Sommarfest, sommarfeeling o mors dag

2009-05-31 @ 22:11:41
Har varit en hektisk men rolig vecka. Började redan i måndags med sommarfest på Olivias förskola. Bildspel på alla barnen, skönsång med Olivia i spetsen, och jag menar verkligen i spetsen. Pappa, släng dig i väggen. Hon hördes klart och tydligt över ALLA andra och föräldrarna runtomkring fnissade högt. Ja, vad kan man göra annat än att skratta med.
För att riktigt plåga mig själv hade jag dagen till ära satt upp oss på bakning av kladdkaka. Såg jättegod ut men inte en endaste liten bit smög in i min mun!

I torsdags var det dags för Junibackens trädgårdsfest, med grillning av både hamburgare o korv, utlottning av våra fina lådbilar, tipspromenad för barn och föräldrar och vädret var på vår sida. Lite blåsigt men ändå sol!!! En klart lyckad torsdagskväll!

I fredags susade jag in till Avenyn och El corazon där jag träffade några tjejer som liksom jag säljer me&i. Trevligt och kul att få lära känna nya människor och kvällen sprang verkligen iväg. Gott med massor av tapas och massor av skratt.

I lördags kom värmen. Äntligen!!! Började dagen med frukost på altanen. Jag älskar verkligen att sitta ute på morgonen o äta frukost!!! Då kan dagen bara bli lyckad!
Magnus jobbade på Stadium och Olivia o jag gjorde en kort shoppingrunda och sen tog vi med Ella o Maja till Sisjön där årets första dopp blev av. Inte av mig, men Olivia o Maja var modiga!
Avslutade kvällen med favorit i repris, nästan, grill, samkväm och mys med världens finaste vänner. Denna gång hos Familjen Gerle. Tusen tack för trevlig kväll och gott att äta o dricka, som vanligt!

Började även denna dag med frukost på altanen. Magnus spelade tennis, Olivia sov lääänge och jag fick en egen skön stund med god söndagsfrukost.
Efter sill-lunch drog vi iväg till Fiskebäck där den modiga dottern ännu en gång slängde sig i, denna gång i havet. Till sin lycka hittade hon även en dagiskompis att busa omkring med, så 2 trötta föräldrar kunde lugnt ligga på filten och bara slappa en stund. Nice!
Har nu avslutat mors dag med grillning, god sallad och som toppen på moset; jordgubbar och grädde. Mums!
Nu är det bara sängen som väntar på mig!!

Ha en skön söndagskväll och en skön vecka att se fram emot, förhoppningsvis!






















Mys i Fiskebäck, 50-års fest och 4-års kalas

2009-05-26 @ 22:51:34

I måndags var jag o Olivia hemma eftersom hon haft lite feber på söndagskvällen. Det blev en lat och mysig dag för oss båda.
Sen har veckan bara försvunnit. 
I torsdags åkte hela familjen ut till Fiskebäck med picnicfilt, engångsgrill, korv och krabbfiskegrejer. En härlig dag på klipporna med grillad korv, mysiga, glada barn och nyladdade batterier. Lovely!
Kvällen bjöd på middag o trevligt sällskap hos Hemmingbergs, dit Linnea cyklade o jag sprang! Känner mig grymt nöjd med mig själv. Här laddas inför lopp (vilket det nu blir)midnattsloppet eller Tjejmilen.
 
I lördags åkte jag o tjejerna in till Slottsskogen där vi fikade och myste med Line o morsorna på Belparcs uteservering. Sen susade vi hem, bytte jeans mot feststassen och sen bar det iväg på 50-års fest a´la Marcko.
Bubbel o mingel i kvällssolen= mycket glad Pernilla.
Massor av gott bjöds det på, massor av vin till allt det goda, många fina tal, många sånger och ännu mer vin. Självklart massor av dans också. Förstås!!!!
Linnea, Linnea, Olivia o Natalie hade haft en mysig kväll med Tacos o godis. Tusen tack tjejer för hjälpen!

I söndags vaknade jag oförskämt pigg, och innan 10 var jag på väg i rask takt mot Eklanda för att hämta hem bilen.
Väl hemma bjöd jag familj och barnvakter på frukost sen drog familjen iväg till Karlsborg för att fira Martin som fyller 4 år.
En skön eftermiddag med fina familjen!


















