brunch-söndag

2010-02-28 @ 21:42:44
Har haft en härlig söndag på flera sätt.
Dagen började med att Olivia bjöd på frukost, helt på egen hand tog hon fram allt som behövs för en helgfrukost. Underbara unge!!

Därefter blev det brunch på Lilla Linné med Marie, Helena, Annie, Karin o Karin. Hur skönt som helst att få sitta i flera timmar och bara prata, skratta och umgås som vuxen en stund. Med fina kollegor!  I like a lot!
Brunchen var helt klart godkänd. En svensk brunch med sill, potatis, kallskuret, ost o kex, våfflor, kaffe, You name it. Smaskigt var det och kan helt klart rekommenderas.

Sen var det bara att susa hem och byta om för terminens första familjespinning. Linnea kämpade hur bra som helst, och både jag o Magnus var mäkta imponerade. Och jag fick t.om ändra inställning om Spinning. Det var riktigt kul!

Veckan har annars varit rätt så annorlunda mot vad den brukar vara. I onsdags fick skolan stänga pga av rasrisk, så helt plötsligt fick vi några dagar till med ledighet. Inte helt fel.
En tur till IKEA blev det då, och givetvis kom vi hem med lite smått o gott och bra att ha-grejer.

Har hunnit umgås lite med Pernilla G också, fikat och skjutsat till sjukgymnastik och hejat på henne allt jag kan för att benet ska bli bra igen.

Ciccie, jag Pernilla o Linnea tog en mysfika på Långedrags Värdshus och snart tar vi nog med PG på en after work dit. Då har hon ju nära hem ialla fall.

Nu doftar huset ljuvligt av Leilas underbara bröd. "Åh, Leila, jag är trött på den där Leila!!" Säger Olivia så fort jag vill baka nåt ur hennes bok. Men gott blir det, så det tänker jag fortsätta med. Och snart, snart, kan jag även få baka alla goda cupcakes och annat smaskigt. Nu är det bara en månad kvar!!!!!!









Hur mycket snö finns det egentligen???

2010-02-21 @ 13:38:11
Har kommit hem efter några sköna dagar i Mjölby hos mamma o pappa. Och HUR mycket snö som helst! Tjejerna hoppade från balkongen och ner i världens snöhög. Hur kul som helst!  Mindre kul var det att skotta en gång i timmen. Men bra träning är det, om man ska se det positiva i det!

Träning har vi fått till ändå, Magnus o jag. Tränade Bodypump för Jessica i fredags, hur kul som helst!
Mamma o jag var en kort sväng på stan, och som vanligt såg man inte en själ man kände, typiskt! Fredagskvällen tillbringade vi hos familjen Kolsbo, med Let´s dance, vin o popcorn. Och galna barn!! Tack och lov att vår lill-skrutt inte är den enda som kan leva rövare!!

Idag skiner solen och Göteborg är helt underbart! Ikväll får vi besök av familjen Olausson som ska äta söndagsmiddag med oss. Nice!  Så nu får jag ta mig upp från soffan, sätta igång stora städningen, handla lite god mat och försöka hinna njuta av det underbara vädret lite också!

Ha en helt fantastisk söndag du också!!!

första åket

2010-02-17 @ 23:46:36
Idag har Olivia tagit sina första stavtag med längdåkningsskidorna. Och hon var grym! Hon kämpade upp till Sisjön och fick in en rätt schysst teknik snabbt. Kanske en ny Charlotte Kalla, vem vet??
Varm choklad och scones i pausen innan hon gav sig på skidåkandet igen. en helt grym dag för skidåkning. Ska kolla med mams och paps om våra skidor finns kvar, och om de är åkbara!

Idag blev det en svettig Bodypump på lunchen, känns riktigt bra att få träna på dagtid, då finns mer ork och kraft helt klart!

Avslutade kvällen med en långpromenad med Ciccie. Hamnade även denna gång på Värdshuset med en god latte.

Nu ska det packas för imorgon drar vi iväg till Mjölby!












Herr och Fru Hurtig (eller nåt)

ljuvliga sportlov!

2010-02-16 @ 22:16:31
Det är såå skönt att få ett avbrott från vardagen och jobbet. Sova lite längre, äta långfrukost, umgås mer med familjen, träna och bara vara. I love it!

Idag har det hunnits med både morgonträning med Ciccie, trevlig fika hos Pernilla, lite sjukgymnastik för Pernilla, duktiga hon, hon kämpar med sitt onda knä.

Efter gymnastiken blev det bio med Ciccie och flickorna; Alvin och gänget 2. Trots dålig kritik så var den helt ok. Vi skrattade högt flera gånger och tjejerna var väldigt nöjda.

Linnea och Sofia var också på bio, Valentine´s day. Efteråt ville de INTE umgås med oss, några andra var tydligen mer intressanta=) Filmen var ialla fall godkänd!

