Jag njuter...

2010-06-30 @ 18:32:44

...av mitt första riktiga sommarlov! Det är en skön känsla att vakna, slappa, äta långa frukostar på altanen och bara njuta.

Midsommar blev en solig men blåsig dag. Underbar sill-lunch med Manne o tjejerna, sen en skön promenad till Långedrag och dans kring stången och picnic i gröngräset, lite laj med fotbollen på vägen hem och sen soft och skön kväll med bubbel, snittar och gott grillat. I like!!

Förra onsdagen kom familjen Ek indundrades till oss. En vecka går fort, och jag trivs att vara storfamilj. Faktiskt!!

Och sommaren har ju börjat på allra bästa sätt med sol, värme och härliga bad. Jo, jag har faktiskt tagit mitt första dopp i havet och jag överlevde!
Line och morsorna, jag och Olivia, Ciccie o tjejerna har njutit av lata dagar på smitten, en favorit i repris.

Liseberg har hunnits med, likaså slottsskogen och villa Belparc med sin sköna uteservering och gott att äta och dricka.

Linnea har varit vid Djursjön med nya kompisar (det är nya namn varje dag känns det som, men hon sprudlar och det är härligt)

Sköna morgnar och sköna sommarkvällar avlöser varandra; igår grillades grönsaksspett med Stenberg och vi njöt av en skön kväll innan regnet kom.

Idag har Linnea och jag varit en sväng på stan. Lite skön mamma-dotter-tid! Och en hel del shoppingfynd fanns med i påsarna hem=)

Magnus ligger däckad i sjukdom (inte kul) och Ciccie o Ella är på Gullholmen, så vi får njuta Majas sällskap hela dagen lång.

Line och morsorna har dragit vidare till Falun, så ikväll blir det nog alldeles tomt och tyst i huset.

Och nu till den allra roligaste nyheten....nej, vi är inte med barn!!!
Jag har fått en tjänst på Svenska skolan på Koh lanta, Thailand. Vi åker i Januari och är borta 3 månader, eventuellt även december.
Ska bli hur kul som helst. Tjejerna ska gå i samma skola och Magnus ska njuta av lata dagar varvat med dykning.

Jag längtar!!!!!


Fast först får jag ju njuta av vår härliga svenska sommar som än så länge visat sig från bästa sidan.
Och på fredag smäller det! Då blir det återigen tjejtripp till Halmstad. Denna gång utan husvagn dock, pga av Pernillas brutna knä, så i år lyxar vi på hotellet och på stranden och på after beachen.

DET längtar jag efter!!!



                                     storfamilj



              frukost på altanen, det bästa som finns!



                                Line jagar bubblor

                                  midsommar























              skön sommarkväll i slottsskogen















sommarlov!!!

2010-06-21 @ 23:47:36
En skön känsla. Men jag tror att kroppen håller på att avgifta sig från arbetet för jag är så sjukt trött!!!
Och som vanligt ligger jag efter med bloggandet. Så det får bli en snabbgenomgång över senaste veckornas händelser.

Skolavslutning! Tyvärr en upprepning på förra årets regnigaste dag. Men åh vad fina alla är denna dag, trots regn och kyla. Och mina fina, duktiga 1:or som sjöng så vackert och läste sina alldeles egna sommardikter för föräldrarna. Annie och jag satt och njöt och snyftade ikapp. Duktiga duktiga barn!!! Är det någon som missat att jag är en stolt fröken??

Kvällen fick jag tillbringa med 9:orna och en trevlig middag med uppträdande, dans och glada 16-åringar. Om jag kände mig gammal?? Vad tror du själv? Men härligt att få vara med om elevernas sista suck med Eklandaskolan precis som jag fick vara med och vara deras första fröken när de började förskoleklassen för länge sen.

Om jag hoppar fram lite i tiden så har jag ju blivit tonårsförälder officiellt. Inofficiellt har jag väl varit det ett tag. Men nu har alltså Linnea fyllt 13 år!!!! Min stora lilla tjej. Pink-biljetter, notebook, örhängen, presentkort och en smarrig tårta från Steinbrenner o Nyberg tillsammans med härliga vänner blev det på stora dagen. Och en nöjd dotter, förstås!


I lördags fick vi en skön kväll hos familjen Marcko. God mat och gott att dricka som vanligt. Mer sån´t tack!! Och som kronan på verket var det ju kungligt bröllop dagen till ära!!

Och äntligen kom lite gott väder. Tjejerna har doppat sig i Sisjön flera gånger om, medan jag gärna väntar tills det blir några grader varmare i vattnet innan jag slänger mig i.

Idag kom jag upp i något sånär skaplig tid, eftersom Linnea skulle iväg med Fritidsgården och Ciccie, Pernilla och jag fick några sköna timmar på stan med fika och lite shopping.

