Härliga söndag

2009-09-27 @ 22:47:40
Äntligen är jag helt fri från sjukdomar och annat tråkigt. Har haft en soft och skön helg med massor av vila. Hur skönt som helst. Och mycket tid med tjejerna, vilket är ovanligt och förstås sååå härligt.
Veckan som kommer har jag inte en enda träff inbokad, och det känns riktigt skönt faktiskt. Ska ta tag i träningen istället och bara njuta av veckan.

Idag susade jag iväg till Kungsmässan medan Olivia var på kalas, Magnus var bakis och Linnea var i Eklanda. Hittade massor med bra höstkläder åt Olivia, känns bra. Skinnjacka, boots, virkad basker , scarves, klänning. Hon kommer bli supercool i bootsen o jackan! Linnea är nog den enda tonårstjejen som tackar nej till shopping. Jo, Karin, den här gången också. Och till henne köper man inget om hon inte själv är med!

Sen tog Magnus och jag en långpromenad, visst, känns lite pensionärsvarning, men det är då man får tid att bara prata, 2 vuxna, utan barn som avbryter hela tiden. (även om han mest gick o suckade o tyckte synd om sig själv som kom hem typ halv 6 imorse och är så bakis så bakis)

Söndagsmiddagar är jag ju svag för, så ikväll fick jag äntligen göra mina Wallenbergare som jag varit sugen på ett tag nu. Med pressad potatis o lingon. Hur gott som helst!

Och stort grattis till Ciccie som klarade sin första tenta med bravur!!! Heja dig, jag är så stolt och glad för din skull!

                                           Puss o kram o gonatt!!


Vi lördagsmyser...

2009-09-26 @ 20:51:58
..jag och tjejerna. Efter en vecka som inte är mycket att orda om med mestadels sjukdomar och tråkigheter, är helgen så mycket trevligare. I fredags fick vi vara hemma alla 3 tjejerna. Jag för att tillfriskna, Linnea i feber och Olivia bara för att få en extra dag ledigt. En riktig mysfredag! Magnus drog iväg på 5-kamp med kollegorna och vi tjejer bara slappade hemma, hur skönt som helst!
I morse dundrade Line o morsorna in på lördagsfrukost (mys) och sen drog Malin o jag igång inför hennes me&i-träff. Det bakades utlovade scones till gästerna, fixades o donades på alla sätt. Sen droppade de in en efter en, systrar, vänner,barn.
Självklart blev det en trevlig träff med massor av gott att fika.

Nu myser vi alltså igen, jag och mina fina tjejer. Ikväll träffar Magnus sina gamla Universeum-kollegor, och vi har precis avslutat en supergod middag som bestod av klyftpotatis, fläskfilé och trattkantarell-sås. Såå gott!!

Ligger antagligen låååångt efter i stegtävlingen, men imorgon ska jag försöka samla på mig lite steg.
Imorgon är det också kalasdags för Olivia. Kompisen Sofia ska fira sina 6 år.

I helgen ska jag softa mest

2009-09-17 @ 21:39:38
Imorgon är det FREDAG!! Efterlängtad! Även om veckorna verkligen bara springer iväg, så är det hur skönt som helst när fredagen kommer.
Den här helgen åker bara jag och Olivia till Mjölby. Magnus ska jobba, spela poker och iväg på kräftskiva. Linnea tyckte att det räckte med en helg iväg förra helgen när hon var i Stockholm, så denna gång stannar hon hos kompisarna. Så, Olivia och jag får ha vår egen roadtrip till Mjölby.
Ska bli såå skönt att bara landa hemma hos mamma o pappa, bli lite ompysslad, få frukost serverad, middagen likaså, fika lite, promenera lite och bara vara. Jag behöver det och kroppen behöver det!

På söndag blir det en me&i-träff hemma hos Karin, och det ska bli jättemysigt. Känns inte som jobb när man mixar med mys hos vännerna.

