Ännu en helg till ända

2010-01-17 @ 22:36:50
Fattar inte hur tiden kan gå så fort! Helgen har bara sprungit ifrån mig. Helgen har ägnats åt en hel del familjetid. Jättemysigt på alla sätt. Igår hade vi en slappar-lördag där vi bara tog det lugnt allihop. Lagade mat, softade, kollade Robinson och bara fanns till.

Idag käkade vi god långfrukost och sen bar det av till Åby äventyrsbad. För alla er som känner mig, vet då att detta är en fantastisk uppoffring jag gör! Jag och badhus hör liksom inte ihop. Kan egentligen inte säga vad det beror på, mer än att jag fryser då, men nä, jag är inte badhusmänniskan helt enkelt. Nåja, idag bet jag ialla fall ihop för mina barns skull. Har både susat nedför rutschkanorna, bubblat i bubbelpoolen (förstås) och sett mina fina tjejer göra konster i vattnet och dyka från kanten. Härligt!

Resten av kvällen ägnades åt Buzz, som magnus överraskade tjejerna med. Och nu har jag suttit och lagt ut sjukt mycket kläder på Tradera. Äntligen!

Imorgon är det jobb igen!

Slappar-lördag

2010-01-16 @ 19:10:14
Har ätit en god och lång frukost med familjen, tagit ett långt och varmt bad, lagt i ny färg i mina små grå och nu sitter jag och lägger ut massvis med fina, oanvända kläder på Tradera.
Hade tänkt träna, men min rygg och framförallt min svanskota värker. Skulle lite lätt sega mig uppför Magnus förb....chinup-bar, men då släpper väl eländet och jag brakar i golvet och landar på min inte alltför starka rygg. Så, idag går man lite extra försiktigt och att sätta sig är som rysk roulette. Men jag lever!
Träna får jag göra någon annan dag.

Fredag igen!

2010-01-15 @ 17:04:22

Har haft en konstig vecka. I tisdags fick vi biljetter till smygpremiären av snabba cash. Filmen började 18, och 17.25 bokade vi biljetterna. Rusade ut i bilen, hämtade hem Olivia från kompisen, slängde av henne hemma hos Linnea, susade in till stan, hoppade i stort sett av i farten och plötsligt, stod jag öga mot öga med Joel Kinnaman. Om han är snygg på film så är han sååå mycket snyggare i verkligheten. Mums!

Fick platserna längst fram (inte kul) och upp på scenen kom de 3 huvudrollsinnehavarna plus Daniél Espinosa som gjort filmen. Glada tjejer skuttade fram och tog emot sina pris av skådespelarna och sen började filmen. Ett tips: Om du läst boken, se inte filmen. Blev superbesviken. Alldeles för mycket var omgjort som inte alls stämde med boken. Gillar vi INTE! Skådespelarna var dock grymma, speciellt han som spelar Jorge.

Tyvärr blev jag helt sjuk av att sitta långt fram, så efter halva filmen snurrade hela huvudet på mig och det kändes som jag skulle kräkas när som helst. Känslan satt i hela kvällen och när vi kom hem höll jag på att svimma. Sen låg jag däckad resten av kvällen och dagen därpå. Skum känsla och läskigt att kroppen bara slås ut sådär. Jag vet, jag är lite vek!!

Har hälsat på Pernilla mede sitt brutna knä också. Ciccie och jag försökte pigga upp med lite kaffe och semla och sällskap. Tydligen är det bara Pernilla och amerikanska rugbyspelare som bryter knät. Ont har hon och kommer vara sjukskriven hela våren. Inte kul! Vi får göra vårt bästa för att pigga upp henne på olika sätt.

I torsdags när jag kom till jobbet hade världens bästa Annie förgyllt min plats med den här sötnosen. Lite ögongodis är aldrig fel!



                            
  Har hunnit med en snabbfika med världens finaste Karra och lille Vilmer. Mer sån´t. Nästa gång blir det på Lilla Linné.                       

Ikväll blir det hemmagjord pizza med hela familjen. Linnea väljer att vara hemma mer och mer. Ska man tolka det som att hon tycker om att vara med sin familj och bara softa, eller ska man vara orolig över att något inte känns riktigt bra? Hm!

Ha en skön fredagskväll alla!!

                  ♥

                                       


Mjukstart på nya året

2010-01-10 @ 18:35:37

Så har man då börjat jobba igen. Fast bara i 2 dagar än så länge. Och utan barn. Men imorgon drar det igång på allvar, och det känns helt ok. Är riktigt laddad för en rolig vårtermin!
Och vintern  är fortfarande kvar i Göteborg, vilket känns helt otroligt.
I torsdags kväll bylsade vi på oss varma kläder, jag o Linnea. Drog bort till Ciccie i Långedrag och ut på en uppfriskande kvällspromenad. Gled förbi värdshuset och slank in på en varm choklad och kaffe, sen ut i kylan igen. Riktigt härligt.

I fredags bjöd vi familjen Hemmingberg på Sushi, Ciccie fick annan mat förstås. Linnea var grym på att göra snygga maki. en soft fredagskväll med fruktsallad, kaffe, vin och musikfrågor denna gång Bond-tema och lite annat smått o gott.

Lördagen började för Olivias och magnus del på Scandinavium och Disney on Ice. Själv passade jag på att städa undan resten av julen och Linnea drog iväg till Marcko.
Kvällen tillbringades hos familjen Olausson där det som vanligt bjöds på god mat, gott vin, ostar, buzz och trevligt sällskap. Man kan inte ha det mycket bättre!

Idag har vi städat hela vårt uberglittriga hus, Åsas klassrum har inte en chans mot vårt glittriga hus!
Både Olivia och Linnea har kompis på besök och själv softar jag mest. Det börjar bli dags att ladda för måndagen!