                                En glad 50-åring i mitten



                        Herr och Fru Marcko på dansgolvet





                                       Ups, inte helt nyktert!





                      Fina 4-åringen i riddarrustningen



                                             Kusinerna



                                         mamma o jag



                                               Big Brother



                                       Far och son Hågner

Söndagsbrunch

2009-05-18 @ 10:22:12
Det är så lyxigt att få sätta sig med fina vänner, utan barn och bara njuta i några timmar. Njuta av skvaller, skratt, lite allvar, god mat och härligt sällskap. Man får massor av ny energi!
Tyvärr hamnade vi lite off från pianobaren, men vem behövde det när man har Helena med sig=)
Kaffet drack vi ialla fall i en snygg, men oskön soffa, nära pianot.

Kvällen blev avslappnat skön med familjen. Linnea som vi inte sett röken av på hela helgen kom hem igen. Så delar av familjen käkade söndagsmiddag, men jag var fortfarande alltför mätt för att få ner en bit.





Göteborgsvarvet 2009

2009-05-17 @ 13:58:53
Så har det gått ett år sen sist. Förra året sprang Stenberg vavet och jag var mäkta imponerad av detta. Blev själv sugen på att springa. Då! Sen blev det inte mer.
I år stod vi på Lindholmen och såg alla dessa fantastiska löpare och precis i rätt tid för att se eliten kuta förbi. Imponerande! Snabbt, lätt och inte tillstymmelse till trötthet eller minsta svettdroppe!!
Sen kom resten! Hann ge både Peter och Kina en snabb, svettig kram innan de joggade vidare. Höll på att missa Annie, men en uppmärksam Karin hojtade till och vi kunde åtminstone heja på avstånd när superduktiga Annie kutade förbi, på fel sida!!!! Alltså från där vi stod.
Nästa år blir det kanske debut. Så sa jag förra året också. Kanske!

Kvällen blev lugn o mysig med god paj och mys i soffan. En liten gnutta schlagerfeeling hanns också med. Fast, så intressant är det faktiskt inte med den stora festivalen.


Idag har vi varit vid sjön, Olivia har känt på vattnet (brr, kallt) käcka familjen har lekt kurragömma bland träden och jage på vägen tillbaka. Hur många vuxenpoäng ger det tro?
Nu är Olivia hos Frida o leker en stund. Stack in huvudet och kände doften av nybakade bullar. (hur god är inte den lukten då)

Själv ska jag snart iväg på brunch, en favorit i repris, med Karin, Helena o Marie. Känns riktigt lyxigt och härligt att avsluta helgen med en lovely söndagsbrunch. Och med dessa brudar kan det bara bli toppen!!!



               4 glada, göteborgsvarvspåhejare vid Lindholmen



                                   Kallt i vattnet i Sisjön





Livet rullar på efter 37 också. Fantastiskt!

2009-05-14 @ 17:58:58

Är sjuukt trött varje dag nu!  Vad är det för fel? Är det åldern? Är det avsaknad av sol och värme? Är det så att kroppen vill ha semester??  Who knows!
I förra veckan var ju Line o Morsorna här och förgyllde vår tillvaro. Mysigt med lite bebisgos. Kvällsmötena avlöste varandra och i torsdags stod jag på föräldramötet för nya 6-åringar, trots att jag själv ska ha en etta till hösten!!!!! och svarade på samma gamla frågor som man svarat på i 10 års tid. Suck! Men för kollegan Cathrine var det nog skönt att ha någon med sig.
I lördags fyllde man visst år igen. Inte samma känsla som när man var yngre, men lite mysigt är det att vakna till sång och frukost på sängen! Och en massa fina paket, förstås! På kvällen blev det grill med fina vänner och ännu mer fina paket. Man kan nästan tro att man fyllde jämnt. 30 alltså!!! HAHAHAHAHAHA!!!

I söndags drog jag o Olivia in på Liseberg, där Linnea med kompisar redan befann sig, men som vi inte såg röken av, förstås.  I år blev det premiärtur i Jukebox för Olivia och vem som skrattade och skrek högst av oss 2 vete katten! Självklart blev det även premiär för rabalder. Har kommit på att åkband gäller i fortsättningen för denna orädda galning till dotter!! Till slut dök även Linnea upp, och vi fick en mysig stund alla tjejer och kunde gå hem med en chipspåse rikare efter vinst i snackshjulet.

