                                Natti natti!!

image684

                                             Fikamys med mina fina kollegor

image685

                                                           Ella, bella, bus!!!

image686

                                                              Maja på kicken

image687

                              Manne imponerade med att springa till oss!!

image689

                                                    Ciccie sippar Sangria

image690

                           Malin softar i soffan efter en dag på klipporna

image691

                                                               Kömpisar
                                                                      ♥

Mys-söndag

2008-05-05 @ 20:14:42
Eftersom Magnus har jobbat hela helgen och Linnea varit hos Stenberg, så har Olivia o jag fått hitta på mysiga saker tillsammans. Lördagen började med kalas hos en dagiskompis, jättekul för Olivia o jätteskönt för mig. Då fick jag chans att vila upp mig ett par timmar efter en låång fredagsnatt.

Söndagen bjöd på fint väder igen och vi bestämde oss för att packa med matsäck och cykel och dra in till Slottsskogen. Vi var inte de enda som tänkt den tanken. Det fullkomligt kryllade av soltörstiga barnfamiljer runtom gräsmattorna. Olivia cyklade ungefär som Hedvig i gamla barnprogrammet från A till Ö gör, ni vet, från ena sidan av vägen till den andra. Totalt livsfarlig med andra ord!!!!
Mysigt hade vi ialla fall och åkte hem nöjda o glada några timmar senare.

image677

                                                              Kalasfin Olivia

image678
 
                                                           Lunch i Slottskogen

image679

image680

                                                  Som en kalv på grönbete

image681

                                             En mamma njuter i solen

image682

image683

                                             "Kom o skriv mig det på näsan...."

Bildsköna vänner/kollegor

2008-05-05 @ 08:27:56

Det var värst vad ni klagar då!!! Herregud. Jag tycker ju att ni är jättefina. Här kommer fler bilder från i fredags. Enbart för Eriks o Karins skull!!!

image671

image672

image673

image674

image675

image676

Partypinglans helkväll

2008-05-03 @ 19:46:17
Jaha,så var det då dags igen...att vara en lätt sliten partypingla/mamma. För det är så det känns efter en vansinnigt, urkul fredagskväll/natt med mina fantastiska kollegor. Trots ömma, såriga fötter(eftersom Erik insisterade på att vi skulle gå från Ullevi in till Tranquilo (och jag erkänner, det var nog på sin plats) och trots en vansinnig trötthet (för så blir det när man dansar loss med salsa) och en öm kropp(för mycket alkohol) så är det värt allt!!! Hade hur kul som helst!!!

Vi började kvällen hos Karin, med supergod, egenkomponerad Caprinha, gott grillat med massor av goda tillbehör och massor av rosé till. Kaffe, kaka och ännu mer rosé!!! Erik hade fixat go´partymusik och festprissarnas partyhumör var på topp!!!!!!!

Efter mycket möda lyckades en stackars taxichaufför hitta ut till oss och vi styrde in mot storstan. Erik, Karin o jag fick en "liten" promenad innan vi äntligen landade utanför Tranquilo.
Och äntligen fick man sin efterlängtade Mojito av sin favvobartender.

Senblev det salsa för hela slanten, och dansar man med salsakungar som kan, jaa då är man rätt duktig själv, faktiskt!!!

image662

                                         Partypinglorna Pernilla o Pernilla

image663

                                            Mingel på karins fina uteterass

image664

                                                                  Party-Erik

image665

                                 Åsa o Lisa njuter av Caprinha o sol

image666

                                                  Grillmästar´n Simon

image667

                                                 Lite senare på kvällen..........

image668

                                       Salsa-Karin med Salsa-kungen

image670

                                                   "Tack för goda drinkar"

Valborgsmys hos Gerles

2008-05-01 @ 10:21:19
Valborg startade helt underbart för min  del, nämligen med en skönvidrig massage. Har gått länge med onda axlar så nu var det hög tid att göra nå´t åt eländet. Tänk att nå´t så ont samtidigt kan vara sååå skönt. Känner mig som en ny människa.

På jobbet var det lugnt o skönt o alla barn skötte sig som små änglar.

På kvällen var vi bjudna till familjen Gerle på grill och mys. Det är alltid lika mysigt att träffas och bara umgås. Barnen är så stora o duktiga och bara leker o har kul tillsammans. Manne hade knåpat ihop en tipspromenad åt barnen som avslutades med priser i form av godispåse, så alla blev nöjda och glada.

Ett glas gott rosé blev vårens första och det hade lätt kunnat få slinka ner några till, men hade ju bestämt mig för att köra, så resten av kvällen blev det vatten. (för min del alltså)

En härlig mix av goa vänner, glada barn, massor av god mat och smaskiga efterrätter  får summera valborg för min del. Tänk ändå vad bra man har det när man får vara omgiven av alla de personer som betyder så mycket för en.                                                                                      
                                                                                                       ♥

image650

                                 3 vårfina vänner: Pernilla jag Ciccie

image651

                                                      Magnus och Magnus

image652

              Grillmästar´n Rickard fick improvisera när grillen gick söner

image653

                  2 finfina tjejer, Linnea o Alva som känt varandra sen bebistiden

image654

                                          ...och sockersöta bus-Ella

image655

Manne går igenom tipspromenaden. Alva Linnea o Edvin lyssnar koncentrerat

image656

       Fina Maja gör sig redo för tipsrunda. Olivia o Maja o Linnea kollar läget

           
    mingel               Maja o Olivia        Fru o Herr H           Kvällens värdinna     Mys