Veckan har blandats med me&i, soft fika-kväll på Soho med Ciccie, bebisgos hos Henrik, Karin, Axel och Vilmer, simskola för Olivia, husletning, men tyvärr var det alldeles för skabbigt, och nu ska det packas inför helgen.

Kanske får jag med Jenny A på en repris på lördag morgon? Morgonpromenad och nybakade frallor?









Lite gott och blandat från veckorna som varit

2009-09-14 @ 19:52:22

 

Joo, faktiskt. För bara en vecka sen satt vi ute på altanen och käkade frukost.

 

Förra söndagen hade vi en härlig dag på Liseberg med familjen Hemmingberg

 





Jodå, Lite EMD hanns det med också. Olivia skrek som värsta tonåringen



Skön fredagskväll med mat på Långedrags värdshus. Aldrig fel!!!



En skön slapparlunch i soffan på Kungsmässan. Precis efter mitt Hamnlopp
Åh vad jag gillar tapeten i bakgrunden



Olivia laddar för centimetermaran i Haga i söndags



...och så lite uppvärmning. För er som är observanta så har ni kanske sett henne i GP idag. Både vid uppvärmningen och lite suddigare när hon springer.





De 2 konfrenciererna som Olivia tjatade hål i huvudet på efter loppet



                                   Guldmedaljen!!



Världens finaste Linnea har haft en skön helg i Stockholm. Fick ha henne hemma i knappt en halvtimme innan hon susade iväg till kompisarna igen. Det är bara att vänja sig.


Hon lyckades komma med i GP

2009-09-13 @ 21:55:45
Jodå, visst är det Olivia som skymtas där mellan de andra hurtbullarna.
En solig och härlig dag i Haga, med springglada barn (och föräldrar), clowner, gottepåsar och förstås det lååånga loppet på hela 400 meter runt Haga. Olivia är tvärsäker på att hon vann, sen spelar det ingen roll att hon kom på typ 10:e plats. Guldmedalj fick hon ju och det var det viktigaste!!
En skön fika på Jacobs med Åsa hann vi med också innan det åter var dags för en me&i-träff. I Tuve, har aldrig någonsin varit i Tuve innan. Det var knappt så jag hittade dit, trots gps, hahahaha!

Avslutade denna underbara söndag med lasagne (nästa lika god som mammas) och ett glas rött.
Laddar för ny vecka med Judoträning, fika med ciccie, egen träning, me&i och jobb. Jodå, det går allt att fylla innehållet i veckan.
Till helgen susar jag och tjejerna upp till Mjölby. Ska bli mysigt att få bli lite ompysslad av mams o paps. Hoppas plommonen är mogna, ni vet de där som Hågge åt upp för mig när vi var små. Någon som missat den historien??




     Där är hon, till höger om skon i sin blågula tröja

Idag laddar Olivia!

2009-09-13 @ 11:37:26
Igår kutade jag Hamnloppet. Under timmen var mitt mål, och tack o lov höll det, precis. 57 minuter och fy f.n vad jobbigt det var. Jag är nog mer byggd för att lunka omkring i skogen i mitt eget tempo. Men självklart är jag stolt över mig själv att jag klarade det. Hur jag ska orka Göteborgsvarvet det återstår att se!!

Efter loppet drog vi till Kungsmässan en sväng. Hann med en snabbvisit hos Anders o Andrea och ett ORDENTLIGT renoveringsobjekt. Det var som att kliva in i renoverings-helvetet!! Och de har bara en månad kvar innan bebisen kommer. My god!!

Kvällen blev soft tillsammans med Ciccie, Manne o tjejerna. Det fina vädret lockade till grill, tjejerna myste i källaren med Scooby doo, vi andra slappade i sofforna o bara var. Hur gott som helst!

Idag laddar Olivia för att springa Knatteloppet inne i Haga. En mini-mara för de små. Sverige-tröjan är på och hon är taggad som tusan! Självklart är det den eftertraktade medaljen som hägrar!

Senare bär det iväg på änu en me&i-träff och ikväll får det bli nå´n trevlig söndagsmiddag innan vi laddar för en ny, intensiv vecka.