Har gett mig den på att springa Tjejmilen till hösten, så nu ska här löptränas och styrketränas sommaren lång. Har hunnit med både pilates, core, jogging till jobbet och en 6 kilometers löprunda runt Sisjön denna vecka. Rätt nöjd själv faktiskt. Och veckan är inte slut än!!

Igår kväll fick vi lite skön avkoppling, jag och Ciccie när vi drog iväg på MQ:s trevliga mingel och shopping-afton. Även där märktes det dock att det är besparingstider, för de supergoda snittarna vi trånade efter, lyste med sin frånvaro.

Nu väntar Linnea desperat på att Maria ska komma och fixa dit hennes löshår och lillskruttan är på simskola.
Ha en skön torsdagskväll alla härliga!!

                          ♥









                                           4 fina sötnosar









Snart 37!

2009-05-08 @ 23:04:40
Inte mycket att fira egentligen, men det är ju alltid trevligt med en ursäkt för att få umgås med fina vänner.
Har ju som bekant varit otroligt dålig på att uppdatera bloggen och har man minne som en guldfisk så minns jag knappt vad jag gjort under tiden.
Vi har njutit av underbara solen innan allt förbyttes till regn och kallt! Vill verkligen ha solen och värmen tillbaka, då mår jag som bäst.

Har fått fantastiska nyheter från Jenny B som ska bli mamma i höst. STORT GRATTIS TILL DIG OCH STAFFAN. IGEN!! Längtar efter en liten ny bebis i gänget!

Förra veckan var vi ju rätt mycket lediga så då passade vi på att umgås flera dagar i rad med Hemmingbergs och Gerles. Alltid mysigt och härligt avslappnat. Mer sånt i sommar!!!
I lördags fick vi till en tjejfest med både Incontro, Tranquilo och nattklubb. My god vad man börjar känna sig gammal. Jättekul att dansa loss till massor av bra musik, men nä, det är inte min grej med nattklubbandet längre. Tant Pernilla och tant Pernilla stuffade tills fötterna värkte, sen blev det lite nattamat innan taxin styrde hemåt.

Har haft härligt besök av Line och morsorna i veckan. Polisen Jessica har haft sin första praktikvecka på Mölndalspolisen, och malin har tagit hand om oss på allra bästa sätt. Kan man hyra in henne som hushållerska tro?
Linnea blev riktigt besviken när de flyttade vidare till nästa familj.

Här kommer ett litet urval av bilder från veckorna som varit:



             3 sköna brudar och ett "rekordförsök"



2 fina vänner o ett glas rosé, kan livet bli mycket bättre?



                                           Me like a lot!!



                                         Storfamilj, härligt!



Manne satte igång ett roligt 80-tals quiz med gamla godingar. Ciccie regerade! Nostalgi! Parken!






                         WAPNÖ MED BETESSLÄPP











                                 Soool, underbara sol!



                    Mjölk och bulle i gröngräset. Nice!







                       Lunch på Lilla Torg i Halmstad








               OCH SÅ LITE GRILL MED VÄNNERNA. IGEN!














                                        GIRLS NIGHT OUT!!



                                       Värdinnan själv





Jag längtar efter fler såna här kvällar, med sol, rosé och lovely sällskap

1:a maj välkommen...

2009-05-01 @ 17:59:37
Ojdå, det var visst ett tag sen jag bloggade. men ibland blir det bara så. Tiden, lusten och orken räcker inte till.
Idag har vi varit på Wapnö och kollat in alla glada kor som släpptes ut på grönbete. Tjejerna mumsade nybakade bullar och ett glas med kall mjölk till. själv fick jag nöja mig med mjölk. Ingen bulle här, inte! hahaha, tragiskt, men sant!
Efter lite mys på gården drog vi med oss Manne o tjejerna in till Halmstad och käkade lunch på Lilla Torgs uteservering. Nice!

Nu blir det snart grillning hos Hemmingbergs, så bilder och uppdatering från resten av veckan kommer en annan dag.Sorry!

Hoppas ni njuter av vädret lika mycket som jag gör. JAG ÄLSKAR DET!!!!!!