Nu softar vi bara. Olivia somnar numer till OS, Linnea och Stenberg kom precis innanför dörren, Magnus är på Casinot och jag, jaa, jag längtar mest efter våren, solen och New York!!!

Imorgon blir det träning igen. Lunchpass: Bodypump! Beach 2010 är inte långt borta, så nu gäller det att sätta fart. Javisst ja, vi ska ju springa Göteborgsvarvet om 3 månader. Hua, DET känns låååångt borta. Magnus och jag flåsade runt Sisjön igår, eller rättare sagt, jag flåsade och Magnus var oroväckande pigg. INTE BRA!! För mig alltså!


en soft helg

2010-02-14 @ 21:33:20
Har haft en riktigt skön helg. Olivia har hunnit med 2 kalas, igår på Lekstan och idag var det dags för prinsess-kalas.
Linnea tog sitt pick och pack igår eftermiddag och drog iväg till klasskompisen Joar, där pizza, film och övernattning stod på programmet. Nej! hon sov inte över ensam, de var 5 stycken och mamma Cecilia var hemma!!
Klockan 3 fnissade sista tappra tonåringen innan alla sov gott efter 6 filmer!! Idag fick vi hem en trött, sur och tvär dotter. Inte kul!

Magnus och jag passade ialla fall på att njuta av egentiden, så en mycket trevlig lunch på Långedrags värdshus blev det och en god latte vid brasan efteråt.
Efter kalas och annat så tog vi oss runt Sisjön, även om då humöret inte var på topp hos vissa.

Har lovat mig själv att den här veckan ska vara en aktiv vecka, så imorgon är det tänkt att hinna med både morgonpromenad och core  på lunchen. Får se hur det blir i verkligheten.

Nu har vi bokat hotell!!! Ännu ett steg närmare New York. Nästa punkt är hockeybiljetter. Just nu lutar det åt onsdagsmatchen, då de spelar mot Toronto. Annika som jobbat på skolan har ju sin sambo i Toronto, så det hade ju varit himla kul om hon också är där så får man se hur hon mår. Men, men, vi får se!


disco-kalas

2010-02-13 @ 13:47:27
Nu märks det att man har en blivande skoltjej i huset. Olivia skriver och skriver och är så duktig!
Idag var det dags för disco-kalas och Olivia skrev själv, ALLTING själv på Majas paket.

Om jag är en stolt mamma? Självklart!!!

Drogfritt!

2010-02-09 @ 18:39:29
Hahahahaha, skrattade så jag fick kramp i magen idag i skolan. Några söta tjejer i 8:an tänker ha disco för år 1-5, alltså 7-åringar och uppåt. Läste lappen de skrivit som skulle sättas upp på elevernas kapprumsdörr. En färgglad sak med pris, plats, tid osv. Längst ner står det med stora bokstäver: Drogfritt!!
Hahahahaha, "vad bra, sa jag, jag ska säga till mina 7-åringar att de måste gå dit nyktra!!"
Underbart!


Efter en skön tid utan bloggning och massor av tid vid datorn, så får jag väl ta tag i den biten igen.
ÄNTLIGEN har vi bokat resa till New York. Nu ska jag bara längta i 2 månader sen är vi på väg.  Och nästan samtidigt som Ciccie o Manne. Kul att uppleva tillsammans.

I fredags var Ciccie o jag på after work, och det var visst allt folk på båtmässan också. Alltså nämner jag inget mer om den kvällen, utan istället gör vi ett nytt försök framöver.

I lördags träffade jag Karin på stan och tog en skön lunch.Mer sån´t tack! Olivia packade gympapåsen och gav sig av till Funky Kids. Som hon strålade!!!

Kvällen tillbringades hos familjen Hemmingberg med massor av god mat, Wii-spelande småtjejer och en urusel melodifestival!

Linnea var på dop i Tranås, (Freddes lilla Inez skulle döpas) sen drog de vidare till Stockholm. Det börjar bli en vana nu att hämta dottern på Landvetter måndag morgon. Det är hon och alla affärsmän=)

Linnea ja. Det är ju faktiskt en av anledningarna till att jag inte orkat skriva. Hennes liv har ju förändrats en hel del. Från att ha hängt ihop med bästa kompisen sen 6 års ålder, till att hamna lite utanför när man blir 3, till att helt byta kompiskrets. Det är en stor och omvälvande resa att göra för en blivande tonåring.
Som vi ser nu mår hon bra, hon har ett helt nytt självförtroende som vi inte sett innan, hon pratar äntligen om saker som händer i hennes liv, det gjorde hon inte innan, och för tillfället verkar hon må helt fantastiskt bra. Vi håller alla tummar vi har för att det får fortsätta så. Sen får jag ju erkänna att jag saknar tiden hon hade med Linnea och vi saknar familjen Marcko. Men vem vet, de kanske hittar varandra igen framöver.




En skön helg i Växjö med Line och morsorna




vansinnigt kallt och sjukt mycket snö på Växjö-sjön





en god latte efter en shoppingrunda på stan