Linnea är i Stockholm och imorgon förmiddag hämtar jag upp henne på Landvetter. Tänk att man kan längta så mycket efter henne, trots att det bara är en liten helg emellan!

Jag laddar!!!

2009-09-12 @ 11:13:01
Om en timme springer jag mitt första lopp någonsin. Är lite småpirrig. har ju inte sprungit en mil på länge, men viljan finns, så det ska väl gå bra, hoppas jag.

Ikväll blir det grill med Hemmingbergs och ett välförtjänt glas rosé, eller 3!
Igår åt vi middag på Långedrags Värdshus, såå lyxigt och trevligt. Olivia pratade som vanligt ihjäl servitrisen, tack och lov var denna trevlig och söt till skillnad från servitören på Avalon.

Nä, nu ska jag dra. Måste värma upp ordentligt innan jag kutar.

See ya!!

Välkommen Vilmer!

2009-09-09 @ 15:01:14
I tisdags kom Lille Vilmer till världen. Finaste kollegan Karin var punktlig och lyckades "ploppa" ut honom på rätt dag. Inte illa!!! Nu längtar vi efter att få snufsa och gosa och lära känna den lille!!!
Veckan är som vanligt full av jobb, men igår tog jag en välbehövlig paus och bara landade hemma, hur skönt som helst. Magnus drog iväg på Judoträning!! och sen pokerkväll, så jag o Olivia tog en skön kvällspromenad för att möta Linnea.Allt för att få ihop lite steg på stegräknaren.

Nu är det dags för möte och sen bär det iväg på me&i-träff igen.
Imorgon är det dags för föräldramöte, sen är det FREDAG!!! hade tänkt en after work innan jag kom på att jag faktiskt anmält mig till Kullaviks hamnlopp på lördag. Nu jäklar ska här springas. Hoppas ni hejar på mig, det kan behövas! Men det ska bli riktigt kul.
På söndag är det Olivias tur. Då är det knatteloppet i Haga som gäller. Medalj och diplom till alla duktiga små löpare!!

Nu: möte!


Såhär...

2009-09-06 @ 14:24:29

...ser man ut när man är 5 år och börjar tappa tänder. Trollunge!!

Veckorna flyger iväg och dagarna är fyllda av jobb, jobb, jobb. Det är mycket nytt att sätta sig in i på skolan, och jag känner mig helt förvirrad. vill ju så mycket! Kvällarna är också fulla med jobb. har bokat in alldeles för många me&i-träffar känns det som. Vill gärna att dygnet ska ha fler timmar, och att jag inte kräver så mycket sömn. Men egentligen vill jag inte klaga, för det är ju så skoj, både på skolan och med me&i.

Olivia har börjat med Judo. Kan väl passa henne, helt klart. Så nu kämpar hon med Judo på måndagar och simskolan på torsdagar, och hon är såå duktig.

Linnea har testat Yoga på Friskis o Svettis, nu hoppas vi bara att även hon tänker börja med någon aktivitet.

Äntligen är vår uteplats på gården klar också. Den invigde vi förra fredagen med kräftskiva tillsammans med glada grannar, bubbel o kräftor. Trevligt trots regn o rusk! Vi har många roliga och trevliga grannar upptäcker man.

Igår var vi hemma hos familjen Marcko på en trevlig lördagsmiddag. Och tänk vad goda efterrätter det finns utan att det är kladdkaka. Fräsch yoghurt med bär och honungsrostade nötter var himla smaskens!!

Idag har vi ätit söndagsfrukost på altanen, hur ljuvligt som helst!
Nu blir det snart Liseberg för hela familjen och därefter trevlig söndagsmiddag.



Den här.....

2009-09-04 @ 18:03:41
...underbara buketten stod på mitt bord i klassrummet i morse när jag kom. Söta, omtänksamma kollegan Annie förgyllde hela min fredag med en så härlig gest. Tusen tusen tack! Nu kan jag njuta av färgprakt hela helgen och av att känna mig uppskattad som kollega. Det värmer! Puss på dig!!!