           

           

foccaccia o scones med blåbär/citron

2010-01-05 @ 23:53:12

Fick lust att baka. Igår blev det scones och idag snodde jag ihop foccaccia, eller fockejsha som Stockholmarna säger, hahahahaha.
Har haft en skön dag med lite shopping (var bara tvungen att shoppa 2 nya, fina GreenGate muggar. Randiga denna gång. Såå fina!
Linnea har ännu en gång blivit brunett och vi har haft en skön, soft kväll hemma, med lax o teryiaki, popcorn och film. Magnus vinner förhoppningsvis lite pengar på kvällens poker.

Ledigheten går ju tyvärr mot sitt slut, men åh vad jag har njutit av detta lov. Har haft hur mycket tid som helst med familjen, snö har vi fått, så mycket pulkaåkning och utomhusvistelse överhuvudtaget har det blivit. Fantastiskt!

Jobbångesten finns nånstans, men faktiskt inte så jättefarligt ändå.

Tråkigt bara att året startade med en del ledsamheter: Ciccies morfar somnade in och Pernilla G lyckades slita av korsbandet i knät andra dagen på skidsemestern. Nu blir det en partypingla med gips ett bra tag framöver.

 

skridskor på sisjön

2010-01-04 @ 22:55:15
Helt fantastiskt. Under de 6 åren vi har bott här har jag aldrig upplevt tillräckligt med tjock is för att kunna ge sig ut på Sisjön. Idag lyckades vi.
Hela familjen tog sig upp till sjön, med sol och perfekt temperatur för att njuta av vinterisen.
Massor av skridskoåkande blev det, självklart fikades det på varm choklad o bullar och tjejerna ville verkligen aldrig gå hem.

Om söndagen blev en slappardag, så har vi tagit igen det idag, helt klart. Själv tog jag mig iväg på världens bästa Bodypump-pass. För första gången kunde jag lägga på större vikter och klara av det!!! Här ska tränas hela våren!
Bara 4 månader kvar till göteborgsvarvet, så det gäller att ligga i.

Men innan dess har vi en underbar New York-resa som väntar. Påsklovet får gärna komma fort, för nu längtar jag ordentligt. Tips på "måste upplevas"-ställen, någon? Inte bara shopping. Jag vill uppleva allt! Fika, god mat, sevärda platser /byggnader, osv osv...
Vi har nog bestämt att ialla fall gå o se en hockeymatch. ska bli riktigt häftigt, hoppas jag.






vi skrotar

2010-01-03 @ 14:10:20
Söndag eftermiddag och vi skrotar fortfarande omkring i myskläderna. Borde kanske ha lite dåligt samvete, men å andra sidan, det är väl nu man får passa på att njuta av att bara vara. snart är man tillbaka i verkligheten igen. Så, jag myser, och tjejerna myser. Känns rätt så gott faktiskt!
Har legat länge i sängen idag. När vi väl tog oss upp, jag o tjejerna (Magnus jobbar) blev det en brunch.
Nu softar vi framför tv:n och datorn, jag dricker kaffe och tjejerna slappar.

Borde göra-listan ha tagit ledigt, precis som vi!

Nytt år= nya möjligheter

2010-01-02 @ 18:46:11

...och förhoppningsvis massor av kul att se fram emot.
Har tagit en välbehövlig timeout från bloggandet men får väl summera lite av allt mysigt som hänt under julen.
Vi har haft finbesök från Line o morsorna. Precis lagom kom snön, så självklart har vi, som alla andra, passat på att åka pulka och leka i snön. Helt underbart!

Har myst 2 gånger med frukost på stan. En på Soho med Malin, Pernilla o Ciccie, där även den sista julshoppingen ingick, och självklart en trevlig lunch på Avalon. Me like!

Den andra frukosten fick Karra och jag på Lilla Franska i mellandagarna. Utan barn och bara en soft morgon och förmiddag.

Vi har hunnit med en skridskotur på Heden också. Olivia börjar bli riktigt säker på skridskorna nu och även jag lyckades stappla mig fram, för första gången på MÅNGA år!

Julafton blev en lugn och mysig dag/kväll, med allt som hör till: Mia och Emil firade tillsammans med oss, tomten kom på besök, klappar, massor av mat, en välbehövlig promenad, mer mat och ett skönt lugn. Har faktiskt inte varit stressad överhuvudtaget denna jul.

Juldagen drog vi till Mjölby för mer julfirande tillsammans med mams, paps, Hågge o kusinerna. Mer mat, mer mys och massor av snö. En stor snögumma pryder numer mammas o pappas trädgård, tillsammans med Olivias snölykta.

Fick mysa med Jennys och Staffans lilla Olivia en stund också. En sån söt pytteliten fin tjej!!

Linnea drog vidare till släkten i Tranås och vi lämnade med sorg all härlig snö för att återvända till ett slaskigt Göteborg. suck!

Ett skönt lugn har landat hos oss och det känns helt underbart att bara vara ledig och göra vad som faller en in, tränar, softar, umgås, myser, fikar, tränar osv osv...


Nyår firades som vanligt med Gerles och Hemmingbergs. Snittar, bubbel, hummersoppa, oxfilé och hemmagjord glass tillsammans med en otroligt god chokladsufflé (ja, vi gjorde ett undantag för Nyår) ingick i menyn. Ännu mer skumpa, gott vin och en cigarr på tolvslaget. Glada barn och vuxna= succé!

Nyårsdagen började med god frukost hos Gerles, sen pälsade vi på oss, tog grillen under armen och gav oss iväg till klipporna vid havet. Grill, varm choklad och vintermys är ett härligt sätt att börja nya året med.