Eftermiddagen ägnades åt att röja upp lite i vårt hem, åka till tippen, springa runt sisjön med Ciccie och nu slappar vi!!

 2 fina skolavslutningstjejer och den obligatoriska lunchen på Långedrags Wärdshus











och givetvis jordgubbstårta på skolavslutningen




Johanna med danspartner på 9:ornas avslutningsmiddag




                   LINNEA 13 ÅR!!!









           








lite skön egentid med Ciccie o Pernilla och en god fika på Le pain





                                             ♥


En bra avslutning på veckan

2010-06-06 @ 22:03:46
Idag har jag nästan bara latat mig hela dagen. En riktigt skön, men konstig känsla! Hade ställt klockan...jo, jag måste det...eftersom Olivia bestämt med en kompis på förmiddagen (morgonen, gäsp) så därför klev vi upp tidigt, Olivia och jag, åt en mysig frukost och cyklade sen iväg till kompisen Ida.
Medan resten av familjen  fortsatte sova, tog jag fram bok och bikini, parkerade mig på altanen och bara njöt av sol och värme och tystnad. Hur gott som helst!!!

Linnea och jag fick till en skön eftermiddagspromenad runt sjön, en härlig mor-dotter-tid, helt enkelt.
Kvällen har ägnats åt grill och en massa gott till. Kall potatissallad, kokta rödbetor med chevre-creme(en höjdare, jag lovar) majskolvar, tzatziki, grillspett, you name it. Allt som fattades var semester, rosé och en skön sommarkväll där man sitter ute halva natten, men det blev en bra början ialla fall. I like a lot!!!

Olivia kom hem från Ida med en knäad framtand som nu har ploppat ur munnen på henne. Denna gång ville hon försäkra sig om att INTE få någon tjuga i glaset, så det hälldes i vatten och en tand och nu glimmar guldtian där, som tandfén så snällt har trollat dit!!


Jag ser fram emot en vecka med Klassens dag, städning av klassrummet och en mysig skolavslutning!!!

Fredags after work!!

2010-06-05 @ 23:39:44
Den absolut bästa after worken hittills. Sol, värme, sangria, tapas och sköna kollegor. Kan inte bli mycket bättre än så!
Karin och jag parkerade oss redan vi 4-tiden på El corazons uteservering. I solen, precis vid avenyns början. Där satt vi och njöt av Sangria och tittade på alla galna studenter och sommarglada människor som flanerade förbi. Hur mysigt som helst!!!
När Marie dök upp blev det tapas och mer Sangria och fortfarande en skön sommarkväll att njuta av.
Helena behagade dyka upp sent omsider.

Med de här fantastiska människorna har man aldrig tråkigt!! Ni förgyllde hela fredagen och det fanns inte mycket smink kvar efter alla hysteriska skratt-attacker!!! Fler såna kvällar tack!! Ni är underbara!!!






(Ärligt stulna från Maries blogg)



Idag har vi haft en skön lördag, hela familjen, kors i taket!! Hur ofta händer det nuförtiden??? Typ, aldrig!
Men idag blev det shopping på stan. En avslutningsklänning skulle hittas åt Linnea. DET var inte lätt att hitta. Vi har nog varit inne i varenda liten affär idag. Men till sist, blev det jackpot. Så nu finns det en fin, vit lite charlestonliknande klänning till skolavslutningen. Tack och lov!

Mellan shoppingletandet tog vi paus för en god lunch på le pain med god latte till, förstås. Efter shoppingen blev det glass vid Koppar-Berra (jo, jag vet att det heter Kopparmärra, men Manne har ju döpt om hästskrället) och den var vi helt klart värda efter allt letande!

Ikväll var det Magnus tur att ge sig iväg på roligheter, så jag och tjejerna har haft en mysig lördagskväll tillsammans.


Jag är sjukt nyfiken på hur Karra har haft det på sin cyklande cowboy-fest. jag räknar med utförlig rapport och BILDER på måndag!!

Natti natti alla underbara människor!!

Fredag och ännu en skön helg framför mig

2010-06-04 @ 10:38:56
Maj månad bara försvann och vips är man inne i juni.
Och äntligen har värmen kommit hit. Helt plötsligt blir allting lite roligare och lite lättare.
Ikväll ser jag fram emot en härlig after work med mina fina kollegor. Förhoppningsvis får vi plats bland alla andra på Avenyns El corazon de la noche, där Sangria och tapas väntar på oss.

Linnea har kommit hem från Spanien, välbehållen och full av spnska minnen. Härligt. tänk, på 2 veckor tycker jag att hon har vuxit! Och snart fyller hon 13 år!! Hur galet känns inte det då??? Tonåring! Jag är en mamma med tonåring. En tonårsmamma!!!!!! Herregud, jag var ju själv tonåring alldeles nyss. Eller???